Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ AZ Model
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Novinky AZ model

Odeslat odpověď
Příspěvků: 521 • Stránka 15 z 35 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35
  • Odpovědět s citací

Re: Novinky AZ model

Příspěvekod Olda Homola » 09 zář 2010, 22:53

Díky za vyčerpávající info.
Jsem zvědav hlavně na Spita IXe..
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 13 zář 2010, 09:11

Kamufláže na Miga-17F(ve finální verzi se mohou trochu lišit kvůli korekcím)
Přílohy
Mig17Cz.jpg
Mig17_V.jpg
Mig17_pt2.jpg
Lim5.jpg
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mercedes E280 V6 » 13 zář 2010, 09:23

moc pekne.
mercedes E280 V6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 zář 2010, 09:23

Drobná korekce :
Jen tak jsme si projel fotky:
Mig-17 NMF Egypt (kam. č.1) - pásy přes zadní část trupu máte moc blízko u sebe a na špatné pozici (druhý pás blíže k trysce se má skoro dotýkat aer. krytu brzdičáku), máte taky pásy přes konce křídla?

Mig-17F Kuba- kamo je dobře ale budou ve stavebnici i závěsníky a lyžiny pro rakety RS-3S? Mašina je měla , na fotkách jsou jasně vidět.

Mig-17 Angloa- máte potvrzenou tříbarevnou kamufláž? Na barevné fotce je vidět jen dvoubarevná u mašiny C 24, tříbarevnou jsem našel jen na nějaké pochybné malůvce na netu.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 13 zář 2010, 09:55

V Olomouci jsem se na výlisky koukal a přídavná výzbroj v nich není a ani se neplánuje. Podle p. Muzikanta tak mají prostor případní výrobci doplňků (jestli se nepletu, tak egyptské migy nosily neřízené střely pod křídly).
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 13 zář 2010, 10:41

Mám tři výtky.
1. pro československou verzi měli dát i možnost čtyřmístného čísla na trup. Náklady navíc nula a udělali by radost všem, co chtějí čs letectvo po roce 1958.
2. chybějící rakety jsou docela škoda. I ten "nenáviděný" Bílek dal do čínské varianty svého shortrunu MIG-19 závěsníky a Sidewindery z resinu. AZ Model dával resinové díly do stavebnic běžně, i u levných AZBasic HC-2/102 motory, nebo přídavný motor u Blaníka.
Kdyby byl MIG-17F v řadě AZBasic pod 200Kč, neřeknu ani slovo, ale u 2x tak drahé stavebnice jsou chybějící rakety chyba.
Kéž by na vaše výtky ještě výrobce dal před prodejem zřetel.
3. ani jeden sovětský MIG-17 v NMF, na to budou spílat na zahraničních fórech. Ale to se dá (stejně jako výtka č.1) napravit další krabičkovou verzí a donutit tím lidi si stejný model koupit ještě jednou.
Pak by mohly být zajímavé i civilní warbirdy (třeba Smirnoff a Slolichnaya), pokud tomu nebrání autorská práva značky.

MIG-17F si stejně koupím, s tím může AZ počítat, protože československý MIG mít "prostě musím", ale teď už mi jde jen o to, jaký z toho pak budu mít pocit.
Naposledy upravil 172flogger dne 13 zář 2010, 10:49, celkově upraveno 1
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 13 zář 2010, 10:45

Dotaz k té kubánské. Výsostné znaky na křídlech nejsou? Když jsem si dával dohromady podklady na jiné mašiny, tak jsem zjistil, že třeba na MiG-21,23,29 mají po jednom znaku vždy shora a zespodu, podobně jako USA, akorát pozice jsou přehozené, tj. shora na pravém křídle a zespodu na levém
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 zář 2010, 10:50

To by chtělo vidět celou koleci fotek z Floridy kam pilot dezertoval. Fiotky na netu jsou ale jen malé náhledy. Z týhle kolekce mám jen jednu větší fotku na pravou polovinu křídla a tam znak nahoře není.
Přílohy
MiG-17 232 in flight.jpg
Cuban MiG-17 inside hangar.jpg
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 13 zář 2010, 10:58

Jetli myslíš tu fotku, cos sem dal, tak na tom křídle je takový přepal, že bych si netroufal tvrdit, jestli tam něco je nebo není, zkusím prohrabat doma, jestli něco nenajdu
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 zář 2010, 11:11

Přepal tam je ,ale ne zas tak velkej aby přepálil poměrně velkej tmavě zbarvenej znak (srovnej s tím jak hodně opticky vystupuje trojuhelník na trupu). Ne vždy měli ovšem kubánci znaky jak píšeš, třeba Migy-23 měli občas jen vespod, některé 21čky taky. Mig-15 má třeba znak vpravo dole. asi není závazný předpis , myslím že to tam frkali jak se kdo vyspal.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 13 zář 2010, 11:27

Ono je na Kubánce poměrně málo fotek a kvalitních už vůbec ne. Ode mne to byl spíš námět na diskusi, občas se pak u někoho vyhrabe něco, co jiný nemůže najít a ostatním to pomůže a bylo by blbé, kdyby někdo doložil znaky na křídlech až by byl model na pultech a pak by se zase mohlo padesát nicků jedné osoby v jedné modelářské putice sedmé cenové skupiny vyřádit v tom, jak to má Petr blbě.
On ten trojúhelník na trupu je kolmo a plocha křídla už je pod dost ostrým úhlem (skoro vodorovně) a foceno to vypadá pomocí blesku (proti otevřeným vratům a Američané snad bez blesku ani fotit neumí). Jak píšeš, stoprocentní jasno by do toho vnesly až pořádné fotky
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 zář 2010, 11:49

Tak jsem ještě nakonec na netu vyhrabal další 2 fotky z té serie co se fotila na Floridě, babo raď.
Přílohy
MiG17fla1.jpg
mig 17 232.jpg
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 13 zář 2010, 11:51

Znaky na křídlech Kubánci často nemají vůbec. A to tak často, že na většině letadel.
Ad znak na trupu - na první fotce to je pravděpodobně kvalitou fotky. Když se podíváte na směrovku, tak modré pruhy ve vlajce taky nevidíte. Na druhou stranu výsostný znak bez modrého kruhu (tedy jen trojúhelník s hvězdou) jsem viděl i na Albatrosu.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 13 zář 2010, 12:05

U toho pohledu zespodu to právě vypadá, že ten bílý bod na levém křídle by mohl být bílou hvězdou ve znaku stejně jako kaz na nekvalitní fotce. Naopak to vypadá na čistě červený trojúhelník bez modrého kruhu a modrou část směrovky nad výškovkou. Tady asi samotná baba neporadí, to bude muset i dědek (možná tak napsat Fidelovi) :grin:
Otázka je, jestli neexistuje něco jako starý a nový typ znaku, vzpomínám si na informaci, že naše L-39 jim byly dodány údajně s nepředpisovými znaky
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 13 zář 2010, 12:42

172flogger píše:Mám tři výtky.
3. ani jeden sovětský MIG-17 v NMF, na to budou spílat na zahraničních fórech. Ale to se dá (stejně jako výtka č.1) napravit další krabičkovou verzí a donutit tím lidi si stejný model koupit ještě jednou.
Pak by mohly být zajímavé i civilní warbirdy (třeba Smirnoff a Slolichnaya), pokud tomu nebrání autorská práva značky.

MIG-17F si stejně koupím, s tím může AZ počítat, protože československý MIG mít "prostě musím", ale teď už mi jde jen o to, jaký z toho pak budu mít pocit.

Tak ten kovovej rusáka je to nejmenší, hvězdy v obtiscích jsou a nějaké to číslo každý někde určitě vyhrabe. Vzhledem k počtu migů v SSSR stejně nelze pořádně dopátrat, jestli daný letoun létal nebo ne, takže se tam může plácnout skoro cokoliv. Další krabičková verze jen kvůli kovovému rusákovi je zbytečnost. Ohledně těch reklamních civilů - jestli to mají podobné jako Red Bull, tak tam problém s právy bude.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 521 • Stránka 15 z 35 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35

Zpět na AZ Model