Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Revell Aqua color

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 8 z 32 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Revell Aqua color

Příspěvekod patrik145 » 14 srp 2010, 10:09

Chcel bi som sa opítať či je nutné nafarbené modely lakovať .ďakujem za odpoveď !
patrik145

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 14 srp 2010, 17:47

Model se během stavby lakuje dokonce několikrát. Po nástřiku kamufláže lesklým lakem, jako základ pod obtisky. Na obtisky další vrstvu laku, pak hurá na patinu a nakonec celý povrch sjednotíš lakem podle toho jak moc lesklý/ matný ho chceš mít 8) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Feki » 15 srp 2010, 13:03

Bocán píše:
Feki píše:Akym pomerom si riedil? Pouzivam nieco medzi 1:1,5 az 1:3 v prospech vody s 0,3 tryskou a vsetko v pohode uz od prveho pouzitia...

Asi tak 1:5 v prospech riedidla (voda,lieh atď).

Ked je v poriadku tlak uz neviem kde moze byt problem, skusal este niekto striekat s takou jemnou tryskou?
Martin "Feki" Fekár
Naposledy postavene: Rafale M (1/144, Revell) a AH-64A (1/72, Academy)
Prave staviam: Folland Gnat T.1 (1/72, Airfix)
--Zhanam celny stitok na Hawker Sea Hawk FGA.6 (1/72, Hobbyboss)
Feki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 15 srp 2010, 20:11

Feki píše:Ked je v poriadku tlak uz neviem kde moze byt problem, skusal este niekto striekat s takou jemnou tryskou?

A aký má byť tlak? Ja mám len samo-domo kompresor, ktorý má expanzku z hasičáku a tlakový spínač. Pri 3,0 atm vypne a znovu zapne keď tlak klesne pod 2,5 atm. Skúšal som striekať som pri vypnutom spínači, takže medzi tými dvomi hodnotami.
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Feki » 16 srp 2010, 09:21

Ja mam nastaveny kompresor na maximalne 1,8atm a regulujem to este kolieskom na pistoli, tvoj tlak je podla mna prilis velky...
Martin "Feki" Fekár
Feki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 16 srp 2010, 15:25

Ja tieto farby striekam pri tlaku 0.8 az 1 bar. Vyrobca udava pomer riedenia 4diely farby na 1 diel riedidla (riedidlo alebo voda) to je ale farba pre striekanie znatelne hustejsia nez ine farby pripravene na striekanie. Ked som si ich riedil s vecsim podielom riedidla tak farba mi stekala po povrchu a urobit nejaky normlany nastrek bolo bz sance, takze ja ju mavam vzdy hustejsiu. No a striekam ju s tryskou 0.4 pistolou evolution HaS a vobec sa nestazujem. Ked sa pouzije origos riedidlo neni ziadny problem.
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 18 srp 2010, 07:06

Bocán píše:Rozhodol som sa aj ja vyskúšať tieto farby, používam syntetiky, hlavne MM. Som však sklamaný,vôbec to s ňou nejde, ani mi "neprejde" pištolou. Skúšal som riediť destilovanou vodou, čistým liehom, vodu s liehom a nič. Okamžite sa mi zanesie tryska a musím prácne čistiť. Neviem čo robím zle, možnože mám príliš jemnú trysku (0,17 mm)?

Ako tak sa mi to podarilo prehnať pištoľou, použil som 96% nedenaturovaný lieh, väčší pomer riedenia a maximálne vysunutú ihlu. Aj tak som však striekal skúšobnú polovicu trupu Avie S-199 od KP skoro pol hodiny. Každopádne to bude chcieť pištoľ s väčšou tryskou. Nastriekaný povrch je však parádny, nezotiera sa po chytaní rukou (jeden z mojich najväčších problémov), drží aj po nešetrnom strhnutí krepovej lepiacej pásky... Takže pôjdem aj ja do týchto farieb. Ďalší problém však je zhoda odtieňov s kamuflážnymi odtieňmi používanými RAF a LWF v 2. sv. vojne (z tých, ktoré by som používal).
Naposledy upravil Laco Nagy 'Bocán' dne 16 zář 2010, 12:02, celkově upraveno 2
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 22 srp 2010, 13:43

zdravím prosím vás Revell Aqua Color robí aj laky. Možem sa na ne spolahnút??díki...
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jotus » 22 srp 2010, 13:55

Vyrába sa :D lesklý aj matný , no s matným mám nie príliš dobré skúsenosťi ,pri riedeni v akom koľvek množstve a pomere mi belie pri zaschnutí :cry: aspoň mňe ,ale ked dám doň trochu lesklého tak je všetko v poriadku ..A :D lesklý je super
jotus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 22 srp 2010, 14:03

jotus píše:Vyrába sa :D lesklý aj matný , no s matným mám nie príliš dobré skúsenosťi ,pri riedeni v akom koľvek množstve a pomere mi belie pri zaschnutí :cry: aspoň mňe ,ale ked dám doň trochu lesklého tak je všetko v poriadku ..A :D lesklý je super

no práve som chcel ten matný vyskúšat ale moc si ma teda nepresvedčil :lol: :lol:
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 22 srp 2010, 14:05

tieto farby sa daju v pohode miesat s tamyackymi akrylami , rovnako aj laky
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Feki » 22 srp 2010, 18:59

Ked donho pridas kvapku leskleho nieje to taky problem ale treba na to davat pozor...
Martin "Feki" Fekár
Feki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 09 zář 2010, 14:06

Bocán píše:
Bocán píše:Rozhodol som sa aj ja vyskúšať tieto farby, používam syntetiky, hlavne MM. Som však sklamaný,vôbec to s ňou nejde, ani mi "neprejde" pištoľou. Skúšal som riediť destilovanou vodou, čistým liehom, vodu s liehom a nič. Okamžite sa mi zanesie tryska a musím prácne čistiť. Neviem čo robím zle, možnože mám príliš jemnú trysku (0,17 mm)?

Ako tak sa mi to podarilo prehnať pištoľou, použil som 96% nedenaturovaný lieh, väčší pomer riedenia a maximálne vysunutú ihlu. Aj tak som však striekal skúšobnú polovicu trupu Avie S-199 od KP skoro pol hodiny. Každopádne to bude chcieť pištoľ s väčšou tryskou.

Dnes mi konečne prišla nová pištoľ s tryskou 0,3 mm a hneď som ju vyskúšal - strieka sa to v pohode, takže poučenie pre iných: tryska 0,2 mm nie je príliš vhodná, radšej väčšiu.
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 10 zář 2010, 08:30

Bocán píše:Dnes mi konečne prišla nová pištoľ s tryskou 0,3 mm a hneď som ju vyskúšal - strieka sa to v pohode, takže poučenie pre iných: tryska 0,2 mm nie je príliš vhodná, radšej väčšiu.
´

ano, lebo vyrobca odporuca pomer riedenia 4:1 v prospech farby a to je uz dost husta farba, riedka farba sa striekat neda..zraza sa na povrchu do kvapiek , proste prd
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ackroyd » 21 zář 2010, 17:51

no takze...k comu sa tu vlastne dopracovalo???.....ja som mal ten problem ze ked som riedil tieto farby vodou....prilis rychlo mi zasichali na ihle....tak si idem kupit ten benzin-alkohol....ale kazdy to riedi inak a mne sa nechce skusat a skusat dokola....tak komu to funguje kolko to mam riedit aby mi to nezasychalo na ihle...ale aby mi to ani nestekalo po modely...???...a ked pisete ze riedite dajme tomu 1:3 v prospech riedidla...mozem z toho logicky usudit ze toho riedidla ma byt tych 5 dielov? pistol mam revell standard class.....za ochotu pomoct zaciatocnikovi vopred dakujem :-) :-D
Ackroyd

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 8 z 32 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna