Chcel bi som sa opítať či je nutné nafarbené modely lakovať .ďakujem za odpoveď !
Bocán píše:Feki píše:Akym pomerom si riedil? Pouzivam nieco medzi 1:1,5 az 1:3 v prospech vody s 0,3 tryskou a vsetko v pohode uz od prveho pouzitia...
Asi tak 1:5 v prospech riedidla (voda,lieh atď).
Feki píše:Ked je v poriadku tlak uz neviem kde moze byt problem, skusal este niekto striekat s takou jemnou tryskou?
Bocán píše:Rozhodol som sa aj ja vyskúšať tieto farby, používam syntetiky, hlavne MM. Som však sklamaný,vôbec to s ňou nejde, ani mi "neprejde" pištolou. Skúšal som riediť destilovanou vodou, čistým liehom, vodu s liehom a nič. Okamžite sa mi zanesie tryska a musím prácne čistiť. Neviem čo robím zle, možnože mám príliš jemnú trysku (0,17 mm)?
jotus píše:Vyrába salesklý aj matný , no s matným mám nie príliš dobré skúsenosťi ,pri riedeni v akom koľvek množstve a pomere mi belie pri zaschnutí
aspoň mňe ,ale ked dám doň trochu lesklého tak je všetko v poriadku ..A
lesklý je super
Bocán píše:Bocán píše:Rozhodol som sa aj ja vyskúšať tieto farby, používam syntetiky, hlavne MM. Som však sklamaný,vôbec to s ňou nejde, ani mi "neprejde" pištoľou. Skúšal som riediť destilovanou vodou, čistým liehom, vodu s liehom a nič. Okamžite sa mi zanesie tryska a musím prácne čistiť. Neviem čo robím zle, možnože mám príliš jemnú trysku (0,17 mm)?
Ako tak sa mi to podarilo prehnať pištoľou, použil som 96% nedenaturovaný lieh, väčší pomer riedenia a maximálne vysunutú ihlu. Aj tak som však striekal skúšobnú polovicu trupu Avie S-199 od KP skoro pol hodiny. Každopádne to bude chcieť pištoľ s väčšou tryskou.
´Bocán píše:Dnes mi konečne prišla nová pištoľ s tryskou 0,3 mm a hneď som ju vyskúšal - strieka sa to v pohode, takže poučenie pre iných: tryska 0,2 mm nie je príliš vhodná, radšej väčšiu.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník