Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Sherman
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sherman Vc Firefly

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Sherman Vc Firefly

Příspěvekod knecht » 25 srp 2010, 15:43

Zdravím všetkých modelárov :) Prednedávnom som tu fóre kúpil Sherman Firefly od Dragona tak sa idem do toho pustiť. Prikúpil som k tomu ešte lepty od Edurda a kovové pásy z ktorých mám šedivé vlasy :shock:
Takže prikladám fotky ktoré moc dobrej kvality nie sú ale vidno zhruba v akom som štádiu v stavbe. Poprosím skúsených modelárov nech ma usmernia a doporučia nejaké svoje finty nech nezničím ďalším drahý model :?
Přílohy
IMG_0102 malý.jpg
IMG_0105 malý.jpg
IMG_0107 malý.jpg
IMG_0108 malý.jpg
IMG_0109 malý.jpg
IMG_0099 malý.jpg
Tak tu sú pásy od friulmodel. Skladať to bola totálna nočná mora. Už predtým som objednával pásy na KT ale to bola hotová radosť iba pichať drôtiky a štikať..toto bolo treba lepiť a potom pichať. no lenže obyčajným lepidlom revel to držalo prd a vlastnou váhod sa to rozpadalo..tak som to musel lepiť epoxidovým lepidlom ktoré po 5 min tvrdlo na kameň takže preto z toho mám šedivé vlasy :D ale drží to poriadne taže to je hlavné :)
knecht

• Odpovědět s citací

Re: Sherman Vc Firefly

Příspěvekod Remcal » 26 srp 2010, 19:44

Nazdar,vypadá to dobře,všechny ty licí čísla a tak...!Možná jsi to mněl ale dát sem: viewforum.php?f=500 .Pro mně by to bylo fajn srovnání rozdílů mezi touhle Světluškou a tou od Mirka.Ještě dotaz,jaké je to katalogové číslo pls.? :-k
Remcal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod knecht » 26 srp 2010, 21:21

sorry zabudol som to uviesť je to 6121 je to už staršia stavebnica a tú časť s tými číslami na predu korby som doplnil z iného shermana lebo tieto staršie dragony to majú také odfláknuté. no inak dnes som to odmastil a hlaveň mi nejako sčernala...tak so ju z toho odmasťovača radšej vytiahol a ponoril iba vežu..dúfam že tomu nič nebude :-k
knecht

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Remcal » 28 srp 2010, 08:12

Nazdar,myslím,že to máš dobré a "směšnosti " se bát nemusíš! :-k Chci se zeptat,ta kovová hlaveň to je asi doplněk,že?V čem jsi to odmaťoval,pokud to zčernalo,tak asi v louhu??Pokud jo,tak je to jasné,louh leptá hliník a sloučeniny na jeho bázi :!: na to pozor.
Remcal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod knecht » 28 srp 2010, 10:08

to bol nejaký prípravok na odmasťovanie skúmaviek čo mi dala mama, ona je zdravotná sestra ale ako sa to presne volá ti nepoviem. ale nie je to vraj agresívne. No a tá hlaveň je veru doplnok lebo to mi k tomu pribalil chalan čo som to tu od neho kúpil, ako kompenzáciu že chýbali hnacie kolá. Už som to aj nafarbil kamuflážnou farbou len mi príde dosť tmavá na British olive drab :? ...no uvidím ešte ked to budem fotiť pri dennom svetle potom sem dám aj foto. lebo som to farbil pri lampe v dielni v pivnici tiakže to hádam nebude také zlé
knecht

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MirekK » 29 srp 2010, 08:24

Mě se taky tvůj Firefly líbí. Píšeš že už jsi začal barvit,takže je pozdě na nějaký úpravy. Jediný co je chyba, ale ne tvoje je velitelský poklop,má tam dva podstavce pro kulomet, tahle kombinace se vyskytovala jen na prototypu a Dragon ji udělal na svoji stavebnici. Firefly měly poklop stejný jako normální Shermany jen s jedním držákem kulometu.
MirekK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod knecht » 29 srp 2010, 10:54

No už je pozde veru:(...no nevadí aj tak ten sherman nebude reprezentovať žiadny reálny stroj...až značenie mu dám asi iba podľa svojich predstav. Ten čo je na obale by mal byť stroj čo údajne zlikvidoval Wittmana. Ale príde mi v nejakej hnedastej kamufláži a s poľským nápisom "velkye luky" tak to sa mi moc nepáči spravím ho v zelenkavej olive drab a hotovo...A chyba mi tam ešte ten prstenec okolo anteny ale ten som schvalne vynechal
knecht

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Remcal » 29 srp 2010, 13:34

MirekK píše:Mě se taky tvůj Firefly líbí. Píšeš že už jsi začal barvit,takže je pozdě na nějaký úpravy. Jediný co je chyba, ale ne tvoje je velitelský poklop,má tam dva podstavce pro kulomet, tahle kombinace se vyskytovala jen na prototypu a Dragon ji udělal na svoji stavebnici. Firefly měly poklop stejný jako normální Shermany jen s jedním držákem kulometu.

Vidíš,safra,ten poklop,to mi ani nedošlo. :-k Jinak,to pojmenování není nic Polského (teda,pokud se nepletu,Mirek to bude vědět přesně),stroje 1.obrněného pluku eskadrony A nesly jména po městech v tehdejším SSSR,další byl třeba Kursk. :)
Remcal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod knecht » 29 srp 2010, 13:45

Tak to som nevedel...Ja som neni moc veľký znalec Shermanov...staval som zatiaľ 2 jeden americký klasický s krátkou hlavňou ale ten som totálne pokazil a toto je 2 Sherman ktorý skladám a chcem aby z toho bol už konečne slušný model. No a z tými názvami to tak prečo robili? :-k

prikladám ďalšie fotky môjho postupu...tu je to natreté tou "bristkou olivovou" ale tak trafiť sa do toho odtieňa je ako trafiť Mig-29 vzduchovkou z podzemného parkoviska :? na každej fotke čo som si vygooglil to vizerá inak tak som sa potom držal tohto:
Přílohy
Tasca firefly.jpg
táto farba sa mi zdala taká najvernejšia aj ked je až príliš olivová tak ja som to skôr chcel do zelena...preto je tá moja viac zelenkavá
knecht

• Odpovědět s citací

Příspěvekod knecht » 29 srp 2010, 13:50

tak tu sú fotky z diaľky:

tie nedofarbené kolesá si nevšímajte...po zalakovaní to natriem aj tak na čierno...alebo to mám natierať na čierno ešte pred lakovaním :?:
Přílohy
02 bez blesku.jpg
bez blesku
03 bez blesku.jpg
bez blesku
04.jpg
bez blesku
01 zoom.jpg
s bleskom
01 normal.jpg
s bleskom
knecht

• Odpovědět s citací

Příspěvekod knecht » 29 srp 2010, 14:35

Tak tu sú fotky z blýzka:
IMG_0128.jpg

Přílohy
IMG_0133.jpg
IMG_0131.jpg
IMG_0130.jpg
IMG_0129.jpg
knecht

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Remcal » 29 srp 2010, 21:37

Co se týče té zelené,mrkni sem: http://www.primeportal.net/apc/m4_sherman.htm .Najdeš tam jak Amíky,tak Anglány.Co se týče těch jmen,nevím přesně,snad vlastní jméno dané mašiny. :-k Jinak,jelikož už barvíš,zdřejmě s tím už nic dělat nebudeš,ale nedávej fotky s tak velkým rozlišením a tak zblízka,jsou pak vidět nedostatky v čistotě stavby(stopy po lepidle,bordel pod barvou,lícování dílů),taky chybí sváry,barva ti udělala nějakou krupici nebo co,vypadá to celé jako by to bylo z odlitků a tak.Nechci se tě tím co jsem napsal dotknout,sám tu nemám nic postavené,tak na nějakou kritiku nemám kredit,ale moc mě to bije do očí,tak sorry. :(
Remcal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod knecht » 29 srp 2010, 23:05

tak je to farbené štetcom...nečakaj že to bude také pekné ako pištolou :) ....no to lepidlo ma tam mrzí ale nedalo sa to už nejako odstraňovať....bál som sa že odtrhnem tie lepty :(
knecht

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda B. » 01 zář 2010, 10:21

Toho rozteklého vteřiňáku je škoda, je trochu problematické nalepit leptané díly "hranou na plochu", ale dá se to, já si v podobných případech pomáhám tak, že si na místo, kde má být spoj zahloubím tenkým vrtáčkem o průměru tak 0,3- 0,4 mm, do dírky kápnu lepidlo a přilepím součástku. Není pak ani potřeba moc čistit debonerem.

Mám zrovna rozestavěný také Firefly Vc od Dragona, ale stavebnici s číslem 6182.
Budu sledovat, jsem zvědavý na výsledek.
Jarda B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod knecht » 01 zář 2010, 15:00

Keď na to príde lak bude to menej vidno a tiež obcǎsné pozeranie farby..či nie? :(
knecht

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Sherman