Moc hezké,mám rád staré autobusy a trolejbusy.Už se těším na postup.
Ten,kdo vymyslel 130 RS by měl mít pomník a být prohlášen za svatého! Jako poslední dokončeno: Škoda 130 RS 1:43 od Scala 43,Škoda Ocavia Kit Car 2,0 1:43 od Scala 43
Jo jo. To vypadá moc dobře. Docela se mi ty německý atobusy, ale hlavně náklaďáky z týhle doby líbí. Elegantní design a pestré barevné kombinace dělaly auta fakt nepřehlédnutelná. Ale dost rozplývání. Technicky je to samozřejmě paráda, jen mě trochu mrzí ten tuhej kloub. Chápu ale nerealizovatelnost funkčního. Sám jsem to už jednou řešil a radši jsem to vzdal. Výsledek by nevypadal vůbec dobře a za každpu cenu to hrotit nebudu. Ale přece jen mi vrtá hlavou, proč jsis vybral zrovna tuhle předlohu . Není v tom náhodou nějaká zakázka?
Je to moje zaměstnání,a docela i zábava.Od tebe pochvala potěší stejně jako od Jirky Jirmana.Díky Pánově a Mistři. Co se týče kloubu,nějaké nápady byly ovšem jen v rovině teoretické.
Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
No, tvoje bydliště bych si i s nějakou firmou spojil a co se týká toho kloubu, tak já jsem na to šel přes papírovou harmoniku, kterou jsem do profilu boků naohýbal pomocí vody. Problém byl spíš ve spojování dílů k sobě. Papír nemá pružnost jako guma a tak ve spoji měch praská. Tím se ale funkce míjí účinkem. Pak mě ještě napadlo udělat nějaký kopito, na který by se prostě napatlal v tenké vrstvě silikon, ale to taky zamrzlo ve fázi teorije. Navíc by se to na to kopito přilepilo a pak by se to trhalo. No prostě jen nápad.
Ono udělat funkční kloub by nebyl takový problém, tím největším je však měch. Někteří modeláři to dělají z papíru, ale to se mi moc nezamlouvá, protože se bojím aby se to po čase nerozsypalo. Ten papirus(?) z kterého dělá HGW pásy by na to pro změnu nemusel být vůbec špatný, ale kde to sehnat ?
Já to spíš myslel vyrobit z pevných segmentů,ve strojírenství se těmto pohyblivým tunelům na kabely říká Henyg,u zbraní se v tom vede munice,no ale to by člověk mohl dělat na modelu většího měřítka a jako fajnovou práci pro sebe,v klasické komerční garážové modelařině tuto snahu těžko někdo zaplatí. Jinak Varnsdorf je samozřejmě spojen s firmou pana inženýra F.Večerníka "V+V",ten dělá špičkové modely v HO i TT a je to výborný člověk.
Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace