Koukam že mnoho mladých kamionomodelářů má zasádní problém s kritériem "shoda se vzorem" a staví si model ne podle reálnýho stroje, ale dělá si z toho svůj snový kousek. Sice potom argumentují slovy: "mě se to tak líbí" ale tím modelaření ztrácí na kouzlu objevit si předlohu, sehnat co nejvíc materiálů/fotek a pokusit se v rámci valstních sil postavit co nejpřesnější model. škoda...
jinak dle fotek 400*300 v lepším případě "dokonce" 640*480 se nedá absolutně poznat kvalita odvedné práce.
Já myslím, že co se týče shody se vzorem je kaminové modelářství trochu výjimka. Podle mně tím neztrácí modelařina na kouzlu ani trochu. Každej z nás je trochu kamioňák a chce si postavit svý vlastní auto. Někdo má víc rozumu a někdo míň a podle toho to taky vypadá, ale tu svobodu kamionomodelářů budu hájit do konce svejch sil. Volnost co se předlohy a zbarvení týče se drží a toleruje na všech úrovních kamionový modelařiny. Jistě, klade se důraz na to, aby vůz a jeho provedení odpovídalo tomu co je obvyklé ve skutečnosti. Ale nepovažuje se za hřích hrát si s barvami, příslušenstvím ani kombinacemi vozů, nástaveb či jednotlivých součástí vozů. Stejně pak většina rozumných pátrá po podkladech a jede podle určité předlohy nebo se drří nějakých podkladů.
lubis píše:dík dík ale budeš asi jeden s mála,lebo potom to zbadajú najmúdrejší
nevadí ale už len to že si sa pustil do valníka je dost odvážne.ja by som to ani zdaleka tak neurobil tak preto mám s tohto modelu radost.aj ja by som raz chcel urobit niečo podobné tak zhánam podklady postupne.