Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Návrh organizace fora

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Téma uzamknuto

Tak jak, nebo jak???

Dobrý nápad
5
11%
Dobrý nápad
5
11%
Špatný nápad
18
39%
Špatný nápad
18
39%

Celkem hlasů : 46

Návrh organizace fora

Příspěvekod Jiří Malchárek » 05 čer 2010, 22:05

Zdravím všechny a hlavně vedení fora,

V poslední době mi zpousta modelářů, se kterýma se stýkám osobně, říkala, že na forum už úplně přastali chodit - z jednoho prostého důvodu, uživatelů je stále více, modelů také, ale kvůli tomu se člověk kvůli jedné špičkové práci musí prokopat zpoustou modelů běžného standardu.
To byl taky důvod odchodu místího "guru" Jury Ščučky, což mi zavdalo příčinu, abych se nad tím zamyslel...
Podle mého názoru by bylo dobrým řešením vytvořit kategorii zdejších špičkových stálic rozčleněnou na letadla, bojovku, figury, atd... kde by každý z modelářů měl své téma do kterého by vkládal své modely. Za sebe bych jmenoval např. z techniky (Červenka, Braňo..), letadla (třeba Kubrt...)atd..atd.. (a mysím že by se jich našlo dost...)
Podobně je to zařízeno např. zde: http://forum.little-norway.org/
Aby nedocházelo ke sporům koho tam dát a koho ne, popřípadě, aby se zde neobjevovali samozvaní jedinci, kategorie bude uzamčená a modeláře do ní bude vybírat vedení fora (myslím že jsou dost kvalifikovaní na to, aby to objektivně posoudili...), případně můžou dát na návrhy ostatních...
Nevýhodou se podle mě může stát, že něktří budou číst pouze tyto "V.I.P." kategorie a budou kašlat na ostatní...
Záleží taky na vedení fora jestli budou mít čas a náladu něco takového vůbec vytvářet....
Sám tady už ale nechodím ani zdaleka jako dříve, raději brouzdám po světových forech a sleduju světovou špičku, toto by mi ale vrátilo elán opět sledovat jak je na tom špička v Čechách...

!!!Achtung!!! Nerad bych tímto vyvolal nějakou blbou hádku, proto připomínam, že je to POUZE NÁVRH, ŽÁDNÁ DOKTRÍNA a veřím že v případné diskusi nezapomenete na slušné vychování a místo hádek se raději zúčastníte hlasovaní (které myslím rozhodne), případně objektivně vyjádříte názor...

S pozdravem, míru zdar,
JM
Jiří Malchárek

Re: Návrh organizace fora

Příspěvekod Raptor » 05 čer 2010, 23:07

Osobně si myslím že to není nejlepší nápad už jen proto že toto dělení vyvolá hodně zlé krve.Nechci tím zpochybňovat kompetentnost vedení MF v tomto rozhodování nýbrž zcela zřejmou subjektivitu kdy má každý jiné preference a podle toho i rozhoduje což ovšem nemusí být v souladu s vox populi (a budou následovat hádky ve stylu proč má být mezi VIP Franta Vopršálek když má na Abramsu odstín pískové o půl tónu tmavší zatímco Lojza Sýkora má na modelech všechny barvy správně ale mezi VIP není...).

Pro mě osobně je nejlepším řešením ponechat stávající dělení s tím že každý má stejné šance podobně jako na soutěžích kde jsou v jedné kategorii jak modely "VIP" tak i běžného plebsu.A že to některé "VIP" odradí od toho sem chodit protože se musí probírat "standartem"?To už je jejich boj s jejich vlastní ješitností...
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

Příspěvekod mess » 06 čer 2010, 08:11

No naferovku - je to nesmysl, delat tady nejakou elitarskou sekci akorat bude generovat spory, nekteri se budou citit, ze tam nejsou a jak je mozny, ze nekdo jinej jo, navic by to znamenalo dalsi klikani.
M.
Martin Benko
mess

Příspěvekod Jan Pavlik » 06 čer 2010, 09:28

Jirko nerad bych, aby můj příspěvek vyzněl nějak osobně, neznám tě a možná se ti nebude líbit,ale pokusim se napsat co jsem z tvého vyjádření o změnu MF pochopil já:

Právě jsi sám sebe pasoval na VIP modeláře, kterého nebaví se prokousávat na zdejším foru podřadnými stavbami jiných kolegů ať žáků nebo dospělých než najdeš stavbu, která tě osloví a otevřeš si nějaké téma od člověka, který by mohl být dejme tomu na tvé kvalitativní úrovni a laskavě do ní třeba přispěješ....to prokousávání znamená pro tebe ztrátu času, kterou bys mohl třeba věnovat stavbě modelu nebo brouzdání po zahraničních forech, kde je samá špička.

Podle mě jsi svým příspěvkem mohl urazit spoustu lidí, (což jsi tak jistě nemyslel) kteří modelaří rádi a baví je to, přesto, že nedosahují české a ani světové špičky.

Stejně tak, je to ve sportu...kde malý kluci kopou fotbal a všichni sní, že jednou z nich bude Maradona a nikdy nebude...ale jdou a kopou do míče a baví je to a budou celý život hrát nějakou okresní soutěž a dál se neprokopou.
Pak si až budou velký zajdou na pivo, pogrilujou po zápase a život jde dál. Mají nějaký společný zájem, za kterým se scházejí jak při zápasech, tak i po zápasech.

Stejně tak je to s modelama...každý nemá talent od boha, vše je jen o práci, zručnosti, technologiích v modelaření,financích, pečlivosti a času, který můžeš nebo chceš svému hobby věnovat.

Nevim kolik ti je let, zda celý den děláš nebo chodíš do školy, zda máš děti, barák a spoustu starostí, jak zaplatit dluhy, vydělat na nájem, jídlo, benzín atd. a třeba únikem z běžných starostí pro normálního člověka, který celý den někde maká je, že si večer sedne na dvě hodinky k letadlu nebo tanku a něco na tom udělá, aby přišel na jiné myšlenky, udělá fotku a dá to na MF...snaží se to nepokazit, přesto, že třeba celý den házel lopatou a klepou se mu ruce, blbě vidí, protože celý den sváří nějaký potrubí atd....no a pak si přečte tvůj příspěvek, kde 90% lidí zde je označeno za plebs, který někomu nestojí za to, aby jeho téma vůbec otvíral......

Nechci se do tebe nějak navážet, viděl jsem od tebe dva modely - pěkný, solidní práce, hezky udělaný panáčky a myslím, že i kdybych se hodně snažil, takhle bych to nenamaloval....,ale tvá práce na modelech ti nedává žádné právo veřejně shodit práci jiných lidí a označit je za plebs a začít tady prostřednictvím vedení MF vybírat nějaké lidi do VIP klubu....za chvíli by se mohli také rozdávat barevné trojúhelníky a přišívat žluté hvězdy na kabáty, aby bylo jasno kdo kam patří.

Já jsem osobně proti takovému dělení a kastování lidí na ty kteří něco umí a nebo neumí...myslím, že nás tak nějak spojuje nějaký společný zájem a hobby, které nás baví.
Jan Pavlik

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 06 čer 2010, 09:48

hezky jsi to napsal Honzo!
Jo, Ščučka byl guru možná tak v pruzení....
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

Příspěvekod Jiří Malchárek » 06 čer 2010, 09:53

Honzo díky za názor,
uvedl jsem to pouze jako návrh, nedej Bože chtít se tu nějak povyšovat! Pokud jsem někoho urazil, tak se omlouvám, v žádném případě jsem to tak nemyslel!!!
Já ososbně pročítám většinu staveb v oblasti mého zájmu (tj. hlavně bojovka....) a taky do nich přispívám, ale bral jsem to spíše jako usnadnění pro mě a myslím že i pro zpoustu ostatních, abych nemusel třeba neustále vyhledávat modely svých oblíbenců a bylo by to pěkně naštosované...

...zpětně si teď, po přečtení Tvého názoru uvědomuju, jak všelijak to mohlo vyznít, takže to proboha prosím nikdo tak neberte a žádné podtexty v tom nehledejte.... díky za pochopení...
Jiří Malchárek

Příspěvekod Jiří Malchárek » 06 čer 2010, 10:06

Ještě podotknu - Co se téče mě, můj osobní život je víc než pestrý, plný jak radosti, třak i ztrasti, mám i jiné koníčky a modelařinu beru jako občasné příjemné odreagování o víkendech (proto stavím tempem model/2 roky) a opravdu nemám potřebu se nějak zviditelňovat či zvedat si sebevědomí na "nějakém" internetovém foru (to považuju za dost ubohý způsob) ... teď mrzí mě že to tak blbě vyznělo...
Jiří Malchárek

Příspěvekod skka » 06 čer 2010, 10:32

On na něco takového nestačí vyhledávač? Nebo by naopak pomohlo v nastavení zablokovat příspěvky uživatelů běžného standardu. Ale to sem nezkoušel.

Guru sem přestane chodit protože většina modelů je pod (jeho) úroveň, další sem přestanou chodit protože jim sem tam někdo v duchu (subjektivní) korektnosti smaže příspěvek, a ti noví - ti se pro jistotu bojí na cokoliv zeptat. Taková trochu past, co?
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

Příspěvekod RomanV » 06 čer 2010, 10:38

Zdeněk Fabík píše:Jo, Ščučka byl guru možná tak v pruzení...

A co jste Vy,pane Fabík?S Jurou se znám osobně a na rozdíl od Vás,on na to má :lol:
RomanV

Příspěvekod Raptor » 06 čer 2010, 10:42

RomanV píše:
Zdeněk Fabík píše:Jo, Ščučka byl guru možná tak v pruzení...

A co jste Vy,pane Fabík?S Jurou se znám osobně a na rozdíl od Vás,on na to má :lol:

I to je ovšem velmi subjektivní hodnocení...
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

Příspěvekod Recoil » 06 čer 2010, 10:51

Tiez si myslim, ze to nie je fer, clenit modelarov na levely, co ma vsak zaujalo je akesi sledovanie prispevkov od 'oblubenych' autorov. Mam dost problem usledovat stavby niektorych autorov a tak sa mi stava, ze kopu modelov prepasiem. Dalo by sa to nejak osetrit? Myslim, nejaka tabulka, kde by bol zoznam modelarov a linky k ich stavbam. Taka subgaleria podla menneho zoznamu. Len napad, alternativa ako prezentovat modely v galerii (pri zachovani povodnej tak, ako ju pozname).
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)

FICO KLOBÁSY!
Recoil

Příspěvekod Jiří Malchárek » 06 čer 2010, 11:04

Myslím že už se to tady začíná zbytečně rozjíždět, tak jak jsem nechtěl.
Přestože si za svým názorem stojím, uvědomuju si, že byla chyba takové "náchylné" téma vůbec zmiňovat....
Vše podstatné už bylo řečeno, proto prosím moderátory, aby to zamkli nebo smazali, aby nedošlo k zbytečným hádkám,
protože to bylo poslední co jsem chtěl vyvolat...
Jiří Malchárek

Příspěvekod Jarek S. » 06 čer 2010, 13:14

Hmm,ja ti nevím,ale pokud mám vytipovaných par autoru,tak není pro mě problem si je ohlidat. Jinak jsem měl za to že MF je spíše k tý motivaci i těch pruměrnejch,a jaksi sem doufal,že elita shledne ze svých vyšin a občas něco poradí (nemyslím tím takové otázky jako nemáte někdo něco v bilým a pod).třeba mě by se občas konstruktivni kritika hodila,pořípadě upozornění touhle cestou ne,či bacha tam a tam je utes.. Jenže tady na foru je cca jedna třetina příspěvku mazaní medu kolem huby elitě.. a k některým tematum tam není ani slovo i když to vidělo skoro milion lidi a autor by fakt potřebovat trošku zdrbnout. Tvým členěním by tihle lide byli de facto na okraji..a radili by jim maximalně chytráci co tu nemaj ani kolečko od tragača,či to jen někde vyčetli.
Jarek S.

Příspěvekod Mirek glock Říha » 06 čer 2010, 13:52

No nevim jestli jsem první z M8 kdo to tady přečetl, ale zřejmě budu první kdo se vyjádří. Na změnu takového rázu by byl potřeba jasný souhlas všech z vedení. A to se nikdy nestane (já sem tvrdě proti) a ne jen kvůli mé osobě jak znám ostatní.

To že sem přestane chodit nějakej "guru" (není to nic proti jmenovanému pánovi) je pro chod fóra tak relevantní asi jako kdo bude novej předseda ČSSD abych tak řek. Jestli někdo řekně že se nechce prohledávat záplavou "obyčejných modelů" je jeho věc a jestli je "obyčejnost" fóra důvod jeho odchodu problém s tím nemam. Nikoho k návštěvě nenutíme. Pokud by mi tohle někdo řek do očí (přestal jsem tam chodit protože...) klidně mu řeknu že je omezenej a je to IMHO jeho škoda. I přest tu "obyčejnost" (i já k ní "patřím") je tady dost fajn lidí od kterých se inspiruju, nebo naopak jim pomůžu (s italama a tak..).
Já sem chodím pro radost a tohle (že mi někdo pomůže inspiruje a naopak) to je ta radost.

Mirek "glock" Říha
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

Příspěvekod Peter DeSnek » 06 čer 2010, 22:51

Glocku, nejsi ve svem nazoru sam, ale lip bych to nenapsal !!!
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

Téma uzamknuto

Zpět na Modelforum