Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby ‹ Bloody April
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D.III (Eduard 1/48)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Albatros D.III (Eduard 1/48)

Příspěvekod Peter DeSnek » 27 dub 2010, 08:51

Zamaskovat se to da i se zamky, je lepsi opravit to treba steteckem kolem zamku, nez to cese trikat a mit proto zamaskovane drevo ... Ale je to na volbe autora. Tohle je jenom dobra rada kolem dreva. Snazit se mit nastrikane plechy pred drevem. Samo, pokud to jde ...
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 27 dub 2010, 17:00

Se "dřevem" zkušenosti vlastně nemám....ale zkusil bych dřevo zalakovat,nechat vyzrát a pak v klidu maskovat...MOHLO by to vyjít... :-k :-k :-k
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 27 dub 2010, 18:36

Díky za ohlasy. Svym způsobem máte pravdu všichni :-D . Jak rika Petr možná to skončí tím že se bude dřevo dělat znova. Tak i Vlasta že by se to blbe maskovalo přez zámky, zároven sem mel strach abych neutrch ty plechy nebo výstupy vzduchu a hlavne bude ta zadní část černá a bál sem se že tam olejovka vytvoří velkej schod. Jinak vycházi z toho co řek PantherG. Moje představa je asi taková že teď to bude schnou nejmín tejden, pak zalakuju a pri maskování snížim lepivost klasicky nalepenim na ruku jako když se maskujou dekály a snad to výjde :D. Aspon při odmaskovávání bude nějaký vrůšo.
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 27 dub 2010, 18:46

Tak na ruku maskovací pásku nelepím....mám na stole skleněnou desku,na kterou ji lepím VŽDYCKY před použitím na modelu.....a po sejmutí je plesknu na bednu od PC a pžípadně použiju znovu...dokud aspoň trochu drží :-k :-k
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 05 kvě 2010, 18:50

Tak je tu pokrok, něco sem tvořil ale šlo to pomalu kvuli prosichání barev. Takže dřevo bylo až moc do žluta tak sem dřevo zalakoval, naředil jsem okr tmavý na wash a ten celoplošně nanes. Po zavadnutí sem ho stíral hadříkem, nutno dodržovat směr let jinak z toho vzikne hnědá placka. Na řadu přišel opet lak a maskování motorovýho krytu a kování ( hrozná práce). Nastříkal jsem kryty a začal odstraňovat masky. Všechno dopadlo dobře žádný stržení. Takže pokud dřevo dostatečne proschne ( v mým případe asi 10 dní) tak ho lze maskovat. Potom sem udělal wash z umbry pálený a napustil spáry a hředbíky a stíral ho hadříkem jako v předchozim případě. Kovový části sem napustil šedou a drybrushnul bílou. Na všechno přišel konečnej lesklej lak. Jak to dopadlu posuďte sami, já osobně dávám 8 z 10.
P.S. fotky nejsou nejlepší, ale přefotim až stříknu zadní část a za pořádnýho světla.
Přílohy
drevoh.JPG
drevohI.JPG
drevohII.JPG
drevoIII.JPG
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 06 kvě 2010, 21:30

Koukám na to jako blázen. Jak model dostane barvy vždy strašně prokoukne. =D> =D>

Docela mě ale zaráží rytí na trupu. Dnes se plácám s rytím a mám před sebou Windsock a rytí je jinak než mají eduardi na 1/48 :o
Zajímalo by mě z čeho čerpali při výrobě originálu.
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 06 kvě 2010, 22:47

Tady je výkres se kterým pracuji...
Přílohy
DIII.jpg
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 10 kvě 2010, 11:29

to teda Jakube velice silna stavba, neni co dodat [-o< =D> jen to zbarveni mne zda prilis vyrazne do zluta, ale myslim ze za to muze fotka a umely osvetleni, s tim rytim Vlasta ma pravdu, take pracuji se stejnym podkladem a udelal sem na cumaku nove ryti...jinak mam dotaz, to sperkovani na krytu se mne strasne libi, ale odkud to mas? Myslim podklad k tomuto provedeni zamku... :arrow:
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 10 kvě 2010, 21:03

Co se týče stavby tak to celkem ujde ale když vemu do ruky barvy tak je to konec. Stříkal sem černou zadní část trupu, chtěl jsem prosvítající kříže ale na poprvý sem to přehnal. Pořád dobrý, dobrý, eště trochu a najednou to bylo moc. Tak sem to umyl, při tý příležitsti sem prišel i o poslední panely. Ty sem dneska začal znova. Celkem se dařilo až do chvíle kdy sem trošku ladil panely okolo filtrem ze sieny. Splet sem si stříkačky a místo ředidlem sem to začal smejvat Purisolem tak se mi podařilo udělat šmouhu přes tři další panely. Zkusil jsem to nějak zamaskovat, uvidim až to uschne a zalakuju. Fotky kdyžtak hodim zejtra dneska už neni síla. Je to nějaký zakletý.
Vlasto výkres mám stejnej, ale nechtělo se mi přerejvat a po příhodě se dřevem si řikám eště že sem se stim nes***. Já přemejšlim jak to dřevo eště vylepšit a napadlo mě celý to vytmelit a pak maskovat jednotlivý panely a ty stříknout surfacem jako když se dělaj porty aby sem dosáh efektu překrytí panelů. Budu to muset zkusit, na nejakym zbytku co doma najdu, jak by to ve finále vypadalo.
Sergei tady sou nějaký fotky z kterejch sem bral inspiraci. Dělal sem to jako očka na výplety akorát v menšim provedení
Přílohy
alb5.jpg
alb4.jpg
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 10 kvě 2010, 22:19

Timi, zámky na plechoch sú super. Drevo sa mi páči, no aj mne sa zdalo byť veľmi žlté, ale všetky farby na fotkách sú veľmi saturované, tak asi preto to tak vyznie.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 11 kvě 2010, 06:10

Pořád mě bije do očí jedna věc. Všimněte si fotky Albatrosu s hvězdou a otvoru pro kulomety. Je tam díra jako do p.... A když to porovnám s otvorem na levé straně nemůžu se zbavit dojmu že výřez pro kulomety byl asymetrický...ani u jednoho modelu Eduard, Roden toto není.
Moc se těším na fotky. Já právě taky řeším dilema jak udělat přestříkání křížů (červenou) Přetírali kříže celé i s černou nebo jen bílý lem ? Z fotek to není vidno. A navíc budu dnes míchat sv.modrou. To zase bude alchymie
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 11 kvě 2010, 16:44

Tak tady to je. Dřevo na ty jedny strane ja tragedie. Nevim vůbec co stim. Nejradši bych to umyl a udělal znova. Ale jak to umejt aby se nepoškodil kokpit a motor. Nemáte někdo nejakou radu nebo nápad jak to předělat nebo opravit? Jestě me napadlo udělat ten samej stroj akorát z května, prostě to přestríkat červenou a hotovo, myslim že by to vypadalo o hodně líp než tohle. Akorát moc nerozumim tomu když v dubnu měl přetřený kříze tak je v květnu namalovali znova? Já bych je nechal zatřený beztak už žádný nemám. Jakej máte názor?
Přílohy
IMG_2138.JPG
IMG_2137.JPG
Tady to je největší hrůza
unk-jasta28w-schafer.jpg
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 11 kvě 2010, 19:00

Tak po dílčích hrůzách sem dosáhnul částečnýho ůspechu. Podařilo se odstranit barvu a zůstal základ a hlavně sem nezničil okolní panely. Udělám nový dřevo a doufejme že bude všechno ok.
Přílohy
IMG_2140.JPG
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 11 kvě 2010, 19:39

no teda, si priteli jeste vetci mazachista nez ja :grin: uz je pozde, ale ja by to drevo nechal :-k prece ta flekatost tomu vubec neskodila, ale snad to udelas tak az s tim sam budes spokojeny...drzim pesti
P.S. Jakube, kdyz budes potrebovat krize, tak sem k sluzbam, mam neco navic 8-)
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 11 kvě 2010, 20:19

No to je teda dílo...Toto mě čeká. Jen si nemůžu dát odvahy
K těm albatrosům ono to může být klidně tak že na fotce z Roucourt (řada letadel Jasta 11 a 12)stoji jiný Schaeferův stroj. Prostě klasika. Čím víc to člověk rozebírá tím je v tom větší guláš. Škoda jen, že se tu toho neučastí kolega Mincberger...třeba by poradil. Má doma určitě víc povinné četby než my tady
Vlastimil Lukáš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Bloody April