Pokusím se... Aby bylo jasno já nejsem nej odborník na US uniformy..ještě tak na Vietnam...pouze razím styl, že před tím než něco dělám tak si nastuduji max podkladů. Proto mě taky hned trklo do očí to, že máš špatně tu jedenačtyřicítku. Na netu je mrak fotek z Normandie a zvlášť na paragány je toho opravdu dost...Pokud ale budu vědět tak rád pomůžu...Jaká to bude figurka, teda od koho? Když tak přes sz...
Tak vám tady dávám další pokrok. Teda lepit to patro bylo o nervy, zvlášť uhlídat vodorovnost. Nakonec mi to stejně o chlup ujelo, ale to by jste se museli podívat pořádně a zblízka, jinak teď začnu už dělat interiér, různé povrchové úpravy a nakonec střechu. Ale nevím, jestli mám dům postavit přesně na hrany podstavce či na šikmo či na větší podstavec (který bohužel nemám)...jo a spáru vzniklou slepením stěn zakryju brčkem, udělám rýnu (okap). Jak se vám líbí?
Přílohy
vnitřek ještě v základech a zkušebně i s figurkou. Dozadu příjde schodiště.
celkový pohled, ty kameny by to tam asi jenom kazily :-)
"Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval. "
Ne, opravdu na sebe o jednu 2mm vrstvu nenavazují, jelikož tam byly nějaké problémy při rýhování. Na spáru příjde okap, takže se to trošku utlumí
Jinak tedy dávám pokračování interiéru...patina zdí je hotová, jenom jsem to fotil ještě "za vlhka" - !ne "za mokra"! základ na zelenou barvu je paynova šeď a olejové filtry světel zelené až bílé a dolů na žlutou je umbra pálená a filtr z neapolské žluti světlé...no a schodiště mi zabralo dnes celé odpoledne...docela drsné, ale nevímm, jestli mám dát k výřezům záslepy z plastové destičky nebo ne. Jinak jsem se snažil znázornit i ošoupání schodů no a během stavby jsem si dal jako takový relax výrobu doplňku. Zatím jich není moc, ale nebojte, budou .... otázky?
Přílohy
v důsledku vlhkého filtru na stěnách se na jedné stěně objevil docela hrubý odlesk, takže ne aby si někdo myslel, že jsem udělal jednu stěnu bílou a druhou zelenou :)
Další pokračování. Všechno je z balsy, krabice od Plusmodelu jsou zbytky, co mi poslal skarik ( ještě v baráku někde budou M1 Garandy od něho - ještě jednou velké dík), ale jinak prostě samodomo
Přílohy
dveře od skříně, budou přiotevřené, kuličky jsou z dvousložkového Miliputu a příjdou nabarvit buď dřevěnou nebo zlatou barvou...
tak nějak vypadá zatím patro, na postel příjdou ještě peřiny s matracemi (všecko asi udělám z hedvábného papíru a papírových kapesníků). Do skříně ještě taky příjde nějaký hadr :-)
Tak, dneska jsem dodělal ve spodním patře obraz na stěnu, nějaké ty stoly, když je to restaurace a ještě mě čeká asi 9 židlí. Už mám promyšlené i ty detaily, takže na některém stole bude vylíté víno, noviny, prázdný krýgl, nějaké flašky a možná ještě jedny noviny na stole. Jestli to nebude nějak přeplácané,tak na nějaký stůl dám flintu (možná z vytaženým zásobníkem nebo rozebranou - počítám s MP40), na zem nějakou kabelu a na stěnu...někam...dám nějaké plakáty nebo plakát, do patra na skříň dám možná M1 garand a nějaký rucksack, potom někam ty granáty od plusmodelu no a na závěr ještě pohodím někde po zemi taky noviny. No a potom už jenom patina exteriéru, střechu, rozbité sklo a hurá na soutěž držte mi palce, fotky budou zítra večer...
...a časem chci přikoupit ještě figurku nějaké mrtvoly...nebo se pokusím vymodelovat...tu umístím do restaurace mezi stoly
Hele jestli jsi to myslíš tak moc děkuju, protože to byl docela veliký problém...hlavně ta základovka. Cihly jsem barvil vlastně nastrouhaným suchým pastelem toinsor d´or a základovku potom ztmavil rudě červeným odstínem a zesvětlil pleťovým. Základovka, ta je asi na 12 vrstev, protože sádra polovičku vypila. No a potom jsem jenom některé ztmavil nebo zesvětlil. Aby to nebylo tak jenom trojbarevné, tak některé zvlášť barvené cihly jsem přetřel 2x, aby to získalo reálnější a různorodý vzhled. základovka byla docela ostrá, měl jsem z toho strach, ale nakonec wash a pigment to utlumili....Není to nic těžkého, těch 12 vrstev byl docela fofr, za 20 minut jsem měl hotové obě půlky