Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 05 srp 2006, 14:54

takže Puma je už zapojená.Hluk je podla mňa v norme a keďže má tlakovú nádobu,tak kompresor nejde stále,ale len pár sekúnd,pokým ju natlakuje...a s plnou nádržou sa bude dať striekať peeekne dlho....zajtra s ním budem prvý krát aj striekať,tak opäť napíšem svoje dojmi.No zatial som spokojný
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod miple » 05 srp 2006, 17:07

Kolik tam píšou dB, já používám kompresor z lednice a ten má podle toho co udávají u Sintecu 32 dB, ten má totiž také kompresor z lednice. A ten zvuk je jen takové šumnění. Jelikož pracuji v bytě, nemůžu si dovolit nějaký rambajz. To by sousedi :shock:
miple

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 05 srp 2006, 19:14

píšu 69dB...ja tiež modelárčim v byte,ale....čo je susedov do mojej modelárčiny....mne ten hluk nevadí a ako som písal,kompresor ide len pár sekúnd,natlakuje nádobu a vypne sa....
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 06 srp 2006, 07:35

Asi jsem roura,ale nikde jsem nenašel cenu za tu Sd.kfz. :D Puma,kolik ten kompresor stojí?!
Jen tak mimochodem Gunze má teď docela výhodnou akci na stř.pistole. :P
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 06 srp 2006, 07:39

Alan Grey:Napiš sem prosím nějakou minirecenzi na ten tvůj kompr,jestli se koupě vyplatí a jak se stříká?!
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod miple » 06 srp 2006, 07:46

Mrkni sem, je tam nejen Puma http://www.airbrush-model.cz/shop/sinde ... 4&seo=puma, nevím jak tobě záleží na hluku, ale za stejnou cenu je Syntec s 38 dB. Ale ne ne táto adrese, tady jej mají drahý, u Legata je za 6 900,-.
miple

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 06 srp 2006, 09:19

No u Legata maju Sintec len na web stranke, v skutocnosti ho uz viac ako 5 tyzdnov nemaju. :evil: :evil: :evil:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alan Grey » 06 srp 2006, 09:23

curahee píše:Alan Grey:Napiš sem prosím nějakou minirecenzi na ten tvůj kompr,jestli se koupě vyplatí a jak se stříká?!

Ještě nedorazil. Jakmile bude napíšu. Teď mám doma na zkoušku SINTEC SA 46 od kamaráda a tam je hluk uplně v pohodě. Jediné co mě nepříjemné je to odfouknutí když natlakuje zásobník.Když jsem to nečekal tak jsem se lekl. Ale dá se na to zvyknout.
Jaroslav "Alan Grey" Mazanec
http://www.alan-grey-page.cz
Obrázek
Alan Grey

• Odpovědět s citací

Příspěvekod miple » 06 srp 2006, 10:40

Alan Grey píše:
curahee píše:Alan Grey:Napiš sem prosím nějakou minirecenzi na ten tvůj kompr,jestli se koupě vyplatí a jak se stříká?!

Ještě nedorazil. Jakmile bude napíšu. Teď mám doma na zkoušku SINTEC SA 46 od kamaráda a tam je hluk uplně v pohodě. Jediné co mě nepříjemné je to odfouknutí když natlakuje zásobník.Když jsem to nečekal tak jsem se lekl. Ale dá se na to zvyknout.

U toho Sintecu nerozumímm tomu odfukování. To by dělat nemělo, protože ten pojistný ventil by měl být nastavený na vyšší tlak než je vypínací a měl by odfouknout až když selže tlakový spínač a nevypne kompresor. Jinak tam jeho funkci nechápu
miple

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 06 srp 2006, 10:55

Michal.P píše:
Alan Grey píše:

U toho Sintecu nerozumímm tomu odfukování. To by dělat nemělo, protože ten pojistný ventil by měl být nastavený na vyšší tlak než je vypínací a měl by odfouknout až když selže tlakový spínač a nevypne kompresor. Jinak tam jeho funkci nechápu

To "odfukování" pochádza z odľahčovacieho ventilu - chladničkový kompresor sa nerozbehne proti pretlaku !
To nie je poistný ventil ...
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 06 srp 2006, 11:18

Alan Grey píše:No já jsem si objednal tenhle kousek. Co nevidět by měl dorazit takže hned jak bude doma hodím sem nějaké informace.Ta cena je super.Snad to bude mít těch 55db.
BC23MT3

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

http://www.rootra.com/item.php?zbozi_id=119-bc23mt3-single-cylinder-piston-kompresor-23-litr-min

Ten mám taky objednán, akorát mám strach z těch 55db, je to únosný do paneláku? Nemám vůbec představu, jaký to je hluk. K čemu by jste to přirovnali?
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 06 srp 2006, 11:57

Chcel som aj ja Sintek,ale ako písal Martin Jursa,cez Legata je nedostupný...
Keď som včera vysával,tak ten vysávač robil ovela väčší hluk,než tá Puma...a to nemám žiaden starý vysávač z 30tych rokov :grin: :-D
Osobne si myslím,že sa to dá zniesť a susedia si tiež ničoho nevšimnú...ja osobne tú Pumu ešte položím na na hrubší polystirén a bude to OK...pri naštartovaní sa trochu trasie a to spôsobuje vibrácie a tým aj "hluk"
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod miple » 06 srp 2006, 11:58

To pavelb : jak jsem psal, lednicový kompresor má necelých 40dB, a ten mám vedle stolu a slyším jen takové šumění. Hlavně večer, přes den kdy je hluk z ulice atd. o něm ani nevím. Takže těch 55 dB asi nebude nic hrozného.
miple

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 11 srp 2006, 12:16

Tak dnes konečně dorazil kompresor od ROOTRA. Je to AS186 http://www.haoshengnb.com/products/compressor/piston/as186.htm. Jsem mile překvapen hlučností, je o trochu větší než ledničák, ale v paneláku nebude problém ani o půlnoci. Na první pohled vypadá na solidní konstrukci. Teď jsem ho asi dvě hodiny zkoušel s Triplexem, jen tak bez barvy. Regulace výstupního tlaku je plynulá od nuly. Automatika vypíná při 4bar (v manuálu je opraven původní údaj 6bar), a spíná při 3bar. Myslím, že snížený vypínací tlak není na škodu. Sice častěji zapíná ale není zas tolik namáhán. Výstupní proud vzduchu je naprosto konstantní dle nastaveného tlaku, bez pulsací v celém rozsahu pracovního cyklu. Tolik první dojmy.
Přílohy
DSCF1968.jpg
Krabice
DSCF1969.jpg
Manual
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 11 srp 2006, 14:23

Malá oprava ohledně vypínacího tlaku, původí hodnota 60psi (a ne 6bar), je uvedena jako 4bar (což odpovídá 60psi). Trochu se mi ty jednotky pomotaly, jednou to jsou atm, pak zase psi, bary nebo kgf/cm2. Takže znova: max.tlak= 7bar, vypínací tlak= 4bar, spínací tlak= 3bar, průtok 23-25L/min. A velice zajímavý údaj cena: 3395.00 Kč.
pavelb

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna