Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ředění akrylů Agama

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ředění akrylů Agama

Příspěvekod Filip Tomči » 28 pro 2009, 17:03

Akryly od Agamy na štětec doporučuju dětem, protože jsou zdravotně nezávadný, rychle schnou a dají se ředit vodou.

Já je používám na štětec jenom na detaily.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek příhoda » 28 pro 2009, 20:26

Hansi píše:
marek příhoda píše:My na kroužku používáme agamy přes 20 let ( za tu řádku let jich máme nahromaděných mnoho), takže jsme nechtěli přestupovat na jiné barvy, dělalo nám to sice krupici...

Niečo si ešte pamätám, ale že by sa Agama vyrábala viac ako 20 rokov ... :? :x [-X

Jééžiš, toho naděláš, tak "baj vočko" ... je mi 14, nemůžu si pamatovat všechno :-D
Marek "Příhodička" Příhoda
-
DDM Strakonice
marek příhoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dan » 31 pro 2009, 12:09

Mam otazku
Chci prestoupit z Humbrolek na Tamiye jelkoz humbrolky se blbe strikaj a zajima me jestli se taky daj redit tim ironem? :x to original redidlo se mi zda moc drahy :D nejsem milionar 8)
Daniel Synek 16let
rozestavěno:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu
95% teenagerů by brečelo,kdyby vidělo Zaca Efrona na vrcholu mrakodrapu,kde by se chystal skočit. Zkopíruj a vlož si to do podpisu pokud patříš k těm 5%, kteří by si přinesli popcorn a řvali by skoč,skoč !!!
Dan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 31 pro 2009, 12:38

1. Toto téma je na Agamy a ne Tamky
2. Pokud ti nezáleží na kvalitě nástřiku (trochu práší), tak si kup flašku syntetického lihu. Ale to platí jen na akryly.
Bylo by dobré, když pokládáš dotaz, být konkrétní a ne napsat "Chci prestoupit z Humbrolek na Tamiye ....", ale jaký :evil:
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dan » 31 pro 2009, 13:09

jasne sory zapomel jsem napsat na akrylky #-o a nechtel jsem zakladat novy tema proto jsem to napsal sem tak sory no priste ho zalozim kdyz to tak vadi :)
Daniel Synek 16let
rozestavěno:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu
95% teenagerů by brečelo,kdyby vidělo Zaca Efrona na vrcholu mrakodrapu,kde by se chystal skočit. Zkopíruj a vlož si to do podpisu pokud patříš k těm 5%, kteří by si přinesli popcorn a řvali by skoč,skoč !!!
Dan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 22 dub 2010, 17:46

Nechce se mi zakládat nové téma a současně jsem línej hledat téma o akrylových agamách,tak to dám sem.

Dneska jsem vyrazil do obchodu koupit nějaké barvy a mimo jiné jsem koupil i akrylovou bílou agamu.Hned v krámě mě docela dostalo,že oproti 16ml za 39Kč,na které jsem byl zvyklý mi prodavač podal lahvičku s 10ml barvy za úplně stejné peníze(nevim jak dlouho tohle Agama praktikuje,nekupoval jsem jejich akryly cca rok). To však byl jen začátek.
Doma jsem si z té bílé a modré RLM 24 umíchal odstín na spodek klokaního spita a natáhl jsem barvu do stříkačky,kde už byl Iron.Tak jak jsem zvyklej.A co se nestalo.Když jsem začal stříkat,tak se barva vůbec neslejvala,naopak tvořila kapičky,jako když jí rozředíte vodou.Tak jsem to vymyl z pistole a v domění,že viníkem je Iron (ačkoliv to mám s Ironem již odzkoušené),současně jsem vymyl stříkačku a sáhl po originálním ředidle na akrylové agamy.Natáhl jsem ředidlo do stříkačky a k němu bílou barvu.V tu ránu to bylo sražený.To jž jsem byl vzteky bez sebe a vzal jsem pro sichr ještě fungl novou čistou stříkačku a pokus jsem opakoval.Naprosto stejný výsledek = nepoužitelné.
A teď se vrátím k začátku mého příspěvku. Firma Agama zmenší balení,ale zachová cenu,což konkrétně v tomhle případě znamená,že jedna barva podražila cca o třetinu a pak si to člověk koupí a zjistí,že to nejde rozředit ani jejich originálním ředidlem.To mi pánové z Agamy můžou políbit pr*el!!! V životě si jejich barvu už nekoupim a kdy mi jí někdo bude chtít dát,tak mu ještě zaplatim,aby si ji nechal!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa lepič » 22 dub 2010, 17:51

:D bílá agama mi to začla taky dělat,to srážení.Tak jsem změnil značku a je pokoj. :-D
Standa lepič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 22 dub 2010, 17:55

Standa lepič píše::D bílá agama mi to začla taky dělat,to srážení.Tak jsem změnil značku a je pokoj. :-D

Asi jediná možnost,jak si ušetřit nervy :D
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 22 dub 2010, 18:03

Z akrylových Agama barev používám jenom některý kamuflážní odstíny např. Luftwaffe ale jinak mají strašnou trvanlivost. Jistota jsou Tamiye, má lepší kvalitu a trvanlivost. Agamy používám ještě na malování detailů na modelech na štětec.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 22 dub 2010, 18:08

Filip Tomči píše:Z akrylových Agama barev používám jenom některý kamuflážní odstíny např. Luftwaffe ale jinak mají strašnou trvanlivost. Jistota jsou Tamiye, má lepší kvalitu a trvanlivost. Agamy používám ještě na malování detailů na modelech na štětec.

Já normálně na kamufláže používam GSI H,nebo v menší míře Tamky,jak píšeš,ale nějak jsem neměl k dispozici odstíny,ze kterých bych si umíchal tu modrou,tak jsem sáhl po Agamě a setsakra jsem se přepočítal [-(
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 22 dub 2010, 19:40

Njn, člověk se musí párkrát spálit aby se poučil. Člověk se učí celej život. Mě se to stalo hodněkrát a aspon vím co je dobrý na to a co není dobrý na nic. Hlavní je si ty chyby pamatovat a neopakovat je což se mě moc nedaří. :wink:
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arest » 22 dub 2010, 20:50

Vodový agamy jsou fakt hrozný. Místo toho používejte lihovky. Ty jsou super.
Arest

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 22 dub 2010, 21:00

Já teda nemám s akrylovýma Agamama žádný problém :-k , až na matný lak, ten je nějak mimo.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 22 dub 2010, 22:29

Matný lak od Agamy je sice matný pokud se stříká pod malým tlakem a více z dálky než zblízka, ale odhaluje mastnotu a otisky na povrchu, který normálně nejsou vidět. Jako lesk používám lak na parkety(sidolux nebo cokoliv mléčnýho na parkety) a jako závěr doporučuju bud polomatný nebo lesklý Agama(pokud s nima člověk umí a je s nima spokojenej). Pokud né, tak doporučuju to co píše Kubrt na svým webu tzn. Sidolux+matná báze od Tamiye. Důležitý je aby si člověk na něco zvyknul a zbytečně neexperimentoval a pak nelitoval, že zazdil svojí práci. 8)
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cyril » 17 kvě 2010, 07:23

Agamy jsou v pohodě, akorát barvy bílá, slonovinová a světlé šedi se sráží, ostatní jsou bez problému.
Cyril

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna