Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Německý dok

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Německý dok

Příspěvekod Taskaztesca » 19 dub 2010, 14:53

Ten je testovací :D :D
Rozestavěno:
viewtopic.php?f=334&t=44470
viewtopic.php?f=334&t=44670
Hotovo:
viewtopic.php?f=335&t=41124
viewtopic.php?f=335&t=44458

Why so serious?
Pro ty, kdo nejsou zaslepeni sami sebou, je cesta k moudrosti snadná.
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 19 dub 2010, 15:06

Tam kde máš ty trámový kříže, tam mají určitě být??????? Jinak souhlasim že toliko bahna není ani snad v Rusku, natož kolem doků, kde bych očekával zpevněný povrch..
člen štětečkové galaxie č. 8
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 19 dub 2010, 16:07

Agnar píše:Tam kde máš ty trámový kříže, tam mají určitě být??????? Jinak souhlasim že toliko bahna není ani snad v Rusku, natož kolem doků, kde bych očekával zpevněný povrch..

Já ti nevim, kde by měly být? A souhlasím že stím bahnem jsem to asi krapet přehnal no. Ale což, prostě bude při vjezdu do doků bahnitá cesta.
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Krahulík » 19 dub 2010, 16:13

abych Ti odpověděl ohledně toho srovnání s tím diem co sem dal Milan Krnáč... prostě oboje je to skoro na stejné urovni, navíc už to vše popsal Korki. Je hezké že chceš znát názory a rady, jenže vždy stejně napíšeš, jak seš přesvědčený, že ten model je prostě dokonalej ( já,já,já,... )...
Dal si sem fotky "opraveného" Pantheru, nevidim tam nic opravené, prostě je to uplně stejný, a tím, že vložíš náhodou fotku jakéhosi doku někde z družice a chceš dokazovat že takhle to bylo... Chce si to uvědomit a hlavně nastudovat, jak to za války bylo, jaký potřebovala taková ponorka zázemí, jaké obejkty okolo byly a tak dále... je opravdu ROZDÍL mezi ponorkou a nějakou rybářskou bárkou ze současnosti, které stačí dok z toho náhodného snímku...
JARMILO???? KDE JSI?!
Krahulík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod julo35 » 19 dub 2010, 16:23

Ale stále nepochopím čo tam robí ten tank?Verím že by sa lepšie uplatnil na fronte.Koľko máš rokov?
julo35

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 19 dub 2010, 17:00

To Krahulík: Já ti nevim ale podle mě je to zcela určitě ponorkový dok když k tomu byl článek o tom, jak to slouží jako zásobovací a tankovací středisko pro ponorky, ale což každej si myslíme něco jiného ale ty máš asi pravdu. A btw nikdy jsem nenapsal že můj model je dokonalej. No a to že je tank v doku, pořád jen to to samé. "Máš tam pásy z shermena" - sundám je, a pak mám špatně kříž. Vsadím se, že když dám na barák plakát který bude upoutávat na smyšlený film, tak to bude taky špatně. Prostě mám zablácený tank v doku pro ponorku, to tam prostě nesmí být? Na to je nějaký zákon o tancích? Vím že není dokonalý, stále se snažím zdokonalovat. Prostě nejsem mistr, jako většina z Vás tady. Tohle diorama je můj nápad, není to podle nějaké předlohy, je to prostě z mé hlavy. Nic proti nikomu z Vás tady nemám. Tak si to přeberte jak chcete. Btw je mi 21 ale věk přece nic nedokazuje a jsem velmi zvědavý co napíšete a jak v tom komentáři bude figurovat můj věk.
Přeju příjemný den.
S pozdravem JJ
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Leblik » 19 dub 2010, 17:25

Začíná se to ubírat špatným směrem. Ber to prosím tak, že Ti chceme poradit a pomoci, ne uškodit. V diorámách si člověk většinou vybírá typické prostředí, tedy dok na fotce samozřejmě mohl být, ale je to vyjímka, většina byla zpevněná se spoustou skladů, jeřábů, a takového toho přístavního nepořádku. Dobře to ilustrují výrobky firmy CMK - http://www.cmkkits.com/ prohlédni si výrobky řady Maritime Line
Pro zajímavost v téhle diorámě jich je několik použito - http://vojta1992.rajce.idnes.cz/Modellbrno_2009/#Snimek_149.jpg
Pořád ale vidím jako nejlepší volbu tento projekt na čas odložit a trénovat zatím na něčem menším.
Rozestavěno:
Chebská hrázděnka
Berlín 1945
Hotovo 1/72:
Vítej! Ukrajina 1944
Rozoráme meze! Československo 1951
Už jsou tady! Šumava 1945
Leblik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 19 dub 2010, 17:46

Leblik píše:Začíná se to ubírat špatným směrem. Ber to prosím tak, že Ti chceme poradit a pomoci, ne uškodit. V diorámách si člověk většinou vybírá typické prostředí, tedy dok na fotce samozřejmě mohl být, ale je to vyjímka, většina byla zpevněná se spoustou skladů, jeřábů, a takového toho přístavního nepořádku. Dobře to ilustrují výrobky firmy CMK - http://www.cmkkits.com/ prohlédni si výrobky řady Maritime Line
Pro zajímavost v téhle diorámě jich je několik použito - http://vojta1992.rajce.idnes.cz/Modellbrno_2009/#Snimek_149.jpg
Pořád ale vidím jako nejlepší volbu tento projekt na čas odložit a trénovat zatím na něčem menším.

Proč je asi moje diorama v rubrice "rozestavěno" ? Protože mám postavený zatím jen tank, dělám na náklaďáku, mám tu jeřáb, torpéda, a různé další blbosti což je ten tvůj tzv. "přístavní nepořádek". Na skladu také teď dělám. A cesta z kočíčích hlav je mnohem pevnější než všechnen asfalt na světě. Maximálně se časem vyjedou koleje. To že na tom dioramatu nemam rozestavěnou budovu nebo tam nemám nějaký náklaďák opravdu neznamená, že to tam nebude. Nechci aby tohle vypadalo jako buzerace, ale prostě když už po několikáté píšu, co všechno budu přidávat, tak nepochopím že někdo přidá fotku, co by tam mělo být. Jsem ti velice vděčný za další radu a nápad do dioramatu, z té fotky jsem si něco vzal. Možná by bylo lepší tuhle debatu ukončit, protože kdykoliv uvedu nějaký argument, tak je to špatně. Někdo chtěl fotku, na které by byl vidět ponorkový přístav, kde by vedle cesty byla tráva, takovou jsem doložil a zase to bylo špatně. Kdo máte tu pravomoc, asi to tu radši lockněte.
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod julo35 » 19 dub 2010, 18:51

Ja mám len taký pocit,že nemáš chuť poradiť aj keď o to žiadaš.Ale nevadí,hlavne že ťa ten koníček baví.Ahoj ja som Julo a mám 36r.Diorámi už robím možno 10rokov a baví ma to viac než samotný model na holej nenamorenej podlozke.Len som ti chcel poradiť aby si nerobil tie isté chyby,ktoré stoja tažko našetrené peniažky.
julo35

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 19 dub 2010, 19:10

Ahoj Julo, můžeš mi vysvětlit včem si teda nedám poradit ? V tom ať toho nechám?
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 19 dub 2010, 19:28

nevies pochopit, ze na taketo stavby sa neda pozerat, pretoze ty a dotycni co nieco take stavaju, nemaju zvladnute ani len zaklady lepenia?..... julo35 sa zle spytal, vek neni dolezity ale skusenosti ano....moj prvy pokus o dio bol asi v 13tich rokoch po 2 rocnom lepeni a ta dio dopadla tak ako vyzeraju tie co si uz postavil, az na techniku, tu som mal vyborne zlepenu a pekne namalovanu, ale bez patiny....preto sa ja pytam: kolko sa venujes modelarine?.......daj si poradit v tom, ze toto odlozis a rob na niecom malom.......toto je jednoducho megalomanske dielo, ktore ty absolutne nezvladas po vsetkych strankach.....pokial ale chces pokracovat v stavbe, tak to sem ani nedavaj, je to uplne zbytocne
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 19 dub 2010, 19:33

Sak ja jsem uz psal ze to sem nedam a uposlechnu teda vase rady a koncim. Necham to az tak za par let.
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Krahulík » 19 dub 2010, 19:38

korki píše:pokial ale chces pokracovat v stavbe, tak to sem ani nedavaj, je to uplne zbytocne

A TO SI JAKO DĚLÁŠ PRDEL????? #-o todle si dost přepískl, i kdyby to dodělal blbě, přihlížející by mu poradili a něco by pochopil a naučil se...
JARMILO???? KDE JSI?!
Krahulík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jotus » 19 dub 2010, 19:41

Určiťe to nevzdávaj nech to dopodne akokoľvek ,ved nikdo učený z neba nespadol Ak sa ti to nepodarí tak ,ako má budeš to mať doma,ako výstrahu pre budúce práce :-D :D
jotus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 19 dub 2010, 19:51

Krahulík píše:
korki píše:pokial ale chces pokracovat v stavbe, tak to sem ani nedavaj, je to uplne zbytocne

A TO SI JAKO DĚLÁŠ PRDEL????? #-o todle si dost přepískl, i kdyby to dodělal blbě, přihlížející by mu poradili a něco by pochopil a naučil se...

on si poradit ocividne nechce nechat....... ale uz tu radu asi pochopil, ked napisal, ze to odlozi....sory, ale pri takych skusenostiach akymi disponuje je zbytocne sa pustat do takeho velkeho projektu, nedopadne to v ziadnom pripade dobre, ani ked mu tu vsetci budeme radit.....jednoducho to zatial vyzera ako praca 12 rocneho s max. rocnymi skusenostami s modelarinou.......tento projekt je len jeho plytvanie casom, peniazmi, energiou a urcite aj priestorom a to tym duplom, ked sa vysledok bude pacit len jemu......mam 22 rokov a v ziadnom pripade by som s takym vysledkom nebol spokojny, v tych 13tich rokoch som bol......holt, kazdemu sa paci nieco ine a ked ma on 21 a je s tym spokojny a neda si poradit (uz davno mohol pochopit, ze napr. ten panther patri do kosa) tak nech to radsej stava ticho doma a nerobi si hambu :wink:
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno