Nerozumím ale "nýtování", dřevěné lodě nebyly nýtované, pláňky byly k trupu připevněny dřevěnými hřeby (anglicky treenails) - kolíky s rozštípnutým koncem, do kterého se zatloukl klín a vše co vyčnívalo se odseklo lodní tesařskou sekerou. Modelářsky nejvěrnější napodobení skutečnosti - prostým ztmavením v místech dřevěných hřebů.
To Navarchus, To použité slovíčko Nýtování bylo samozřejmě myšleno s určitou nadsázkou, Dřevěné hřeby jsom nahradil nad plamenem vytaženou nití z hnědého plastu stromečku. Na modelu to zatím trošku "řve" , ale po přestříkání matným lakem se povrch sjednotí a bude to jak má být.Ale jinak děkuji za příspěvek, všem ostatním.
Téééda se Je to opravdu nádhera, má to pro mě jen malinkatou chybičku - úplně mi to vzalo chuť do stavby plachetnic . Neber mě vážně, ale ta moje Victorka ve stovce si tam ještě asi nějaký rok poleží. Těším se na další pokračování
Teda to s těmi plachetnicemi mě vážně mrzí , já se na viktorku taky připravuji, mám na ni hodně fotek a podkladů, takže by mohla být ještě lepší - uvidíme. Jinak teď "zatloukám" hřeby do druhé poloviny trupu, takže po chvilích, mám na týden vystaráno o zábavu
Sumaku, ne nemá, ale nevadí mi to. Ve výsledku to vidět nebude. Odstraňováním bych mohl nadělat víc škody jak užitku, tak jsem to tam nechal. Musel bych to zabrousit i dál takže jsem volil variantu nevšímat si toho V modrém poli bude díl z fotky 1688 a to dřevo zakryje kotva.
Tak přidávám zase pár fotek. Byly menší problémy při pasování dílů, tak jsem si musel pomoci násilím, nicméně doufám, že to nejhorší mám už za sebou.
Jirko, děkuji , používám barvy Gunze, vlastně všechny jejich přípravky. Na hlavně děl je použita "dělovina" od Agamy, ta lze velmi pěkně vyleštit. Zlato je taky od Agamy, z testu, který jsem dělal mi vyšla jako nejlepší. Má taky své mouchy, ale zvolil jsem ji. Blíže se o tom budu rozepisovat v článku pro Modelář