Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Německá technika 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

TECHNIKA V ČSR 4-5/1945

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1082 • Stránka 43 z 73 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 73
  • Odpovědět s citací

Re: TECHNIKA V ČSR 4-5/1945

Příspěvekod Dolin » 12 dub 2010, 23:08

Aha, to šlo teda nakonec o to, že jte se chtěl dozvědět co je významově namalované na znaku?
Protože já si celou dobu na základě toto že jste "V dostupné literatuře jsem dohledal,že zobrazený znak na německé technice v okolí Náměště nad Oslavou byl jedním ze znaků 4.td." a vyvracíte to že je to "šestka"....... 8-[ :-k
Protože to že je to šestá jsme Vám sdělili už asi 5 stran dozadu,...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 13 dub 2010, 07:28

Panove, tak sem si precet nekolik stranek "peknejch kecu". A smazal jsem vse co se mi nelibilo. Jestli se to tu neuklidni, bude smitec. Tema zamknu.

A primo pro Jarma2. Uz jsem dostal nekolik stiznosti na Vase chovani v ruznych diskuzich. Proto Vam verejne sdeluji, ze pokud se "neuklidnite" bude Vam pristup na toto forum zrusen. Dokud jste tu (myslim toto tema) nezavedl znacne konfrontacni ton, bylo toto tema pohodove.

Mirek "glock" Říha.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 13 dub 2010, 11:03

ještě něco z našeho filmu :x
Přílohy
stup-6.jpg
stup-6.jpg (33.59 KiB) Zobrazeno 4643 krát
stup-2.jpg
stup-2.jpg (32.56 KiB) Zobrazeno 4639 krát
bscap103.jpg
bscap103.jpg (36.46 KiB) Zobrazeno 4635 krát
bscap061.jpg
bscap061.jpg (29.13 KiB) Zobrazeno 4641 krát
bscap000.jpg
bscap000.jpg (30.02 KiB) Zobrazeno 4633 krát
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Georgee » 13 dub 2010, 16:54

Pěkné, další fotka na toho Büssinga, navíc má tu méně obvyklou zjednodušenou masku chladiče :P , navíc i SPZku má zvláštně pod oknem :arrow: , možna mu upadl nárazník, jako mě nedávno :lol:
I ten Faun mi připadne nějaký povědomí, kde sem ho už viděl :x
Georgee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 13 dub 2010, 22:40

Büssing tedy políček po políčku :x
Přílohy
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 16 dub 2010, 11:08

Má ten Bussing na dveřích znak (nějaký) nebo obyč hmotnostní tabulka? :-k Je to totiž pole/flek s "obloučkem" nahoře.....Přijde mi to že na první foto má u hlavy ten pán "v černém" ještě jeden čtvercový...flek,....

-----------------
To jarma-2 : Když jste se teda dozvěděl že je to 6.PD, čím jsme to tedy dokázali?
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 16 dub 2010, 14:09

Mne to prijde jako jakysi znak s krizkem, ci ptakem, nahore, ale mlcim, aby se do me nepustili :lol:
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Georgee » 16 dub 2010, 17:06

To bude jeden velky flek/znak a upostřed je tmavší horizontalní obdelník + jeden (možna 2) vertikalní, jakoby most či co (možná je to nejakej erb :D ). Pěkná je ta tříbarevná (nejspíš) kamuflaž, i plachta zdá se má dva odstíny (hold poctíva práce při maskování)
Georgee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 16 dub 2010, 17:57

řekl bych že ten nižší obdélník dole bude váhová tabulka, to nahoře vypadá jako znak kostela :D
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 16 dub 2010, 18:36

Tohle je znák na tom Büssingu, ale víc z toho filmu nedostanu.
Kdyby jste určili co to bylo za znak tak bych byl rád. :P
Přílohy
m-2b.jpg
m-2b.jpg (1.61 KiB) Zobrazeno 4191 krát
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 16 dub 2010, 21:01

A nemohl by to být taktický znak? Myslím něco ve stylu toho obdálníčku s dvěma kolečkama a na něm něco jako křížek, stromeček,..... :-k :-k
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarma-2 » 16 dub 2010, 21:49

Jarma-2 napsal:
Prosím sdělit webovou stránku,oskenovat solidní literaturu atd.Toť moje odpověď. A vaše ?
Myslel jsem,že to společně nějak logicky vysvětlíme, nebo k tomu zaujmeme nějaký postoj.

Dolin napsal v odpověď:
A text si kup,..třeba Panzerwrecks (ale číslo nevím teď z hlavy a dívat se nejdu, idu spat)... možná že se jedná o znak ne ani tak 6 PD ale převzatý třeba původně z Pz.Rgt.11 z níž se defacto šestka na koci války skládala... na druhou stranu Pz.Pi.Btl.57 a ostatní jedotky z nichž byla složena měly tanto znak taky, takže to je znak 6 PD ať chceš nebo ne,....Nicméně významem to nic nemění. Foto Stayru 1500 nebo to byl Granit?? od Pz.Pi.Btl.57 se znakem 6PD je co si vzpomínám někde ve fotkách 1945 na Frontě.cz ...........A je zajímací že tento poslední znak nosila jen kolová a polopásová technika. Z tanklů není doposud (mně teda) znám - co si vzpomínám.

Jaroslavkotlaba napsal v odpověď:
Oni nemusej přesvědčovat. Jde o odborníky na dané téma. A to není všechno. On to nemá načtené z těch cajtů co tu neustále předházuješ. Chápu podle toho co tu předvádíš. Že se rád dohaduješ . Jenom tě žádám, dělej to ták a´t to tu zase nezamknou. Je tu za tím čas a snaha hodně členů fóra. Předem děkuji.
.
Z tohoto je patrné,že diskusi začal hrotit jaroslavkotlaba a další přišedší"borci"co místo aby pohledali nějaké stránky jako to perfektně udělal David-binky tak si do mne kopali coby do učitele,který chtěl od nich podepřít tvrzení nějakým důkazem...jarma-2 napsal:
Prosím sdělit webovou stránku,oskenovat solidní literaturu atd.

Skoro padesátník.
Dokončeno:
V operaci Barbarossa
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=43202&start=0
V operaci Bagration
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=42943&start=0
jarma-2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 16 dub 2010, 22:02

Já měl za to :grin: :grin: že publikace Panzerwrecks najdete na netu ke koupi,..a web Fronta.cz taky najdete (na webu)...tam je na tom webu fotosekce a v ní je Květen 1945.....to je asi tak 10 kliků.....Já měl za to že toto Vám nemusím přímo linkovat (a zadruhé neměl jsem čas)
PS: Skeny litaratury neposkytuji (z valné většiny nikomu) z principu,..když sem si to koupil já tak může každý!
Zavtaroje nevím co jako na mé odpovědi není pochopitelné? Mě nenapadlo to, že když dete do sekce Květen 1945 tak nemáte alespn základní knihu Květen 1945 od Tomáše Jakla #-o To je kolego vaše chyba,..já se taky nechodím bavit do vláken o F-16 a nebo okýnkách o B-24! Já si zůstávám u konce války v ČSR a nebo u mých T-34 a smyčec!

A Vy jste doporoval.....šípy, luky a kuše byly Vaše dedukce... :wink:

Jináš teda hledat na netu literaturu,...

Die 6.Panzer-Division 1937-1945, by Scheibert, sc (reprint/copy), 160pgs, $20
The 6th Panzer Division 1937-1945, by Ritgen, Osprey 28 (many extra notes included), 40pgs, $20
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarma-2 » 16 dub 2010, 22:49

Doline,to je sice pravda,knihu nemám,nicméně jsem nezpochybňoval principielně něčí tvrzení (a každý tu knihu taky nemá).
Jen jsem chtěl web.str.které by se toho dotýkaly,to že jsi je nedal nevadí ale nahrál jsi tím někomu ke zbytečnému plevelení tematu a chrlení příspěvků o ničem...Jarma-2 v odpověď napsal:
Naproti tomu předkládám webové stránky
kde je uváděn znak z německých vozidel jako v pořadí 6.znak a poslední - 4.tankové divize
Je schopen se někdo k tomu seriozně vyjádřit ?
4.td. jsem tedy jak z tohoto patrno uváděl pro shodnost znaků s 6.td.konce války,nikoliv,že bych popíral něčí tvrzení. Dolin napsal:
Aha,..tak jako o koze a o voze furt.......mrkni na šipku OK? Jedna ven a jedna obráceně,...A teda negooglil sem jako ty ale 4 PD tu ani nebyla si myslím,..nerozsekali je někde u Litvy????....ale toto vařím z vody
Na dolinovo přání jsem tedy uvedl mi známé údaje o konci 4.td.,i když to bylo mimo tema.
:idea: Měli jsme jen probrat znak.A proto jsem chtěl další stránky a větší fotografie,udělali jsme to s Davidem-binky...
Dolin totiž reagoval takto,přesto že byl vedle davida jediný který odpovídal k tematu
A divize se znakem kosočtverce byly co - p.če? Nebo ti co měli ve znaku kachnu či prase byly jako co chovatelé, myslivci. prasata....je pravda že kachnu měli zpravodajové a tak to možná s novinařinou souvisí ten znak ???A co jako? To Ostsee je u Znojma bo jak???????

#-o Abych pravdu řekl,psaní takovýchto příspěvků(většina je stejně smazána)mne vůbec netěší,a soutěž s některými o to,komu bude více příspěvků následně smazáno již teprve ne...
#-o
Skoro padesátník.
Dokončeno:
V operaci Barbarossa
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=43202&start=0
V operaci Bagration
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=42943&start=0
jarma-2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 17 dub 2010, 10:22

Jako mali kluci na pisku, ze se na to nevykaslete #-o

..aneb slovy Vlasty Buriana: 'Mne do toho vopravdu, ale vopravdu nic neni. Ja neznam ani Vas, ani tak dalece tady tohohle pana, ale pokud muzu neco rict, tak prskate az semhle...'

A zde je link :?
http://www.youtube.com/watch?v=ZvUMrCNZ ... re=related a posunte si kurzor na 5.15
Hoch Habsburg
FiSe

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1082 • Stránka 43 z 73 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 73

Zpět na Německá technika 1939-45