Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tiger-I větší fotky

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Tiger-I větší fotky

Příspěvekod Pavel Pokorný » 01 dub 2010, 17:07

pp10.jpg
pp9.jpg
pp11.jpg
pp12.jpg
pp13.jpg
pp14.jpg

Pavel Pokorný

• Odpovědět s citací

Re: Tiger-I větší fotky

Příspěvekod Fip » 02 dub 2010, 11:29

Díki za väčšie fotky. Ale model sa ti fakticky dobre podaril. Stále trvám na tom HESKYY Y Y Y Y =D> =D>
Hotové nebíčko.
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 02 dub 2010, 12:27

Nechápu, proč si nedal ty fotky do svého tématu. Nesdílím takové nadšení jako Fip, jsou místa, která jsou pěkně provedená, ale některá by stála za dotažení. Označení tanku mně nějak nejde do kebule "11" SS "Leibstandarte Adolf Hitler" :x Co ale mi jde proti srsti, jsou ta lana. Ta barva má znázorňovat rez :?: :?: :?: :? Lana mají v převážné většině tuková jádra a tak lana nemohou co, no přeci reznout. A viděl si někdy reznou dřevo :?: ](*,)
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohumil » 02 dub 2010, 15:08

=D> =D> =D> =D> me se teda nlíbí moc
Do boje jdi vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Bohumil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Pokorný » 04 dub 2010, 11:56

označení pro div. LSSAH bylo v obtiskovém aršíku červené, ale mě se zdálo, že se to k zimní kamufláži moc nehodí, proto jsem si bílou 11 vypůjčil z div. DAS REICH. jinak díky za kritiku i za kladné ohlasy. :uff:
Pavel Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 08 dub 2010, 20:48

Suhlasim s Marderom, co sa tyka hodnotenia. Na prvu zimnu kauflaz to nie je zle, chce to to trochu viac praxe a bude to ok :) Okrem toho, co ti vytkol Marder, ta este upozornim na jednu dost viditelnu chybu - mas naopak nalepene drziaky na dymovnice na vezi.

P.S. Nepoznam ani jeden model Tigra, kde by bolo v arsiku cervene oznacenie LSSAH, takze by ma docela zaujimalo, co je to za vyrobcu.
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Pokorný » 13 dub 2010, 17:06

díky za připomínky, držáků jsem si vůbec nevšiml ](*,) , stavebnice je Academy, aršík je na foto.
aršík.jpg

Pavel Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 13 dub 2010, 19:29

Aha tak to sme sa drobec nerozumeli, ja som myslel ze v stavebnici je cervenym znak LSSAH (t.j. Dietrich) a nie oznacenie stroja S03. Kazdopadne dik za foto, aspon sa to nedorozumenie vysvetlilo.
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 15 dub 2010, 20:51

Marder píše:Co ale mi jde proti srsti, jsou ta lana. Ta barva má znázorňovat rez :?: :?: :?: :? Lana mají v převážné většině tuková jádra a tak lana nemohou co, no přeci reznout. A viděl si někdy reznou dřevo :?: ](*,)

Ta lana nebyla ocelová? K čemu by jim byla z nějakých přírodních materiálů? Já měl za to, že se používala např. pro vyprošťování a chtěl bych vidět vytahovat Tigera z bahna nějakým konopným lanem.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Krahulík » 15 dub 2010, 20:57

von Gratz píše:
Marder píše:Co ale mi jde proti srsti, jsou ta lana. Ta barva má znázorňovat rez :?: :?: :?: :? Lana mají v převážné většině tuková jádra a tak lana nemohou co, no přeci reznout. A viděl si někdy reznou dřevo :?: ](*,)

Ta lana nebyla ocelová? K čemu by jim byla z nějakých přírodních materiálů? Já měl za to, že se používala např. pro vyprošťování a chtěl bych vidět vytahovat Tigera z bahna nějakým konopným lanem.

:lol: no jasně, štangle sádla vomotaná vláknem... ne, je to myšleno kapku jinak...
JARMILO???? KDE JSI?!
Krahulík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 15 dub 2010, 21:49

Díky za smysluplnou odpověď. A podělíš se o vysvětlení?

Mělo tím být řečeno, že ve středu svazku je nějaké mazivo? Jaký by to potom mělo vliv na rezavění na povrchu? Já vycházím z toho, jak třeba vypadají lana na autech, co vozí dřevo. Že by zrovna svítily leštěným kovem se říci nedá.

Jaksi mi totiž uniká souvislost se dřevem, nekorozním materiálem.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
von Gratz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 16 dub 2010, 14:36

Ta lana samozřejmě byla ocelová, ale to samozřejmě není důvod, že když ocelová, tak zákonitě rezavá. To, že si někde v lese viděl rezavá lana, to neznamená, že na technice jsou lana zásadně rezavá. Po mnoha desítkách let najdeš lana, kde není ani stopa po rezu. Pokud chceš pochopit otázku mazání lan, najdi si nějaké stránky o konstrukci lan a prostuduj.
von Gratz píše:Jaksi mi totiž uniká souvislost se dřevem, nekorozním materiálem.

Pokud se podíváš na ty dřevěné tyče, sloužící k čistění laufu, jsou stejně rezavé, jako lana :x :x a to by podle tebe mělo být správně :?:
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 17 dub 2010, 01:50

Tak to beru. Tak moc jsem ty fotky nestudoval, takže i ta poznámka o dřevu teď dává smysl.
U těch lan jsem myslel ta, která mají ti kluci, co vozí dřevo na autech. Také vycházím obecně z toho, že i např. vazelínou dobře namazané kovové části SA vz. 58 to třídenním pobytu ve VVP Libavá (pršelo den a půl) měly při rozborce známky koroze (místy byla jako by uschlé kapičky nebo loužičky). Natož lano položené na tanku vystavené různým povětrnostním podmínkám ve velké zemi, kde zítra znamenalo, kdo ví kdy. :) Příjde mi logické, že tam musí být ochrana proti korozi (jinak by na něm po čase mohli tahat akorát kačera), ale úplně imunní proti známkám rezavění to asi nebude (pokud nebyla přímo z nerezavějících matrošů). Něčím lano nakonzervují, mají ho na korbě, ale nic nemusí ho zrovna používat a v rámci běžné údržby v bojových se spíše zaměří na zbraně, motor, podvozek, atd. a lano bude na žebříčku údržby na čelních pozicích. Mezitím je lano vystaveno povětrnostním vlivům (déšť, máme zimu, tak sníh, led), které mechanickou cestou odstraní konzervanty a na kov pak mohou působit vlivy způsobující korozi povrchu. Lano si vesele leží, nebo je zavěšené a mechanickým otěrem (pohyb posádky, předmětů, nutnost manipulace při otevírání krytů) se rez zase stírá až na kov.
Ale je fakt, že na daném modelů rez působí poněkud přehnaně a osobně bych volil světejší odstíny.
von Gratz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 17 dub 2010, 08:06

Pokud se dobře pamatuji (a pokud nezaúřaduje ten Němec, co mi schovává ty věci :-D ), tak u dřívě motaných lan bylo jádro tvořeno filcem (nebo něčím textilním) napuštěným tukem, který lano dokonale promazával. A tak vzít lano (i několik let staré) do rukou bez rukavic přineslo zamazaní od mastného bordelu (ale i např. bodnutí o přetržený drátek). Tak špína, prach apod., ale rez :x
Hotovo:
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 18 dub 2010, 17:48

OK, to zní docela logicky. Ovšem pokud by to lano leželo na jednom místě, tak např. za intenzívního deště by z horní části povrchu byla mastnota odplavována kapkami vody na spodek. Zvláště, pokud by byl do ní byla vázán prach. Mastný materiál ve středu by to jen těžko promazával také nahoru.

Pokud se občas lanem hýbalo, tak jeho pohybem by došlo k vytlačování mazání na jeho povrch a tady by rezivělo těžko. Teď je otázka, jak často s tím hýbali a jak dlouho by muselo ležet vystaveno povětrnostním podmínkám, aby začalo v horní části rezivět.
von Gratz

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky