mám pištoľ ku s tryskou 0,25mm a používam revell-ky a humbrol-ky a je to v pohode žiadne upchávanie trysky nemám to chce dobre na riediť farbu a povrch je pekný
venco píše:mám pištoľ ku s tryskou 0,25mm a používam revell-ky a humbrol-ky a je to v pohode žiadne upchávanie trysky nemám to chce dobre na riediť farbu a povrch je pekný
Tomáš Matyska píše:Frkalik píše:Kalousek Petr píše:Ty Revell barvy jsou klasický syntetiky na štětec ? Na takový barvy s docela hrubým pigmentem se moc nehodí trysky pod 0,3 mm . Jinak je úplně jedno jakou pistoli a pokud se používají barvy s jemným pigmentem ( Gunze např. ) a správně se ředí , je to úplně jedno . Jen je potřeba vědět , jak velký plochy chceš stříkat ( velikost nádobky ) . Důležitý taky je , kolik do toho chceš vrazit ........
Jasný,klasický Revell barvy na nanášení štětcem.Šlo mi hlavně o rozměr trysky,abych ji hned neucpal.Jinak cenově jsem uvažoval o max. 3000 kč.
Rozhodně Ti nechci nic vnucovat,ale nebylo by lepší zkusit něco lepšího,než jsou synt.Revellky? Za prvý s kvalitní akrylovou barvou dosáhneš mnohem lepšího povrchu a za druhý si můžeš kliďánko pořídit pistoli s tryskou 0,2mm a nic tím nezakzíš. Navíc dneska už existujou i špičkový syntetický barvy,třeba Model Masterky. Samozřejmě,že cena je vyšší,ale kvalita je taky někde jinde
Frkalik píše:Jasně beru že na stříkání (a nejen na to) jsou lepší barvy,ale já mám Revell syntetiky už od začátku (tj.asi cca 10 let) a mám jich asi 30 a je mi je líto vyhodit.Ale uvidíme,možná koupim nějaký jiný a nechám Revellky na pokusy.
Honza M. píše:dekuji, ale jde mi o strikaci vlastnostiFengda vs. HaS
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: PetrK a 1 návštěvník