Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-1A "Breda" (1:35 Masterbox)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-1A "Breda" (1:35 Masterbox)

Příspěvekod korki » 12 dub 2010, 14:42

tak mam konecne za sebou aj tento model, neviem co by som povedal k stavebnici, snad len jedno slovo: MASTERBOX... :grin: (pre zaciatocnikov urcite nedoporucujem :wink: )...s celkovym vysledkom som spokojny az na tie pasy :? , snad sa bude pacit aj vam
stavba tu viewtopic.php?f=58&t=43577
za kritiku vopred dakujem
Přílohy
DSCN1998.jpg
DSCN1999.jpg
DSCN2021.jpg
DSCN2015.jpg
DSCN2011.jpg
DSCN2013.jpg
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Re: T-1A "Breda" (1:35 Masterbox)

Příspěvekod korki » 12 dub 2010, 14:43

a este
Přílohy
DSCN2010.jpg
DSCN2017.jpg
DSCN2019.jpg
DSCN2007.jpg
DSCN2016.jpg
DSCN2003.jpg
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 12 dub 2010, 19:05

Na to, z jaké stavebnice je to socháno, je to dobré, až na ten podvozek. Kamo nanesené na gumách kol a pásech, to mi nesedí.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 12 dub 2010, 19:34

Tak toto cudo vyzera velmi pekne :P Zaujimava kamo,pekne strieknuta.Povrchovka pekne urobena,odreniny chcu este cvik,no uz to je lepsie(sa mi keca a sam lepsie neviem :oops: )No,tak ako pisal Marder ta kamo na kolesach a pasoch robi neplechu [-( Inak sa mi tento Spaniel paci =D> Velmi dobre korki =D> Tesim sa na dokoncenie ostwindu :)
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 12 dub 2010, 19:59

Hezké. Ještě bych odvrtal světla a zalil je čirým epoxidem. Ta stříbrná vypadá divně a v 1/35 to není takový problém udělat. Dělám to bez problému na 1/72 kterou stavím.
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 12 dub 2010, 20:47

Diky za reakcie vsetkym
@Marder, romanb76 : ziadna kamo na pasoch a gumach neni, je to strieknute akrylovou tamiyackou buff farbou, tak isto ako ostatok podvozku 8) ...staci pozorne pozriet stavbu modelu a tam je krasne vidiet, ze obruce som namaloval az po nastriekani kamo, vzdy to tak robim :wink:
@Michal jj, uz mi to poradil marder pri stavbe, ale bohuzial v takomto stadiu to uz neni mozne urobit, musel by som odtrhnut tie svetla a vo zveraciku to navrtat...neprichadza do uvahy, pri dalsich stavbach to ale urobim
este raz dik
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 12 dub 2010, 22:04

pekne to je.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 12 dub 2010, 22:11

Odvaha Ti nechýba a takých ľudí mám rád. =D> Ani som nevedel, že tam bola aj takáto zaujímavá kamufláž. :lol: :P Škoda tej odtrhnutej farby. Čo mi chýba je viac sa pohrať s patinou, mne tam chýbajú viac filtre a hlavne fading sa mi zdá taký nevýrazný. A bacha na odtlačky prstov :-$ :foto: Asi začnem viac pátrať, ak by bola normálna pz.I v takomto, alebo podobnom sfarbený, tak by som si nejakého Dragona aj zbuchol. :P
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 12 dub 2010, 22:21

Na pravo od hlavně něco je. Chlup,nebo tak něco. Jinak supr. :P :P :P
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 12 dub 2010, 22:39

jaroslavkotlaba píše:Na pravo od hlavně něco je......

Ne, to je bohužel utržený a zpět nalepený kus barvy :(

Stále na tu "Bredu" koukám a :-k :-k [-(

Nevím ,vadí mi na tom modelu to co psal Marder (hlavně ty kola) , pak ten tlumič výfuku (dělící rovina na čele), nedobarvený "hasičák" (něco se mi míhá ,že origo byl hnědý?(skořicový?) a držák antény,když už ho tam necháš neoddělávej to lože antény z blatníku(nevím ale jak to měl origo stroj).

A to se přitom tak dobře vše vyvíjelo.....
:cry: :cry:
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 12 dub 2010, 23:06

diky vsetkym za reakcie, posnazim sa odpovedat
PetrBM píše:Odvaha Ti nechýba a takých ľudí mám rád. =D> Ani som nevedel, že tam bola aj takáto zaujímavá kamufláž. :lol: :P Škoda tej odtrhnutej farby. Čo mi chýba je viac sa pohrať s patinou, mne tam chýbajú viac filtre a hlavne fading sa mi zdá taký nevýrazný. A bacha na odtlačky prstov :-$ :foto: Asi začnem viac pátrať, ak by bola normálna pz.I v takomto, alebo podobnom sfarbený, tak by som si nejakého Dragona aj zbuchol. :P

dik, jj spaniely mali peknu kamo, uvazujem nad panzer I od tristaru a tu tiez dat do spanielskej kamo, ta odtrhnuta farba aj mna stve, nedal som si pozor no :( ....filtre nepouzivam, z mojho pohladu sa zdaju zbytocne a fadingu je az az, nemam rad stekance od hora na dol po celom modely, zajtra skusim nafotit vonku, pretoze aj tie zlte hady su v skutocnosti o dost krajsie.....prezrel som cely model, ale otlacok som nenasiel :-k mozno fotak nejaky vytiahol a mas pozornejsie oko :wink: ....ta panzer I bola tiez urcite :wink:
jaroslavkotlaba píše:Na pravo od hlavně něco je. Chlup,nebo tak něco. Jinak supr. :P :P :P

odtrhnuty kusok farby :cry:
Matwej píše:
jaroslavkotlaba píše:Na pravo od hlavně něco je......

Ne, to je bohužel utržený a zpět nalepený kus barvy :(
Stále na tu "Bredu" koukám a
Nevím ,vadí mi na tom modelu to co psal Marder (hlavně ty kola) , pak ten tlumič výfuku (dělící rovina na čele), nedobarvený "hasičák" (něco se mi míhá ,že origo byl hnědý?(skořicový?) a držák antény,když už ho tam necháš neoddělávej to lože antény z blatníku(nevím ale jak to měl origo stroj).
A to se přitom tak dobře vše vyvíjelo.....
:cry: :cry:

ja neviem chlapy co vam na tych kolesach vadi, normalne som to poprasil pistolou aby som nemusel pouzit pigmenty, tento model si ich nezasluzil... :grin: ..... o vyfuku sme sa uz bavili, ja si myslim, ze sa zvarovali z dvoch casti, ale je to jedno, toto ma fakt netrapi....hasicak vo farbe kama, uz som to tak velakrat pocul, ze nie cervena, ale kamo...a drziak anteny....vid foto, je to stroj, ktory som robil :wink:
tak som snad zodpovedal na vsetko
Přílohy
Breda.jpg
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 13 dub 2010, 08:01

S kolama :
pokud by jsi model udělal "jako na vrakovišti" asi by se nedalo nic namítat, ale pokud je to funkční stroj tak by boky pojedových kol (a potažmo celého podvozku) byly oleštěny od vodících zubů pásu.

s tlumičem výfuku :
:grin:
jestli máš auto tak se podívej jak je udělaný např poslední díl výfuku. Většinou je to dvě čela a "rovný" kus plechu buď jednodílný či dvoudílný (i když někdy opravdu tlumič bývá jen opravdu z dvou dílů ,ale ten je konstruován trochu jinak a bez čel )

s hasícím přístrojem:
podívej na svou poslední fotku a na ty ošklivé černé fleky na něm. :roll:

s anténou :
díky za osvěžení paměti. Pokud se koukneš na tu fotku tak tam nemá držák prutu antény (to je ta divná "bambule").
Samozřejmě můžeš namítnout ,že je to vrakoviště..... :D

Fakt se mi to moc líbilo bez odřenin a zaprášení. :(
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 13 dub 2010, 09:06

Když to tedy není kamo, ale Buff, tak proč je to takto divně fouknuté na páse. Chtělo to tam dát třeba kus papíru nebo pásy opravit. Takto to vypadá divně.
Přílohy
DSCN2003.1.jpg
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 13 dub 2010, 11:43

ach jaj, nevsimol by som si, ze by sa riesili taketo hluposti pri modeloch, ktore su v poslednej dobe v tejto sekcii popridavane, tym nechcem povedat, aby bol moj model vychvalovany alebo co, ale vsimol som si, ze kolegovia namiesto toho, aby napisali konstruktivnu kritiku, daju radsej milion tlieskajucih a klanajucich smajlikov, ja sa radsej snazim zdrzovat komentarov, inokedy to nejde.....vid bobanskeho sturmtiger, gumitkovu T-34, tigra od akademky v rozostavanej sekci atd....pri tom tigrovi som absolutne nepochopil reakciu mardera, vsetko sa mu pacilo okrem zimmeritu :grin: a tu sa bude rozoberat nejaky prach na pasoch?...nerozumiem tomu, ale akoze to chces, aby mali tie pasy oskriabane stycne plochy? to akoze tank sa nikdy nepohyboval v suchom obdoby leta po poliach?.......chlapy, nakladal som repu koncom leta do kamionov na poliach, na konci dna bolo vidiet na tom bagri cisteho miesta len po stieracoch.....mam v plane urobit tomuto tanciku malu podlozku, predstava je stupajuci tank do mierneho kopca po vyschnutej svetlej hline s vytrcajucimi steblami travy...pri takom prachu nehrozi aby boli vobec nejake plochy na kolesach vylestene a ciste...potom zaprasim este trochu aj ostatok tanku... tlmic vyfuku uz fakt nechajme tak, pri stavbe sa mi s nim nechcelo srat, pretoze stavebnica si ani nezasluzi aby ju vobec niekto staval, ja som sa na to odhodlal a neriesil som vsetky detaily, drziak anteny na fotke je aj s tou koncovkou, len je tam trosku ina...detail...neriesim....hasiaci pristroj opraveny, bol to kusok washu........ja som z modelom maximalne spokojny, ma cestne miesto vo vitrine a za tych 8 eur co ma vysiel a bol z niecoho, co malo blizko hovnu sa celkom vydaril :grin: :P .....ked bude nejaka sutaz najblizsie, tak uz veru pojdem aj ja, lebo nazivo vyzera o dost lepsie :P
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 13 dub 2010, 13:14

keď chceš konštruktívnu kritiku, tak sa skú menej ponáhlať, hlavne povrchovka sa mi zdá vyslovene uponáhlaná, ak nie odfláknutá
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky