Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

AS 90 Trumpeter 1/72

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

AS 90 Trumpeter 1/72

Příspěvekod Sindlis » 08 dub 2010, 22:04

Tak jsem se konečně přemluvil a rozhodl jsem se zaregistrovat do tohohle fóra.
S modelařinou jsem začal asi ve třinácti letech a většinou to byly modely od KP nebo Směru, takže převážně letadla 1/72 a semtam nějaká lodička. Postupem času se už dali bez problémů sehnat zápaďácké modely, takže jsem z 1/72 přešel na moderní letadla a měřítko 1/48. Po vojně jsem plasťáky opustil, začal jsem lepit papíráky no a teď jsem po devíti letech opět zpátky u plastu. Modely jsem barvil a stále barvím šťetcem, ale "vybavení" jsem začal nakupovat pokud možno nejlepší. Tak to je na začátek a teď k modelu.
Je to moje první stavebnice bojovky v tomto měřítku. Vyhovujou mi malé rozměry a nízká cena v porovnání s pětatřicetinama a pslední dobou se už výrobci snaží o perfektní ztvárnění detailů. Stavěl jsem krabku pro radost a vyzkoušení nových postupů a modelářské chemie. Při stavbě jsem měl jediný zádrhel v délce pásů (skládají se z dělených článků), protože ať jsem dělal cokoliv tak stále na každé straně několik článků chybělo. Vypadalo to jako kdyby soudruzi napočítali o jedno pojezdové kolo na každé straně méně. Nevím jestli to byla má chyba nebo je těch článků opravdu v každé stavebnici méně :roll: .
Barvil jsem akrylovýma Tamkama,vyzkoušel jsem fading olejema 502 Abteilung, weathering wash Pro Modeller,zaprášení pigmenty Mig a detaily syntetika Agama. Maskovací síť, batoh a zásobníky na zemi jsou CMK, foliáž Model Scene a betonové jehlany samodomo (papír,drátek,barvičky). Podložka je ze staré ozdoby na zeď. Mimochodem jestli někdo ví kde se dají sehnat pěkné dřevěné podložky ,rozměrově na bojovku 1/72 tak budu rád když napíše [-o< .
Fotil jsem dnes než jsem šel do práce, teď jsem to šoupl do komplu a vypadá to úplně jinak než na foťáku, tak se omlouvám za kvalitu :oops: počítám ještě s figurkama takže potom nafotím další a ty budou lepší. Snad :)
Tak s chutí do mě a v přípravě malé diorámko s Il-2, LAV-25 R a Challenger 2 vše 1/72.
Díky a zatím :wink:
Přílohy
DSCN1008.JPG
DSCN1007.JPG
DSCN1006.JPG
DSCN1005.JPG
DSCN1004.JPG
DSCN1002.JPG
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Re: AS 90 Trumpeter 1/72

Příspěvekod Sindlis » 08 dub 2010, 22:12

A ještě pár fotek co se nevešly. Jo a kamufláž je NATO z války v Jugoslávii a označení je možná chybné, protože mám pouze jedno foto z tohohle konfliktu,tak snad neva :) .
Přílohy
DSCN1012.JPG
DSCN1011.JPG
DSCN1010.JPG
DSCN1009.JPG
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 09 dub 2010, 07:33

Ahoj,vítej mezi příznivcema toho správnýho měřítka =; Můžu říct že můj modelářský život je až na detaily schodný s Tvým.Já se vrátil zhruba před pěti lety.Teď k modelu.Jako prvotina po návratu hodně dobrý =D> Předpokládám že teď začneš trochu víc vylepšovat a já bych se pro začátek zaměřil třeba na takový drobnosti jako třeba držáky na nářadí (ty lopaty na předku věže :-D ) a třeba zkusit vylepšit tu ohrádku co v ní máš tu maskovačku.Asi zatím štětkuješ,co?Jsem si všimnul na jedné fotce tahů štětcem.Nevím jestli jsou akryly nejvhodnější na štětec,já jedu ortodoxně v syntetice a tu když jsem hodně naředil a dal min dva nátěry tak výsledek byl hodně dobrý.Podložka super,možná by stálo za úvahu dát tam nějakou figurku,člověk si pak líp udělá představu o mohutnosti toho stroje.Budu se těšit na další Tvoje kousky!
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 09 dub 2010, 07:49

Dík za připomínky =D> . Ty lopaty jsem chtěl barvit oddělené, ale nakonec až na modelu tak možná proto to není ono. Figurky budou určitě. Brity jsem nenašel takže asi přebarvení amíci od Goffy Model. Kdyby někdo věděl o britech tak ať napíše. A s akrylama se mi pracuje dobře, jen při druhém nátěru NATO černou jsem málo naředil a možná že i spěchal. takže příště pomalu a pečlivě :D
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 09 dub 2010, 08:33

Jako prvotina rozhodně dobrý. =D> =D> :P Nedávno jsem zrovna na model koukal. Časem si ho pořídim. Teším se na další kousky. :P
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 09 dub 2010, 12:38

Jo, jo, tahle potvůrka už mi taky nějaký čas leží v enzetech v rozdělaném stavu. Rozhodně se se štětcama dá udělat hodně muziky, když si s tím vyhraješ. Ale to se rozcvičíš :-D . Stejně jako RomanV bych taky doporučil spíš syntetiky. Jinak to není nijak špatné. Jen lepit, lepit, lepit :-D
Jen drobnost: Sundal bych ten rozlišovací panel vepředku (takové ty jako když žaluzie). Neviděl jsem to používat nikde jinde, než ve druhé válce v Zálivu, ve stavebnici je to asi kvůli té druhé variantě zbarvení.
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 09 dub 2010, 13:00

Welcome back!!! Tedy zpět u modelařiny. Tva AS90 je pěkná po takový době, těch článků je ve stavebnici opravdu málo. číňani to nějak nezvládli. Vím to, taky jsem ji dělal. Toho "policajta" dej pryč (taková ta valcha) používal se pouze v zálivu.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 09 dub 2010, 13:43

Hoši, s těma pásama mi tedy neděláte radost.... :( Já se mořím s plechama, snažím se to vyšperkovat a nakonec to zhasne na takové blbosti? :roll:
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 09 dub 2010, 14:14

Vitej v klubu...vse jiz bylo receno a musim za sebe tez pochvalit...dobra prace....a pokracuj. =D>
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lucass » 09 dub 2010, 16:34

Vitaj v klube! Na mna táto mašinka čaká v skrini už 2 roky. Tvoj model je velmi dobre postavený =D> =D> len mi tam trošku chýba lano na boku korby.
lucass

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 09 dub 2010, 20:13

Teda pánové tolik kladných ohlasů jsem nečekal #-o .Tohle opravdu člověka povzbudí a žene k další stavbě. Zvlášť chvála od Honzy Pavlíka poťeší :D .Tvoje modely jsou skvělé.
To Dave a travis: kluci ten panel sundávat nebudu, asi bych víc věcí pokazil než napravil. Jak jsem psal tak mám jen jedno foto a na tom to nejde vidět :( .
To lucass lano bude,už se motá a čekal jsem jestli si toho někdo všimne :P ,takže dobrý postřeh.
Děkuji všem za odezvu a připomínky. mám rozdělaný Il-2 v menší diorámce ,ale vrhnu se na jednu "rychlovku" LAV-R od Trumpety. Tak držde palce a ješťe jednou dikes [-o< .
Přílohy
13.jpg
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 10 dub 2010, 19:17

Diky, ale s tou chvalou bych to tak neprehanel :) Moc se s tim uz nemazu, neni cas.
Jinak bych ti radil...urychlit tu Il 2 a zacit delat techniku, ta LAV R je dobrej model at se tu rozmuze taky trochu moderna.... :wink:
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 10 dub 2010, 23:09

Jo, souhlas. Je tu těch pancrů, štugů a jiných muzeálních kusů moc :D Ne, že by se mi nelíbily, je to určitě parádní práce, ale rád bych koukal na něco aktuálního.
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 11 dub 2010, 10:18

Tak dobrá. Stejně musím čekat na doplňky ke šturmovi, tak se pustím do té LAVky. Našel jsem perfektní fotky z Iráku kde jsou Rka pořádně ověšené a zaprášené. Objednal jsem výstroj od Black Doga, zbytek dodělám samo domo :wink: . Doufám že to dobře dopadne #-o .Tak držte palce a zatím [-o< .
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky