Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Merkava II tak trochu jinak

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Merkava II tak trochu jinak

Příspěvekod Piponek » 08 dub 2010, 21:56

Ahoj tak sem si koupil od academy merkavu v 1:35 když jsem viděl kolik se v ní skrývá nevyužitého prostoru musel jsem s tím něco udělat. Udělal jsem ji tak trochu pojízdnou. Je plně pojízdná pomocí RC vysílačky s proporcionálním ovládáním (možnost rychlosti a plynulého zatáčení) a otáčí věží. Pohon jsem vyřešil "rozkucháním dvou standartních serv, 4 tužkovými bateriemi a přijímačem, otáčení věže má na starosti rovněž upravenné servo. Co se týče zvládnutí modelu po vzheldové stránce posuďte sami. Jediné co mě trápí jsou koule na řetězech na zadní polovině věže, jelikož plasikové (z krabičky) neumožňují otáčeí věže o 360° stupňů budu muset vymyslet nějaké řešení, jak by jste to řešili vy? kde sehnat řetízek? jak na něm vyrobit kuličky? Jinak při prípadném zájmu jak udělat pohon tanku ze dvou serv za 200kč rád vysvětlím a poradím.[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]http://cudle.tym.cz/tanky/merkava/VIDEO_003.wmvhttp://cudle.tym.cz/tanky/merkava/VIDEO_005-0.wmvhttp://cudle.tym.cz/tanky/merkava/VIDEO_006-0.wmv
Nic není tak malé aby to nemohlo ject
Piponek

• Odpovědět s citací

Re: Merkava II tak trochu jinak

Příspěvekod Piponek » 08 dub 2010, 21:58

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Piponek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 08 dub 2010, 22:05

clovece, na tom videu to vyzera super, nafarbene to mas ties pekne, tak isto patina sa podarila, jedine co mi vadi su striebriace obtisky.... k tym retiazkam, co trebars zakupit toto? http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=LF1053 doprava je zdarma :wink:
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 08 dub 2010, 22:23

Ahoj. Mě se model velice líbí, hlavně patina a to očouzení výfuku je super. To rozhýbání klasického kytu je perfektní nápad =D> . A k těm řetízkům: poohlídl bych se po tržnicích kde se prodávají za levno a kuličky bych udělal z dvousložkového tmelu, pak je trochu navrtal a řetízky zalepil vteřiňákem.
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Piponek » 09 dub 2010, 14:01

korki píše:clovece, na tom videu to vyzera super, nafarbene to mas ties pekne, tak isto patina sa podarila, jedine co mi vadi su striebriace obtisky.... k tym retiazkam, co trebars zakupit toto? http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=LF1053 doprava je zdarma :wink:

ahoj no ještě sem neměl vodičky pod obtisky už mám od agamy tak uvidime jinak je otazkou zdali ty řetízky jsou opravdu ohebené a upřímně s zahraničním nákupem nemám žadné zkušenosti něco v čr by bylo lepší....
Piponek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 09 dub 2010, 14:32

Piponek píše:
korki píše:clovece, na tom videu to vyzera super, nafarbene to mas ties pekne, tak isto patina sa podarila, jedine co mi vadi su striebriace obtisky.... k tym retiazkam, co trebars zakupit toto? http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=LF1053 doprava je zdarma :wink:

ahoj no ještě sem neměl vodičky pod obtisky už mám od agamy tak uvidime jinak je otazkou zdali ty řetízky jsou opravdu ohebené a upřímně s zahraničním nákupem nemám žadné zkušenosti něco v čr by bylo lepší....

ten isty produkt ma aj nordland, ale nemaju ho skladom a s postou by ta vysiel drahsie ako ten s honkongu :D.....ten zahranicny obchod je uplne v pohode, do 7-8 dni to mas doma za tu cenu 4,5 eura, je to klasicka retiazka s olovenymi gulickami na konci.....da sa to aj spravit, tak ako napisal "Sindlis" ale neviem si pradstavit, ako by spravil z toho tmelu vsetky gulicky rovnake... :P
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 09 dub 2010, 18:44

Řetízky s různou velikostí oček koupíš na metry v bižuterii a na modelářských soutěžích je prodává Milan Krnáč (MMK). Pokud mají kuličky plnit svou funkci a napínat řetízky, tak z tmelu budou moc lehké - proč je neudělat olověné, z dovažovacích broků - pokud se nepletu, prodávají se v různých velikostech v rybářských potřebách, dají se velmi pohodlně vrtat a po odmaštění jistě půjdou lepit vteřiňákem.

Povedený model.
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 09 dub 2010, 18:49

Tak tato Merkava sa mi paci :P Velmi pekne =D> Co sa tyka Luckymodel,tak tam som nakupoval viac krat a nikdy som nemal problem.Vzdy som bol spokojny.
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohumil » 09 dub 2010, 19:47

super =D> =D> =D>
Do boje jdi vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Bohumil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ROMAN M » 11 dub 2010, 18:46

Ahoj kdysi jsem stavěl merkavy jak na běžícím pasu a řetízky jsem dělal z malých olúvek a co je na tom nejlepší že jsem jich ještě našel sadu doma hotových :D takže jestli chceš tak ti je rád věnuji . jen je nabarvíš a přilepíš . kontakt na idf.beruska@seznam.cz Roman
ROMAN M

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Piponek » 11 dub 2010, 19:08

Všem moc děkuji za rady a názory :)
Piponek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Piponek » 11 dub 2010, 19:08

ROMAN M píše:Ahoj kdysi jsem stavěl merkavy jak na běžícím pasu a řetízky jsem dělal z malých olúvek a co je na tom nejlepší že jsem jich ještě našel sadu doma hotových :D takže jestli chceš tak ti je rád věnuji . jen je nabarvíš a přilepíš . kontakt na idf.beruska@seznam.cz" onclick="window.open(this.href);return false; Roman

no byla by to paráda napsal jsem ti na mejl
Piponek

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky