Michal Konečný píše:a redit cim?a muzou se teda pouzivat vsechny typy(kamen,drevo,plovouci,...)?
Nejvíce se mi osvědčilo ředidlo na akryly od Tamiye. Bohužel nemám odzkoušené další druhy Sidoluxu, ale pracuje se na tom, už to sháním

Michal Konečný píše:a redit cim?a muzou se teda pouzivat vsechny typy(kamen,drevo,plovouci,...)?
Alan Grey píše:lopuch píše:ja mam ten sam a funguje tak jak ma
Tak to mi spadl šutr ze srdce
Hammer píše:Alan Grey píše:lopuch píše:ja mam ten sam a funguje tak jak ma
Tak to mi spadl šutr ze srdce
Proč kámen ze srdce? Kdyby se nehodil na modely, naleštil by jsi s ním něco jiného... eee třebas bambus!![]()
![]()
ornitus píše:Ahojte, da sa pouzit na zmatnenie Sidoluxu namiesto Tamiya Flat Base aj nejaka ina matna baza? Tamiyu momentalne neviem nikde zohnat. Resp mate nejaky iny sposob ako zmatnit sidolux? Nedal by sa napr. na lesky povrch nalakovany sidiluxom aplikovat nejaky iny matny lak na modely?
Desaix píše:dalo by se tohleto tupovat????
Alan Grey píše:O víkendu jsem mi stala zvláštní věc.Po zakoupení Isopropylalkoholu u nás v Plzni jsem se doma pustil do ředění Sidoluxu. Do teď jsem Sidolux neředil. Při natažení Iso do stříkačky jsem přistoupil k natažení Sidoluxu. Okamžitě se však začal srážet. Celkem mě to překvapilo. Na Jakubovo stránkách píše že Sidolux je možné ředit i isopropylakoholem. Kde je chyba. Potom jsem tedy rozředil Sidolux lihem. Tam problém nebyl ale při stříkání modelu místo lesklého povrchu vznikal matný! Tak jsem všeho zanechal a jdu čistit pistoli. Použil jsem opět líh a při čištění se v pistoli udělali malé žmolky. Tak jsem celkem překvapen co vše nastalo za problém. A hlavně nevím kde je chyba. Jestli je to Sidoluxem? Mám tento:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
A jde o to že Jakubovo Sidolux má vzadu napsáno akrylový lak. To na mém není. Stalo se někomu něco podobného???
Díky za odpověd.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků