Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hobby Historie 1/2010

Tištěné i elektronické.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Hobby Historie 1/2010

Příspěvekod Petros » 26 úno 2010, 10:57

Časopis jsem si předplatil,přišel včera, a s prvním číslem jsem velmi spokojen.Asi to bude důstojný nástupce,bohužel tragicky ukončeného HPM.
Obrázek
Petros

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 07 bře 2010, 22:54

Časopis jsem přečetl a líbil se mi. Možná bych napsal i moc, ale proti HPM mi vadí dvě věci. 1) Grafika. Ten červeno-šedý design mi přijde jako různé populární časopisy. Deklasuje jinak hodně fundované články. Mám pocit, že si prohlížím nějaké zábavné periodikum s nulovým informačním obsahem. 2) Chybí mi návaznost na plastikové modelářství. Dnes je jediným časopisem tohoto druhu Revi, kde se dá dočíst o historii a o konkrétních modelech zároveň v jednom článku. A je jedno v jakém poměru historie/model.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 22 bře 2010, 11:14

Tak jsem tento těžce podpultový časopis sehnal z ruky do ruky na Proseku, jednalo se o poslední kus prodejný v ČR a přilehlém vesmíru a musím říct, že na první číslo se mi to líbí velmi moc! Sice to není jakože HPM a to ani nemůžeme chtít, ale zase to celkem nějak tak funguje a je to hezké čtení. Maus, Vietnam, 1939 rok s fotkama jsou dobře nasané!
Možná mně to osobně připomíná dost Modelář nebo spíše speciály, ale to je asi tím designem. Provázání s modelařinou nepovažuji vůbec za nutné, to mi v HPM celkem i vadilo...protože tam modely nedosahovaly ani zesrandy kvalit výtvorů v Modeláři.

Z má strany to hodnotím jako 8 z 10ti! Bravo!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 22 bře 2010, 14:13

Dolin píše:Tak jsem tento těžce podpultový časopis sehnal z ruky do ruky na Proseku, jednalo se o poslední kus prodejný v ČR a přilehlém vesmíru.........

Když jsem ve středu kupoval v Aeromedii Modeláře, tak se mluvilo o dotisku.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 22 bře 2010, 15:14

Doline, v Oseku jich je asi 20 :)
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 22 bře 2010, 16:46

Pánové klííd :roll: Já to myslel jako ).(...OK? :wink:
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod j.j.s. » 29 bře 2010, 23:11

Martin Janoušek píše:2) Chybí mi návaznost na plastikové modelářství. Dnes je jediným časopisem tohoto druhu Revi, kde se dá dočíst o historii a o konkrétních modelech zároveň v jednom článku. A je jedno v jakém poměru historie/model.

Vzhledem k tomu, ze Aeromedia vydava samostatny casopis o modelarine - Modelar, nevidim duvod proc by se modelarina mela ve vetsim rozsahu objevovat i casopise Hobby Historie. Naopak jsem moc rad, ze bude vice zamereny na historii. Kdyz budu chtit modelarinu s historii, sahnu po Revi, kdyz budu chtit jen modelarinu, sahnu po Modelari, kdyz budu chtit "jen" Historii, sahnu po Hobby Historie... me to docela vyhovuje a pripada me to jako dobre reseni :-) Prvni cislo vykrocilo podle me tou spravnou nohou, nezbyva nez poprat do budoucna hodne uspechu a treba se brzo zacne objevovat i v bezne siti PNS a mozna se ho casem dozkame i mesicne... teda ja alespon pevne doufam
j.j.s.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 30 bře 2010, 10:46

konečne sa mi ho podarilo zohnat a mne sa páči , tento typ článkov mi chýbal po skončení HPM tak držím palce ...
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 30 bře 2010, 12:46

J.j.s. - já když budu chtít více historie, tak šáhnu po časopise Historie a vojenství, který vydává VHÚ. Hobby a historie nemůže mít ambice "seriózního odborného" časopisu o vojenské historii (už z důvodu rozsahu článků, absence poznámkového aparátu a hlavně způsobem, jak časopis "myslí"- přibližuje konkrétní stroje, muzejní exponáty, do detailu něco popisuje....proč? Ve vojenských dějinách se nyní jednoznačně preferuje přístup zkoumání války jako sociálního fenoménu a ne markingu konkrétního letadla. Tohle není historie, ale podklady pro modeláře!!!) Právě proto mi tam ta vazba na modelářství oproti HaPM chybí. Navíc i pod vlivem zahraničních badatelů se u nás začíná celá řada historiků orientovat více na dějiny vojenství (Ivan Šedivý, Marie Koldinská, Josef Fučík, Pavel Bělina, Jiří Rajlich) a jejich články se objevují v Dějinách a současnosti, Soudobých dějinách a v renomovaných knižních edicích a tematických sbornících, proč by tedy měli dávat nějaké výtahy sem, i když Rajlich asi něco o letadlech napíše. Časopis v trafice, který je pro běžného čtenáře a historii přibližuje popularizační formou tam klidně pár odkazů na modely mít může. Revi je jen o letadlech, já jsem technikář....A jsem taky profesí trochu historik a knihovnu mám rozdělenou na odborné tituly a pak věci o modelářství, tam jsou všechny ty uniformy a Ospreyky apod. a teď nevím, kam s tímto, protože doprava to nepatří, a aby to bylo vlevo, tak na to to nemá :D . To ale není mínus, první číslo je pěkné, pokud by to ale bylo více jako HaPM byl bych ještě radši. Jinak, že jsem nemocnej bibliofil asi už dodávat nemusím, takže to berte s rezervou :-D
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Klouda » 29 čer 2010, 14:24

Tak si to uložte doprostřed :grin: :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Franta Klouda

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)