Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BVP-2, Revell 1:35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: BVP-2, Revell 1:35

Příspěvekod PetrBM » 21 úno 2010, 19:57

filtre, fading, woš, potom a nakoniec prášim
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 21 úno 2010, 20:03

Vzhledem k tomu, že jak Zvezda, tak Revell jsou reboxy Dragonu (a opakujou naprosto bezostyšně stejný chyby), tak mají článkované pásy.
Stavěl jsem jak dřevní Esci (BMP-1, ta měla delší kusy a samostatné články), tak později Dragona (Zvezdu už jsem si jen prohlédnul a Revell mne minul jen jako rámečky na fotkách) a pásy mají nepříjemnou vlastnost - jak jsou vždy na jednom článku spojky, tak bez broušení každého jednotlivého dílku mají tendenci na rovných úsecích jít "do vrtule" a na ohybech (kolem pojezďáků, napínáku a hnacího kola) se to lepí jak ..., prostě nepřirozeně, tak jsem ořezal spojky (aspoň na těch ohybech) a poskládal to jak puclíky... Mimochodem, mám nepříjemný dojem, že na spojkách jsou "pupíky" matic kamenů spojek z pásu BMP-1, nebo se pletu??? To bude díreček...
Bohužel nic nenafotím, modely skončily na učebně cizích armád a stěhovaly se pak s útvarem do...
A dávejte si bacha na záběrové zuby.
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petzav » 27 úno 2010, 17:24

Ospravedlňujem sa, že to nesúvisí s témou, ale mal by som na vás prosbu s týmto :)
viewtopic.php?f=15&t=42936
petzav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohus » 24 bře 2010, 15:57

Tak balicky dosli, uvidime co z toho bude. :?:
Přílohy
BMP2-Eduard.jpg
kuco
Bohus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohus » 24 bře 2010, 16:03

Zamer ako by to malo vypadat
Přílohy
BVP2-SK.jpg
kuco
Bohus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janky » 25 bře 2010, 22:15

To bude běh na dlouhou trať.

Příjemnou zábavu :D
Nic není náhoda.....
janky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohus » 25 bře 2010, 23:05

vela prerabania ? este som poridne nestudoval, co treba vsetko menit
kuco
Bohus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petzav » 26 bře 2010, 14:05

Treba mi to ešte prelakovať matným lakom. Má to wash, filtry a fading, pokúsim sa aj od odreniny, ale neviem či sa odvážim :-D
Akou farbou mám dať sieťku nad motor ? tá farba čo tam je teraz, je len základ... Je to celkovo také suché, ale verím, že ožije... :mrgreen:
Teraz hlavne makám na diu, kde má prednosť terén a figúrky 8-[
Přílohy
DSC02946.JPG
DSC02947.JPG
DSC02950.JPG
petzav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 26 bře 2010, 16:22

Peter Zavacký píše:Treba mi to ešte prelakovať matným lakom. ...
Akou farbou mám dať sieťku nad motor?

Pokud jde o síťky nad chladičema (dvě čtvercové přímo před věží), tak ty jsou normálně zelené a pod nima je vidět listy žaluzií - takže by to mělo mít "hloubku"... Síťka nad výfukem bude i s vnitřkem těch plechů kolem ní "mastně" kouřová (pokud řidič nedávno použil zadýmování) a nebo matně kouřová - "Smoke" nebo prostě černá...

Z pupíku odkalování kompresoru nad hranou pancíře vpravo před výfukem udělej úzkou stečeninu - kondenzát je směs vody, oleje, prachu a pěkná fujtajblovina (oblíbený trik - sfouknout tím někomu baret z hlavy :grin: se zpravidla nesetkal s pozitivní odezvou). :twisted:
Ale tou tvrdě matnou barvou/lakem bych si moc jistý nebyl - mašiny byly spíš pololesklé/polomatné...

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petzav » 26 bře 2010, 16:42

Vďaka to mi pomôže... to odkalovanie kompresoru si mal na mysli ten otvor pri úsťovke na poslednej fotke ?
Inak predpokladám, že keď dám na to matný, tak mi to dá zlatý stred, ale to je len úvaha :lol:
petzav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 26 bře 2010, 17:15

Peter Zavacký píše:Vďaka to mi pomôže... to odkalovanie kompresoru si mal na mysli ten otvor pri úsťovke na poslednej fotke ?
Inak predpokladám, že keď dám na to matný, tak mi to dá zlatý stred, ale to je len úvaha :lol:

Peter, ten "pupík" je vidět v pravém dolním rohu téhle fotografie: http://data3.primeportal.net/apc/egor_k ... _of_36.jpg
Žaluzie nad chladiči můžeš zakrýt dečkama: http://data3.primeportal.net/apc/egor_k ... _of_36.jpg

Další fotky jsou na stránce: http://www.primeportal.net/apc/egor_kalmykov/bmp-2/

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petzav » 26 bře 2010, 18:14

Ďakujem [-o< Konečne som pochopil :) Šlo by zakryť úsťovku kanóna, napriek tomu, že sú v akcii ? (dioráma)
http://data3.primeportal.net/apc/egor_k ... _of_36.jpg
A tie žaluzie neviem či budem môcť zakrývať, taktiež kvôli dioráme...
petzav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 26 bře 2010, 18:28

Krytka ústí na kanónu "v boji" není logická, krytku kanónu neprostřelíš (jako třeba na Spitfiru zalepené výstřelné otvory v náběžné hraně křídla) - takže ne.
Dečky na žaluziích "v provozu" jsou logické, takže ano. Řidiči manipulovali jak s dečkama, tak se žaluziemi, ani v létě a to horkém jsem nezažil, že by mašina jela bez deček, spíš se odkrývala postupně ta, co je blíž k řidiči - odepnula se z předních oček a "odhodila" směrem dozadu. Je to "tryskové chlazení" - pod chladiči je "skříň", napojená na výfuk a výfukové plyny "přisávají" skrz ty žaluzie a chladiče vzduch a strhávají ho s sebou...
Ta mašina je tak udělaná, že čím je teplejší (v rámci provozních teplot), tím líp "točí" - reaguje na směrové řízení a dokáže se "přechladit" i v dost velkém horku - proto se před zastavením motoru (můžeš vypnout jen při určité a nižší teplotě) chladilo "zvýšenými otáčkami" při otevřených žaluziích...

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 26 bře 2010, 18:31

Peter Zavacký píše:Ďakujem [-o< Konečne som pochopil :) Šlo by zakryť úsťovku kanóna, napriek tomu, že sú v akcii ? (dioráma)
http://data3.primeportal.net/apc/egor_k ... _of_36.jpg
A tie žaluzie neviem či budem môcť zakrývať, taktiež kvôli dioráme...

Co sa tyka krytky kanona,tak to je rozne.Pokial to chces pouzit do dio kde chytaju jedneho chlapa,tak urcite nebudu nanho strielat 30mm kanonom,ktory ma dostrel cez 10km :? Takze ho kludne zakry.V boji vsak isiel dole aj s krytom pri kanone odkial lietali von prazdne nabojnice.V stavebnici ho vsak nenajdes naznaceny.Zaluzie mozes zakryt,no len do polovice.Matny lak nedavaj,ale polomatny.Cisto zelene stroje su vzdy polomat.Som zvedavy na vysledok.Zatial pekne :)
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohus » 08 dub 2010, 17:59

Moje čiastočné patlačky na BVP2
Přílohy
IMG_6011.JPG
IMG_6002.JPG
IMG_5999.JPG
IMG_5998.JPG
kuco
Bohus