Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

NEWA SC 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: NEWA SC 1/72

Příspěvekod Dave » 05 bře 2010, 17:24

Mírný pokrok v mezích možností pracovního týdne. Hrál jsem si hlavně s podvozkem. Něco úsilí jsem věnoval úpravě T-55 na T-55 a něco zabraly úpravy T-55 na Něvu :-D Ve volných chvílích jsem se pustil i do raket. Upravil jsem tvar výklopných stabilizátorů a načal i další úpravy. Rampa leží zatím ladem.
To, co vidíte na fotkách je jen kontrolní nástřik surfem před fází broušení a čištění. Pomáhám si, protože na úpravy používám bílé plastové destičky a na nich mi zanikají detaily 8-). Zatím mě to docela baví, i když už teď vím, že některé části budu muset utrhnout a udělat líp :?
P.S.: Díky Honzovi za pásy, jsou super, pomohly.

NEWA07.JPG

NEWA04.JPG

NEWA01.JPG

Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 05 bře 2010, 17:55

Já myslel, že už to bude na pásech :-D
Pokračuješ dobře...a foť, ať to pak můžu oprásknout. 8)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 05 bře 2010, 17:59

Pásy to už má - dva články na pravém blatníku a dva vzadu :grin:
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 07 bře 2010, 18:50

Tenhle víkend nebylo moc času. Přesto jsem cosi stihl: Předělal jsem kryty nad motorem, před tím se mi moc nepovedly. Pokračoval jsem v úpravách raket - už se podobají konečnému stavu, ale ještě se na nich bude dělat. No a pár dalších drobností. Celkově mám vyčučené oči a třes v rukách. Tyhle ty předělávky v dvaasedmě jsou jen pro drsoně. Teď budu týden pryč, takže s ničím moc nepohnu, ale pak bych snad mohl stříknout podvozek abudou mě čekat pásy - na to jsem zvědav.
Ještě jedna prosba do placu. Nemáte někdo fotku přední části kabiny odpalováku trochu shora? Jsou tam ve skutečnosti dva dost velké výřezy, na modelu nejsou a já mám fotku jen zepředu...
DSC01160.JPG
Tady jsou vidět ty výřezy...

NEWA05.JPG

NEWA01.JPG

NEWA09.JPG

NEWA03.JPG

Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 07 bře 2010, 19:05

Dobrá práce....bohužel s fotkama nepomůžu.Nemám.
S pásama ti pak poradim Jak na to? Neni v tom, žádnej problém. :)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohumil » 15 bře 2010, 18:50

Pěkná práce .
Do boje jdi vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Bohumil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 16 bře 2010, 12:08

sakra tohle vypada dobre!
ja si to snad taky koupím : )
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 19 bře 2010, 18:20

Tak jo. Po hektickém týdnu si zasloužím trochu toho relaxu, takže obnoveny práce na Něvě. Zkušebně jsem to stříkl. Potřeboval jsem jen trefit barvy, takže to na fotkách není nic moc. Teď už je to opravené. Stříká se to pěkně mizerně. Zvlášť ta šílená konstrukce pod odpalovacíma rampama. Ale snad to bude stát za to... Nu, pomalu přichází čas na kola a pásy...
Model samozřejmě není slepený. Jen jsem si pro větší efekt pomohl Tack-item 8-)
02.JPG

03.JPG

04.JPG

5.JPG

Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 19 bře 2010, 20:09

Tak uz sa to zacina zafarbovat.Osobne by som si na kamo pri takomto zlozitejsiom modeli netrufol.Bohuzial to je na miestach,kde pistol nemohla aj vidno.Inak to je naozaj velmi pekny a zaujimavy model.Drzim palce s dalsim postupom :)
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 20 bře 2010, 06:58

Pistol mohla, jen já to trochu odflákl, potřeboval jsem stříknout prostor, kam přijdou kola a testnout v reálu barevnou kombinaci :arrow:. To, že je to nastříkané skoro celé, je jen důsledek toho, že mi bylo líto vylít naředěnou barvu. To, že to není úplně celé, je pak důsledek toho, že jsem té barvy neměl nachystané dost :-D . Teď už to vypadá úplně jinak.
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 22 bře 2010, 12:40

Začal jsem s barvením raket. Už po té první (technologický demonstrátor :-D ) přemýšlím, čí skvělý nápad byl dělat odpalovák pro čtyři ty potvory... přikládám obrázky, abyste si udělali představu.
N02.JPG

N01.JPG

Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 22 bře 2010, 19:32

Tak a je ako si povedal :) Kamo uz vyzera lepsie.Ta raketa ma zaujimave sfarbenie.Som zvedavy na vysledok.Zatial to je velmi pekne =D>
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Neva_07 » 22 bře 2010, 20:35

Dave gratulujem!

Mne, ako bývalému "Nevákovi" sa na to pozerá obvzlášť dobre!!!! Tiež som pokukoval po PST, no ale tá cena za ten mrňous, hmmm.... Píš mi prosím ťa aj čísla farieb aké používaš, moc mi s tým pomôžeš a uľahčíš mi robotu v budúcnosti. 5P73-ku od granu so štyrmi 5V27 mám taktiež, le tú si chcem postaviť bez T-55, a vyzerá to tak, že v kamufláži 3/250.plro zo srbska z roku 1999 počas 78 dní OAF.

Hľadám borca/borcov, ktorí by sa pustili do Neváckeho anténneho postu UNV, tak´za tú by som bol ochotný dať aj viac peniazí, tam by som nerozmýšlal s kúpou. Podkladov mám kopu, ak ak by bolo potrebné, tak by som aj okrem hlavných rozmerov premeral hociktorý rozmer na poste.... len či sa niekto nájde!?

Moc ti nepomôžem, ale jedna fotečka, ako sme na tom "jazdili" (bývalý kolegovia mi iste odpustia, ale sú to už len dejiny pretože VINIKAJÚCI 125-kový systém už je nejakých 7 rokov stiahnutý z výzbroja a takmer všetko zošrotované..... :( )
Přílohy
Neva_01.jpg
Neva_07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 22 bře 2010, 21:22

To Neva_07: Dobrá projížďka :-D . Barvy na SC-čko jsem použil C-čkové GSIčka 304(Olive drab FS34087), 18 (RLM70 Black green) a TC11 (to je ze sady na naťáckou techniku - RAL8027 Lederbraun). Jsou možné i jiné variaty - viděl jsem Něvu i v novější standardní polské kamufláži, kde je místo té olivové/khaki taková o dost světlejší zelená, případně zřejmě starší celokhaki provedení. Jestli chceš, nasosal jsem dost fotek z netu, tak ti to můžu poslat. Na rachejtle kombinace bílé a 306 (Gray FS36270). Tady je spousta možností, pokud chce člověk dělat školní verzi, viděl jsem u poláků cca 4 typy zbarvení/označení školních raket. U ostrých je to vcelku jednoduché a obtisky na ně jsou ve stavebnici.
Pro eventuélní zájemce o konverzi se pokusím sepsat přehled úprav, snad to někomu ušetří tápání, kterého jsem si užil víc než dost. Na některé podstatné věci přicházím ještě i teď, ale už nic překopávat nebudu 8)
Jo a co se týče toho lokáče - podrž koště... neříkám, že bych do toho nešel, ale u mně by to bylo na dlouho. Něva je moje skutečně raketová stavba 8-) Navíc - já bych ho pak asi nedal z ruky :lol:
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 03 dub 2010, 10:33

Takže po menší technologické pauze opět jakýsi pokrok. Po hlubším zkoumání jsem se rozhodl černozelenou raději přestříkat na antracitovou. Na tu mám podklady stoprocentní, ta černozelená je taková nejistá. Díky Honzovi Pavlíkovi jsem si mohl poprvé vyzkoušet práci s rezinovými pásy. A i když jsem to napoprvé pěkně doprasil, cosik jsem se přiučil a myslím, že už vím, jak a co (hlavně tedy, co rozhodně ne :-D ).
Pomalu se blíží finále. Už jen dodělat opravy a definitivně přilepit odpalovák k podvozku. Blesk docela vytáhnul pigmenty, kterýma jsem chtěl naznačit typické letní zaprášení a písek z polygonu. Budu to ještě muset doladit.
01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

Dave

• YIM

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno