Už se zase snažím modelařit
mechwarrior píše:to je hustý...hele všiml jsem si, že si nýtky zbrousil aby se ti tam vlezlo to něco prohnutý na čem jsou brzdy, je to tak i v originále?
janov píše:Povrchová úprava tomu dodává teprve ten pravý modelový vzhled, nemohl by ses trochu více rozepsat i o téhle fázi stavby? Díky předem...
janov píše:Není mi jasná jedna věc. Ten černý podvozek má skvělý kovový šedostříbrný odstín, ale v reálu byla přeci celá mašina nalakovaná černou (resp.modrou) barvou - až na výjimky, které zůstaly v barvě kovu, jako třecí plochy, rozvody, obruče kol atd. Celá konstrukce podvozku by tedy měla být z výroby také černě nalakovaná, ale na fotkách to vypadá jako tmavý kov a ne jako černá barva. Takhle to už zůstane, nebo budou následovat další vrstvy černé barvy
janov píše:Není mi jasná jedna věc. Ten černý podvozek má skvělý kovový šedostříbrný odstín, ale v reálu byla přeci celá mašina nalakovaná černou (resp.modrou) barvou - až na výjimky, které zůstaly v barvě kovu, jako třecí plochy, rozvody, obruče kol atd. Celá konstrukce podvozku by tedy měla být z výroby také černě nalakovaná, ale na fotkách to vypadá jako tmavý kov a ne jako černá barva. Takhle to už zůstane, nebo budou následovat další vrstvy černé barvy
Ondřej Nadrchal píše:Clovek musi respektovat dve veci. Jednak vlastnosti oka, ze vnima jinak odstiny na malych a velkych plochach, a jednak moznost nasledne aplikace patiny. Proto je cerna barva zesvetlena a je tak vlastne tmave seda. To umozni oku i na te male veci videt detaily a ne jen cernou jednolitou masu. Taky aplikace patiny na uplne cerne, je temer nemozna. I kdyz se zacina svetlymi odstiny, stejne je to pak prilis tmave a vpodstate neviditelne. U svetlych barev uz to tak kriticke neni, ale cerna je pekna svinka.
Pro ilustraci, stejny jev se da pozorovat na fotografii. Kdyz vyfotim cernou masinu na normalnim pozadi, a pak tu fotku posunu jasem tak, abych spravne vnimal pozadi, jak bylo ve skutecnosti, tak ejhle. Z cerne lokomotivy je nahle tmave seda.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků