Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

WWII německý vlak dio

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: WWII německý vlak dio

Příspěvekod G.S.PATTON » 01 bře 2010, 00:46

bobastikito ! vážně super, nemám slov ! =D> =D> =D>
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton

Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Byzanth » 02 bře 2010, 19:46

to je v akej mierke 1:1 ? :-D super... nemam viac slov...
Byzanth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 03 bře 2010, 07:43

Vidím že pokračuješ stále sqele je to nádhera , člověk při pohledu na to tvoje dílo až tají dech ... [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< =D> =D> =D> =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 03 bře 2010, 09:12

SUPER =D> =D> =D> [-o< [-o< [-o<
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 03 bře 2010, 11:01

Uhlí u vagonu se z fotky zatím nezdá být dostatečně matné.

Tohle diorama se od většiny ostatních odlišuje tím, že už od začátku bylo odsouzené k úspěchu, takže jsem docela čekal, že budu mít problémy s dolní čelistí.
=D> :flower: :-({|=

Pěkné figurky by byly třešničkou.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarma-2 » 03 bře 2010, 13:23

Ten rezavý telegrafní sloup mi tam nesedí,měl by se jevit černě,ne rezavý(přisvícený)nebo světle hnědý(nepřisvícený). Dřevo pro pražce a sloupy se mořilo v autoklávech pod tlakem dehtem a ten jak známo je černý...
:-k
Skoro padesátník.
Dokončeno:
V operaci Barbarossa
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=43202&start=0
V operaci Bagration
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=42943&start=0
jarma-2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin69 » 04 bře 2010, 03:15

Je vše trochu diskutabilní, ale už dlouho sleduji tuto stavbu, a mám pocit,že autor v tom má trochu chaos,ohledně maskování děla a jeho vagonování nebo vykládky není jeho dio úplně ready. Mě to připadá,že vše řeší a co bude potom ví bůh. I kdyby tu houfnici dovezli na vagonu kdo ji sundá???? Ani u toho skladu neni místo kam by jí dali? nebo jí hodí z vagonu na zem? kolik váží?1-4tuny? asi jo, kurňa, když tu bude někdo dělat něco ze života, tak ať se tomu trochu podobá, jinak se na to vy s....te a dělejte startrek.My starý kozáci to rozchodíme,ale synovi nemusím zdůvodňovat proč teče voda do kopce a vo tom tohle dio bohužel zatím je. Motiv pěkný detaily super,ale dějově mimo mísu. Škoda že většina tleskačů má klapky na očích. Jinak stavbě zdar.
martin69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 04 bře 2010, 07:36

Budu za vola a jak se říká potrefená husa kejhá ale tvůj příspěvek je neadekvátní tomu co tu autor presentuje , a jak sám říkáš že neví sám co s toho vyjde a ty už jsi ho odsoudil a ještě tímhle tooonem , nevím co jsi kdy postavil a jak to bylo ,, košér ,, ale asi to nebylo nic moc když se tu do něho takhle navážíš... pokud děj ještě není hotov ... ,,možná,, že jsi znalec faktů ale asi tě někdo naštval že jsi si musel takhle ulevit...já osobně si myslím že je to jako živé jestli je to ze života to nechám autorovi...nad španělskou školou taky kde kdo slintá a taky je to omalovánka tady je to reálné až dost.... ale samosebou máš na svůj názor stejné právo jako já na svůj a konec konců synovi to nemusíš ukazovat , teda jestli ho to vůbec zajímá... :) ;-I =;
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 04 bře 2010, 08:58

martin69 píše:Je vše trochu diskutabilní, ale už dlouho sleduji tuto stavbu, a mám pocit,že autor v tom má trochu chaos,ohledně maskování děla a jeho vagonování nebo vykládky není jeho dio úplně ready. Mě to připadá,že vše řeší a co bude potom ví bůh. I kdyby tu houfnici dovezli na vagonu kdo ji sundá???? Ani u toho skladu neni místo kam by jí dali? nebo jí hodí z vagonu na zem? kolik váží?1-4tuny? asi jo, kurňa, když tu bude někdo dělat něco ze života, tak ať se tomu trochu podobá, jinak se na to vy s....te a dělejte startrek.My starý kozáci to rozchodíme,ale synovi nemusím zdůvodňovat proč teče voda do kopce a vo tom tohle dio bohužel zatím je. Motiv pěkný detaily super,ale dějově mimo mísu. Škoda že většina tleskačů má klapky na očích. Jinak stavbě zdar.

Asi si pletes dojmy s pojmy. Pokud neco vis o stanicnim posunu, musi ti byt jasne ze ta houfnice nemusi mit urceni zrovna pro tenhle sklad, stejne jako cisterna. Navic na poslednich fotkach zadny vagon s houfnici neni, nebo jsem asi slepy.
Kdyz uz chces nekomu nechat sezrat spatnou logiku, tak se radeji nejdrive presvedc, ze ta tvoje je spravna :mrgreen:
Naposledy upravil Ondřej Nadrchal dne 04 bře 2010, 09:15, celkově upraveno 1
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 04 bře 2010, 09:14

jarma-2 píše:Ten rezavý telegrafní sloup mi tam nesedí,měl by se jevit černě,ne rezavý(přisvícený)nebo světle hnědý(nepřisvícený). Dřevo pro pražce a sloupy se mořilo v autoklávech pod tlakem dehtem a ten jak známo je černý...
:-k

Tmavy by byl, kdyby byl cerstve naimpregnovany. Videl jsem uz sloupy daleko vic rezave. Slunce a pocasi toho udela hodne. A navic to muze byt i trochu zvyraznene fotkou, coz je obvykly jev.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MMK » 04 bře 2010, 10:06

Navzdory názoru martin69 se musím zařadit do tábora "místních tleskačů" Momentálně mám hotový model, jehož část tvoří něco od kolejí, a toto téma bylo velmi přínosnou inspirací. A zjistil jsem že to není zas taková sranda udělat trochu realisticky ajzbon. Pochopitelně nějakou výtku by jsem měl.
1) moc velký, spíše gigantický projekt, (neumím si představit transport po výstavách :? kvůli oprávněnému chlubení) ,i když tady to nevypadá že to nebude nedokončeno jako většina megalomanských projektů,
2) kam vezou to obří sedlo od kola? :grin: :grin:
a 3) (ovšem vážně) to zasíťování houfnice , ale vzhledem k tomu že momentálně je tento vagon mimo záběr asi dojde k nápravě.
Takže jinak [-o< [-o< =D>
A na zoufalé výtky typu, rez moc (málo) rezavá, tráva moc(málo) zelená, sloup málo černý , vagony nesmyslně(smyslně) sestavený (odstavený) nehleď.
Vysvětlení přesně podal Ondra. A musím mu dát za pravdu, trochu to taky kolem drah mám zkouknutý 8-) a tedy vím, že "nic neni nemožné"
PS
Některé připomínky působí spíše dojmem " Vy mně nechválíte barevný svět , já vám ztrhám sloup (trávu, sud, kolej......atd dosaď dle libosti) :? "
MMK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 04 bře 2010, 18:40

martin69 píše:Je vše trochu diskutabilní, ale už dlouho sleduji tuto stavbu, a mám pocit,že autor v tom má trochu chaos,ohledně maskování děla a jeho vagonování nebo vykládky není jeho dio úplně ready. Mě to připadá,že vše řeší a co bude potom ví bůh. I kdyby tu houfnici dovezli na vagonu kdo ji sundá???? Ani u toho skladu neni místo kam by jí dali? nebo jí hodí z vagonu na zem? kolik váží?1-4tuny? asi jo, kurňa, když tu bude někdo dělat něco ze života, tak ať se tomu trochu podobá, jinak se na to vy s....te a dělejte startrek.My starý kozáci to rozchodíme,ale synovi nemusím zdůvodňovat proč teče voda do kopce a vo tom tohle dio bohužel zatím je. Motiv pěkný detaily super,ale dějově mimo mísu. Škoda že většina tleskačů má klapky na očích. Jinak stavbě zdar.

Tak tomuto prispevku musim =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> Takto sa predviest to nedokaze hocikto.Zrejme stary kozaci nedokazu napisat prispevok s normalnou vytkou k teme,ale vedia hned len jeb . . .!Zvlastne zvyky.Pravo na nazor ma kazdy,no toto je myslim vrchol.Clovek nema problem prijat kritiku,no po takomto prispevku je cloveku :agrh: Dufam,ze sa doticnemu aspon ulavilo a ze je na seba hrdy.Aj ked nema byt naco.Ja tiez patrim k tym tlieskacom,lebo dokazem ocenit enormne usilie vynalozene na tejto dio.A zrejme panovy dokonalemu uniklo,ze dio je este vo vystavbe,takze opravit sa veci este daju.Len treba troska slusnosti a ucty k druhym.Bohuzial v dnesnej dobe to uz velmi nie je v mode.Skoda.
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 04 bře 2010, 21:04

též si říkám, že jsem outsider :grin:
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton

Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod grave_digger » 06 bře 2010, 12:02

Díky pánové za komentáře, bohužel jsem se sem zhruba týden nedostal a valím oči taky. Než budu pokračovat, ještě jednou dík všem, a speciálně Ondrovi, který obětoval několikrát svůj čas a odtrhnul se od svého Papoucha, aby mě podpořil. Ale opakuju, moje díky patří všem.
Co se týče barev, už to bylo určitě zmíněno několikrát, že je to způsobeno fotkami a nasvícením. Se rzí je vždycky pakárna nafotit to dobře, sudy jsou ve skutečnosti přirozeně rezavé a sloupy mají barvu, jakou jsem našel v kupě referenčních fotek nejčastěji. Taky lesk uhlí je vytažený nasvícením, nicméně uhlí lesklé trochu mám, protože si ho lesklé pamatuju za skutečnosti. Jinak by nebyl problém odstranit lesk pigmenty.
Oprávněná JE podle mého výtka ohledně sítě na houfnici, to je věc, na které ještě zapracuju (narozdíl od martin69 nevidím nic špatného na tom, když se věci řeší průběžně, možná kdyby to dělal, pořád by ještě mohl odstranit tu nelogickou škvíru mezi tělem kotle a levým nosníkem, osobně pochybuju, že by mnohatunový kotel jeho BR52 visel ve vzduchu, tohle by mezi ostřílenými kozáky asi neprošlo, přesto to dosud pro mne nebylo dostatečným důvodem, abych to řešil anebo dokonce upadl do vulgarismů, ale třeba se jednou sejdeme spolu u toho Startreku, pokud si tedy najde čas a nebude zrovna radit Obamovi, jak správně udělat reformu zdravotnictví, anebo Siru A. Hopkinsovi, jak se správně ujmout nové role ve filmu)
No a co se týče ostatních jeho připomínek, na to už naprosto logicky odpověděl Ondra a potvrdil MMK, nikdy jsem neřekl, že tady je místo pro nakládku nebo vykládku toho či onoho (ani 1850kg vážící houfnice), právě tak připomínka ohledně řazení vlaku v tomto případě je naprosto naivní, protože vojenské transporty byly řazeny podle aktuálních potřeb války a ne podle příručky. Takže mi to ani nepřijde, že by voda tekla do kopce, spíš někam jinam.... :idea:
Ještě jednou díky všem pánové, dio nyní bude trochu stranou, dokud nedokončím lokotku a několik malých postranních projektů
:P
Libor
http://www.mymodelplace.eu/
dokončeno
http://www.mymodelplace.eu/armor_135_Railway.html?
rozděláno
http://mymodelplace.eu/_135_German_WWII_train_diorama_.html?
http://mymodelplace.eu/135_Trumpeter_BR_86_Dampflokomotive.html?
grave_digger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Lebl » 06 bře 2010, 13:23

Pravdu díš, jen se nenechat znechutit. Ono i v té modelařině je to někdy relativní.
Kdysi jsem jako náctiletý postavil dio s Pz.Kpfw.IV H s kapitální chybou. Udělal jsem jej v panzer grey v roce 45 v Čechách :o No co, prorazil jsem s ním na soutěži až na stříbrnou pozici mezi ostřílenými kozáky :twisted: Byl to nesmysl, ale mělo to nápad a dobré zpracování, a já se poučil a začal víc studovat podklady.
Momentálně pracuji na tom dvouosém uhláku "Ommr", který tam také máš a při té velikosti a množství tě obdivuju, že jsi to dotáhl v podstatě do cíle =D> Je tak dál.
„Umělec nepotřebuje kritiku. Umělec potřebuje ocenění. Když potřebuje kritiku, není to umělec.“ — Gertrude Stein
Robert Lebl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno