*LIVE* stale nie su komplet vsetky diely ready. pripravujem ich az netradicne (na mna) poctivo. dokonca aj veci, ktore viem, ze nebude vobec vidno. divne... a nasiel som doma karbon. stary reji s priesvitny. ma uz kopu rokov, co ja viem, 5, alebo aj viac, mozno sa na neho "pozriem"... ale co si pamatam debaty, asi to nebude bohvieco..
*LIVE* prislo nevyhnutelne - prestalo ma bavit bavkat sa s tym. sme v prvej vrstve zltej.. kedze mi vo stvrtok odide susic vlasov, tak dekalovanie chcem stihnut zajtra. cize dekaly musia ist priamo na farbu. uz som to v minulosti robil, ale radsej by som bol, keby tam predsa len bola vrstvicka laku.. ak sa cestou budu ukazovat nejake problemiky, uz sa im nevenujem, ale pouzijem "turbo32 metodu" - zalejem vsetko lakom. dam tam 2K a rovno na dekaly. no uvidime, jak toto cele dopadne...
Hmmm, jsem rad, ze mas vydrz... No, obcas taky dam dekaly primo na barvu a nestane se nic... Zase jindy to dopadne tak, ze po zmaceni 2kackem se mi obtisk vzduje a zvlni a stim uz pak tezko neco nadelam... Ale predpokladam, ze nejaky usazovač máš, tak to asi nebude zlobit... Live: Hej, Satan právě dal gól, no, přeju vám to, nedoporučuju, abyste šli do OT jako my... Jinak já tam tu aplikační vrtsvu laku fouknu vždycky hned po ráno, prakticky z ruky a sprejem, než se najím, nebo než příjdu domů z práce, je to dost suché na to, abych přes to hodil dekály. Ovšem to jen lehký nástřik, aby se barva vyhladila... Fénem si moc nepoužívám, to spíše dávám díly vyschnout na topení, člověk má pak v nevětrané místnosti hned lepší náladu U finálního laku to ale už nedělám, zjistil jsem, že vysychání pod teplem dělá horší povrch, to rychloschnutí toršku vrstvu laku zmatní... I když není problém to pak vyleštit...
fen/susic vlasov (existuju dva typy pristrojov, takze je to rozdiel a ja pouzivam prave ten susic) pouzivam pri dekalovani, farbu ani lak tym samozrejme neofukujem. to prestrieknutie sprejom je fajn, ale spreje nepodporujem (kvoli cene). celkovo vyrazne spomalujem, takze mozno tie lakove medzivrstvy predsa len zvazim. inak mam pocit (este to bude treba overovat), ze 2Kacko ma radsej, ked ide priamo na farbu, nez potom este na lak.. este to mozno budem skumat..
Hmmm to s tou afinitou 2kacka k barve je zajimave tema, to urcite zkoumej, taky se na to podivam... No, taky bysme meli nepodporovat spreje kvuli freonum, ze, bohuzel, nas konicek neni zrovna ekologicky
ako prve pride na mysel, ze chemia v 2K narusi ten lak, ale farbu ani nie (tensia vrstva?). ale s tymto sa mi nejak nechce pracovat. dava mi zmysel, ze je to preto, lebo povrch po farbe je zvycajne drsnejsi, nez je to po laku (nech akokolvek, po laku by to malo byt lesklejsie a hladsie). 2K sa chyta na povrch skor fyzikalne, nez chemicky a preto je mu to milsie. potom by malo logiku zjednotit povrch s dekalmi MATNYM lakom, ale neviem, toto by bolo treba skusat.
aby ti chytill 2k na 2k pouziva sa zastrekove riedidlo. sposobi ze lak schne pomalsie a zazerie sa do podkladu lepsie. ale je to asi blbost lebo by ti to mohlo zjest dekaly si myslim. taka finta z autolakovne je ze ked chces dat dalsiu vrstvu laku na tu predchadzajucu tak treba prebrusit 2000kou a jedes ale az po 3 dnoch aby bola istota ze je 1va vrstva dostatocne tvrda. ale to je tiez blbost lebo tam mas nechranene dekaly. takze ti ostava streknut to len tak. a z vlastnej skusenosti ti poviem ze to drzat bude. hlavne ked je prva vrstva cerstvejsia. alebo este jedna varianta ze das 2k dekaly a na to trebars x22 ale urobis pomaranc aby sa nova vrstva 2k dobre chytila.
ano samozrejme. to speci riedidlo, alebo brusenie je preto, 2K na 2K nechyta. zvykne sa lupat. to by potvrdzovalo, ze preto, lebo povrch je velmi leskly/hladky a nechyti sa. takze to vyzera, ze dat pred 2Kackom matny lak by mohlo byt vcelku napomocne..