Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

OT-64 SKOT-Ivan

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

OT-64 SKOT-Ivan

Příspěvekod Ivan Mohr » 21 úno 2010, 15:44

Tak jsem vytáhnul kýbl destiček a začal tvořit svoje životní dílo.Nikdy jsem skreč nedělal,proto uvítám všechny rozumný rady nebo dokonce ulehčení stavby-pokud má někdo nějaké díly,které by se daly skopnout a byl by ochoten je zapůjčit,nepohrdnu(nejsem modelářskej masochista,ale pěknej lenoch a taky se netoužím proslavit jako stavitel nejlepšího skota,ale chci jenom něco víc podobného originálu,než je rezin od Jadaru),naopak mě to moc pomůže-týká se hlavně podvozku a pohonu.
Přílohy
DSC01017.JPG
A nejhorší jsou trpaslíci

http://mojemodylky.webnode.cz/
Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Re: OT-64 SKOT-Ivan

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 21 úno 2010, 15:57

:- :celeb: ;-I Tak to cucim a budem drzat vsetky svoje tlapky :D Dufam,ze sa Ti to podari dotiahnut do uspesneho konca [-o< Zacina to dobre =D> Tak vela stasia s postupom :-D
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kaminsky peter » 21 úno 2010, 15:59

V akej mierke to bude? akú hrúbku plast.tabuliek si zatiaľ použil?
kaminsky peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 21 úno 2010, 16:01

to je slovo do pranice! Hlavně dost sil ke zdárnýmu konci, moje skreče stojí rozdělaný v polici :)
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 21 úno 2010, 16:12

Myslím, že nejvíc by Ti mohl poradit Zdeněk Zavadil, pokud se nepletu, sem na fórum taky chodí, zkus se s ním domluvit - ten "spáchal" skoro pojízdný konstrukční model SKOTa v pětatřicetině - a mistrovsky. Viděl jsem ho na vlastní oči. Podle mne musel mít k dispozici nejen výkresy, ale taky musel dost dlouho "lézt po mašině" a měřit a měřit...
Mimochodem, jsi si jistý těmi zadními "krovkami" - já bych řekl, že se otevíraly do stran...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Šíp » 21 úno 2010, 16:22

Super odhodlání...stavím právě toho od Jadaru a je naprosto nepřesný, co se týče skutečnosti. :evil:
Kdyby byl zájem, mám spoustu fotek rozfoceného SKOTa z muzea v Rokycanech, včetně interiéru.
Moc držím palce a rád bych někdy porovnal tvůj výtvor a Jadara.
http://www.smallmodels.cz
http://www.cars87.com
Radek Šíp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 21 úno 2010, 16:22

:-& Ivane ta AV 15 je super,V tomhle počinu ti držím palce,greenbaron zmiňoval Zdeňka Zavadila,ten ho dělal a opravdu super.Na Mistrovství Republiky v Plzni se umísti na 5.tém fleku(nestřílejte na rozhodčí,dělají co můžou :( )Jakej máš konkrétně na mysli typ?Jinak v ATM byl několikadílnej tématickej seriál od pana Martince.Mrknu po tom.Kola to bude chtít někde sehnat,to by mohla bejt prekérka...
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 21 úno 2010, 16:38

Chtěl bych to v konfiguraci jako má p.Zavadil-tzn s věží.
Plast jsem použil 0,5,na mnoha místech bude zdvojený,tak to snad bude držet.
S těma krovkama- jsou vyřízlý dle plánu.Otevírají se opravdu do stran,ale jsou dělený napůl.

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 21 úno 2010, 17:56

Jo ještě jsem zapomněl,samozřejmě je to 1/35.
S těma kolama,zkoušel jsem jestli by tam nešly nějaký od Krnáče(s jinejma středama)ale ten Skot je má nějaký mrňavý.Tak že poslední nouzovka je Panzershop,ten je dělal jako opravnej set na tu polskou mrchu.Nevím,jestli bych byl schopný je stvořit sám,aby k něčemu vypadaly.
Co se týče p.Zavadila,má to pěkný,ale kdysi jsem zkoušel z něj něco vymámit,ale poslal mě slušně někam,tak že to bude asi pasé.

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 21 úno 2010, 18:35

Už asi měsíc přemýšlím o modelu OT-64 SKOT s tím, že bych měl neokoukaný model a najednou jsou tady na foru hned dva rozdělané modely. :grin: Také chci stavět v měřítku 1/35. Tak se asi budu chvilku inspirovat. Z jakých podkladů vycházíš? Něco svého nebo z internetu?
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jakub.sumbal » 21 úno 2010, 18:41

moc super!! :shock: z čeho je ten plst? profily? :x
slepink, tmelink, brousink, surfink, barvink, šejdink, obtiskink, lakink, fejdink, vošink, čípink, patinink
jakub.sumbal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 21 úno 2010, 19:01

Pasecka píše:Už asi měsíc přemýšlím o modelu OT-64 SKOT s tím, že bych měl neokoukaný model a najednou jsou tady na foru hned dva rozdělané modely. :grin: Také chci stavět v měřítku 1/35. Tak se asi budu chvilku inspirovat. Z jakých podkladů vycházíš? Něco svého nebo z internetu?

Já o něm přemýšlel dlouho,ale podklady jsou bída,hlavně na spodek.Ale nějak se s tím popasujem.Nějaký vlastní fotky taky mám,tak nějak asi budu kombinovat plánky s fotkama,protože všechny plány jsou na ho*no a z fotek zase rozměry neodvodíš.

Radek Šíp:fotky se hoděj vždycky.Máš na tom originál kola,nebo Panzershop?

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Šíp » 21 úno 2010, 20:53

Já dělám dvaasedmu, nejdřív jsem nepoznal, že je to tvé 35ka. Pak jsi to teprv napsal :)
Na fotky napíšu SZ...
http://www.smallmodels.cz
http://www.cars87.com
Radek Šíp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 21 úno 2010, 21:29

Já jsem se rozhodl jít cestou nejmenšího odporu. Nevím jestli je moje volba zcela správná, ale podařilo se mi sehnat papírový model SKOTa v měřítku 1/25 od firmy GPM, ten jsem v počítači zmenšil do měřítka 1/35 a asi ho použiju jako hrubou formu pro výrobu dílů z plastu. Nevím nakolik je ten model přesný, ale myslím si, že když zkombinuju rozložení dílu z této papírové stavebnice (dle mého názoru velice hezká) s výkresy a hlavně s fotkama tak bych se s tím mohl relativně popasovat. Nedělám si ale v ŽÁDNÉM případě nároky na to, že tak získám perfektní a bezchybný model. Jen je to podle mého názoru jedna z možností jak SKOTa postavit. Ale možná mi to teď někdo totálně zpochybní :grin:
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 21 úno 2010, 21:46

Pasecka píše:Já jsem se rozhodl jít cestou nejmenšího odporu. Nevím jestli je moje volba zcela správná, ale podařilo se mi sehnat papírový model SKOTa v měřítku 1/25 od firmy GPM, ten jsem v počítači zmenšil do měřítka 1/35 a asi ho použiju jako hrubou formu pro výrobu dílů z plastu. Nevím nakolik je ten model přesný, ale myslím si, že když zkombinuju rozložení dílu z této papírové stavebnice (dle mého názoru velice hezká) s výkresy a hlavně s fotkama tak bych se s tím mohl relativně popasovat. Nedělám si ale v ŽÁDNÉM případě nároky na to, že tak získám perfektní a bezchybný model. Jen je to podle mého názoru jedna z možností jak SKOTa postavit. Ale možná mi to teď někdo totálně zpochybní :grin:

Myslim,ze si dostal naozaj dobry napad a mohlo by Ti to ulahcit robotu.Predpokladam,ze uz asi lahsi sposob asi nie je.Navyse s vykresmi a fotkami to bude ta najlepsia kombinacia.Drzim palce pri stavbe :)
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno