Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Opel Blitz 3t AA Flak 38 (1:72 MAC)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Opel Blitz 3t AA Flak 38 (1:72 MAC)

Příspěvekod vyry » 20 úno 2010, 16:10

Ahoj vsichni,
konecne jsme dodelal po vecerech po praci tenhle model. Pro recenze pripominam, ze jsem se k modelareni vratil po asi 12-ti letech :) Takze vse je nove. Poprve pistole (H&S Ultra), poprve opotrebovani, poprve pigmenty (Moon dust) atd. Model byl sam o sobe dost mizerny. Skoro 2/3 detailu jsme delal samodomo (lepty mi prijdou drahy a navic nejsou :-D ) - napr. celej zamerovaci system, zachytna sit na patrony, hlaven (byla do oblouku), drzaky podvesenych boxu na podvozku, komplet interier kabiny atd.
Cekam vase nazory a rady k veci :)
IMG_1912.JPG

IMG_1913.JPG
IMG_1914.JPG
IMG_1915.JPG
IMG_1916.JPG
IMG_1917.JPG

vyry

• Odpovědět s citací

Re: Opel Blitz 3t AA Flak 38 (1:72 MAC)

Příspěvekod vyry » 20 úno 2010, 16:15

Zapomnel jsme jednu vec. Model nema hotova svetla. To je schvalne, protoze nevim, jak na ne ... Takze tak asi zustanou, dokud nenajdu nejake verohodne reseni.
vyry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 20 úno 2010, 17:24

Jako návrat je to dobré (na můj vkus moc čisté, nenapatinované, ale dobré). Pokud jde o světla, nabarvil bych je jako zadělané plachtovými kryty.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vyry » 20 úno 2010, 17:33

Marder píše:Jako návrat je to dobré (na můj vkus moc čisté, nenapatinované, ale dobré). Pokud jde o světla, nabarvil bych je jako zadělané plachtovými kryty.

No fotky trochu zkreslujou. Odreni je tam o neco vic, nez je videt. Vynikne to az na cernobile fotce. Ale taky jsme resil, ze Afrikakorps nebude az tam zniceny a zapraseny tmavou spinou jako treba z Ruska. Navic to neni prostredek pro primy boj s kanony, tanky a pechotou, takze nemuze byt ani extra moc dorasovany.
vyry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 21 úno 2010, 17:52

Do všech spár bych napustil řídkou tmavou(hnědo - černou) olejovku a bude to moc pěkné....
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jakub.sumbal » 21 úno 2010, 19:09

moc pěkné a na to že je to návrat je to luxus :P . světla by stačily natřít stříbrnou a nebo vyvrtat a zadeklovat pruhlednym plastem.
Na oživení by bylo fajn možná udělat nějekou tu ranku do štítu, přece jen sestřeloval i (hlavně) nízko letící letadla tak mohl taky dostat pádlem a nějakej ten Spitfire taky není bezzubý :D
Ale jinak supr model (ja zatim takove nestavim tak nemam co kecat :-D )
slepink, tmelink, brousink, surfink, barvink, šejdink, obtiskink, lakink, fejdink, vošink, čípink, patinink
jakub.sumbal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vyry » 23 úno 2010, 08:09

jakub.sumbal píše:moc pěkné a na to že je to návrat je to luxus :P . světla by stačily natřít stříbrnou a nebo vyvrtat a zadeklovat pruhlednym plastem.
Na oživení by bylo fajn možná udělat nějekou tu ranku do štítu, přece jen sestřeloval i (hlavně) nízko letící letadla tak mohl taky dostat pádlem a nějakej ten Spitfire taky není bezzubý :D
Ale jinak supr model (ja zatim takove nestavim tak nemam co kecat :-D )

No vyvrtat ty svetla me napadlo taky. Uvidim, jestli se k tomu odhodlam. Nejaky pozkozeni sem zkusil na stitu u zamerovace. Ale zjevne malo :)
vyry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mgr. Petr Dušek » 23 úno 2010, 10:10

Ahoj Vyry.
Napsal sis o připomínky a rady. Máš je mít.....
Zábradlí u sedačky moc tlusté - radím použít drátek tl 0,4 - 0,5 mm
Schránky na náboje od výrobce do kónusu a jedna nemá madlo - radím být pečlivejší, změřit stávající a udělat si nové z profilů evergreen
Řetízkový držák zadní sajtny obalený koženým povlakem - radím z duté tyčky od lízátka, nebo šťouhadla do uší vytáhnout nad svíčkou " dutou niť " a do dutiny strčit očko z velmi tenkého drátku (jemná elektronika, třeba z vyřazeného PC ) podobné oko udělat a přilepit na sajtnu a vzájemně propojit
Držáky sekery jsou moc humpolácké - radím na úchyty použít alobal od vaničkového tvarohu. Lze krájet skalpelem - jí používám skalpel č. 22 , 1 ks
za 4,- Kč
Pancéřování flaku je od výrobce velmi silné - radím podle stavebnice udělat pancéřování nové z desek polystyrenu tl 0,2 mm ( materiál lze sehnat vwww.modelplus.cz nebo http://www.litomysky.cz)
Na patinu doporučuju použít olejovou Umbru pálenou - dát do spár, do koutů jen malé tečky barvy a rozmýt uměleckým terpentýnem, či sikativem, Štětec před použitím jemně osušit do hadru.
Ať ti to staví.
Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím.
Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Mgr. Petr Dušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vyry » 23 úno 2010, 11:49

Mgr. Petr Dušek píše:Ahoj Vyry.
Napsal sis o připomínky a rady. Máš je mít.....
Zábradlí u sedačky moc tlusté - radím použít drátek tl 0,4 - 0,5 mm
Schránky na náboje od výrobce do kónusu a jedna nemá madlo - radím být pečlivejší, změřit stávající a udělat si nové z profilů evergreen
Řetízkový držák zadní sajtny obalený koženým povlakem - radím z duté tyčky od lízátka, nebo šťouhadla do uší vytáhnout nad svíčkou " dutou niť " a do dutiny strčit očko z velmi tenkého drátku (jemná elektronika, třeba z vyřazeného PC ) podobné oko udělat a přilepit na sajtnu a vzájemně propojit
Držáky sekery jsou moc humpolácké - radím na úchyty použít alobal od vaničkového tvarohu. Lze krájet skalpelem - jí používám skalpel č. 22 , 1 ks
za 4,- Kč
Pancéřování flaku je od výrobce velmi silné - radím podle stavebnice udělat pancéřování nové z desek polystyrenu tl 0,2 mm ( materiál lze sehnat vwww.modelplus.cz nebo http://www.litomysky.cz)
Na patinu doporučuju použít olejovou Umbru pálenou - dát do spár, do koutů jen malé tečky barvy a rozmýt uměleckým terpentýnem, či sikativem, Štětec před použitím jemně osušit do hadru.
Ať ti to staví.
Dušín

O vetsine tech veci jsem si myslel, ze nejsou OK. Ovsem to by mi z puvodni krabicky moc veci nezbylo :) Uz jsme na to nemel nervy :) Akorat jsem moc nepochopil ten retizkovy drzak. Asi tusim, ale hodila by se nejaka fotka.
vyry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mgr. Petr Dušek » 23 úno 2010, 13:21

Ahoj Vyry.
Modelařina je výborné cvičení soustředění, trpělivosti a pevných nervů ..... zvláště když se 2 hodiny děláš se složitou součástkou o rozměrech 1,5 x 1,8 mm a těsně před tím, než ji přilepíš na model ti odletí z pinzety neznámo kam...... a pak ty otlačený kolena..... ( viz ilustrační foto -model lodního motoru jsem dodělal tuto sobotu. )
K Opelu blitz: Tolik bys toho zase nepředělával. Když už se ti povedlo upravit interiér, je škoda v tom dále nepokračovat. Ke zmiňovaným řetízkům posílám fotku jen tak pro ilustraci, abys věděl o co jde. Proběhl jsem zběžně archív a u Opela Blitze jsem podobnou fotografii nenalezl, je dost možné, že to Němci takhle řešené neměli. Pak by bylo lepší, kdyby byla zadní sajtna svěšená dolů.
Ať ti to staví.
Dušín
Přílohy
18 2 010 GMC Bolster 042.jpg
38_jpg.jpg
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím.
Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Mgr. Petr Dušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 23 úno 2010, 13:28

No myslím že by modelu výrazně prospělo barevné odlišení těch schránek a sudů na korbě. Něco by mohlo být v Panzer Grau, něco třeba v mírně odlišném odstínu pískové, zkrátka aby to nevypadalo jako že to někdo stříkal v jednom kuse komplet.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vyry » 24 úno 2010, 08:24

Mgr. Petr Dušek píše:Ahoj Vyry.
Ke zmiňovaným řetízkům posílám fotku jen tak pro ilustraci, abys věděl o co jde. Proběhl jsem zběžně archív a u Opela Blitze jsem podobnou fotografii nenalezl, je dost možné, že to Němci takhle řešené neměli. Pak by bylo lepší, kdyby byla zadní sajtna svěšená dolů.
Ať ti to staví.
Dušín

No takhle kryte retizky jsme u Nemcu nevidel. Ale videl jsem modely, ktere maji sajtny vodorovne, tak jsem to od nich prevzal.
vyry

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky