Zaujímavá kamo a pekne čisto postavené. Ľubia sa mi hlavne tie nity a ich opotrebenie. Chýbajú ti policajti, obidve antény na spodku by som trošku zjemnil a aj uhol podvozkových nôh je akýsi divný, aspoň z tých fotiek, čo si sem pichol.
FW190 s kovovým trupem? Vypadá fantasticky. Opravdu ji naflákali barvou rovnou na kov jako to dělali amíci? Moc pěkně provedená patina nýtů. Klobouk dolů
Ano, takhle nějak to vypadalo, alespoň podle EagleCals, dělají na to obtisky na 1/48 a já jsem podle toho udělal masky na 1/32. Lítal na tom Eugen Lorcher, no, spíš jen jednou letěl, než s tím praštil do pole. Mě se to líbilo právě proto, že tam je kombinace různých povrchů a vůbec že to je takové nestandartní. Jinak ten povrch jsou jen hadrem oleštěné pozitivní nýty, někde je to trochu víc proleštěné brusnou houbičkou a potom je kolem toho puštěný olej. S těma policajtama to vím, jen jsem to dodělával v noci před Děčínským Minimaxem a už jsem na to neviděl. Ten úhel podvozkových noh je ok, to zkreslují ty fotky.
Model je super, líbí se mi marking a celkové provedení. Teď otázka, v čem je boom pozitvních nýtů, podle mne je to naprostý nereál co se provedení týče i jejich měřítkové velikosti. Většina letadel má, měla ve skutečnosti zapuštěné nýty, čemuž odpovídá použití klasického nytovadla. Jen se ptám obecně, představeným modelem to nesouvisí, ten je fakt
sice demo stavba ale docela hezky provedené, ... škoda narychlo spíchnutého očazení otvorů na vypadávání nábojnic a pomuchlané antény. I lepší fotky by si fuckoušek zasloužil...
p.s. dušan : dora měla právě část nýtů pozitivních, i když jsem přesvědčený že ne všechny.
U velkých bombardérů apod. tam se klasické nýty určitě najdou, tam nikoho rychlost a odpor za letu nevzrušoval, přednost měla nosnost, ale u stíhacích letadel si konstruktéři pohrávali už s laminaritou profilu a snížení odporu, aby z toho vycucali co nejvíc na rychlosti, takže zapuštěné a ještě tmelené nýty měli své opodstatnění. Ty pozitivy beru jako doplňující alternativu pro místa kde opravdu byly, ale takto onýtovaná 190ka je prostě nereálná. Nijak mi prostě uniká čeho výrobce nýtů chtěl vlastně dosáhnout ? Jen debatím, nic víc.
Model se mi líbí, co se pozitiv nejtů týče : zakoupil jsem na Hasegawu Bf 109G-10 1:32 tu všeobecnou sadu a přimlouval bych se za menší průměr nýtů i relief co vystupuje nad povrch modelu ( soudím podle fotek zde ) by mohl být nižší ( relief je ale asi konstantní vzhledem k limitům folie ). Jinak počin se mi líbí, s nejtovacíma kolečkama nejsem extra moc kamarád, prostě jsme si nepadli do oka, takže chválím velice a jsem zvědav na práci s tímto produktem.
Tohleto se mi taky libí- tou schématičností mi ta kamufláž připomíná amíky- třeba u Mustangů a kupodivu Fokoušům to takhle sluší ...oproti těm hnusáckejm LFW stříkancům a flekům příjemná změna Ale to je prostě věc vkusu- někdo zas na klasickou LFW kamufláž nedá dopustit.