Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ What if...
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Cizinci v Československém letectvu - diskuze

Odeslat odpověď
Příspěvků: 244 • Stránka 13 z 17 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
  • Odpovědět s citací

Re: Cizinci v Československém letectvu - diskuze

Příspěvekod El Thud » 08 úno 2010, 22:52

A co říkáte na moji story ? De to ? Nebo to spíš dře :grin: ?
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 08 úno 2010, 22:59

No není to špatný ábr:

1) co takhle popis a schéma letounů, na kterých lítal?
2) ten počet sestřelů polského esa se mi zdá celkem velký (to ty boje museli být opravdu masakr)
3) proč ho proboha posílali až do Los Angeles?

Je mi jasný, že seš zaměřenej na západ, ale ten konec mi připadá jako moc velká pohádka.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 08 úno 2010, 23:02

Thude,

za sebe mohu říci, že je to, to nejlepší(story), co jsi tu od registrace napsal. Pokračuj tak dále a lidé přestanou být na tebe agresivní.

Kubouš:

Drahý léčení zaplatila jeho famílie
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 08 úno 2010, 23:05

Naprostý souhlas s Michalem..... :P

Thude,dopiluj detaily a budeš za hvězdu... :P :P :P :P =D>
A pokud budou popisy kamufláží a markingů solidní,milerád se je pokusím spáchat... :arrow:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 08 úno 2010, 23:10

Michal Vyparina píše:Kubouš:Drahý léčení zaplatila jeho famílie

Budiž, pak by ale bylo dobré to v příběhu rozvést. Takhle to působí tak, že ho na to léčení poslala armáda a platila mu to. Kromě již zmíněných bodů už ale nemám námitek a souhlasim, že to je to nejpovedenější, co kdy thud vytvořil.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fishbed-J » 08 úno 2010, 23:14

Dře...a to tak že dost...že ho ve dvaceti nesebral wehrmacht...dobrá...právníkem ve triadvaceti...možná.....ale zrychlenej kurz???????
Letectvo ČSR - přijďte k nám....jsme v takových problémech, máme mašiny, ale ne lidi a stačí zrychlený kerz, aby jste mohli bojovat proti veteránům druhé světové na srovnatelných mašinách.......To snad ne....Mimochodem ty tři kombajny sundal na Spitfiru?? Při vší úctě ke spitu.....tak by to skončilo asi jen velice těžko....i kdybych mu fandil tak jednoho, a vystřílený zásobníky...
Nicméně kostra příběhu je celkem dobrá....zapracovat víc na logice, nebo jí alespoň vyspravit dodatky - celou dobu létal v aeroklubu (což ale vzhledemn k válce nějak nehraje), kombajny byly poškozený palbou ze země a tak...
Fishbed-J

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 08 úno 2010, 23:15

Spojenecká spolupráce v rámci zadržování komunismu ve střední Evropě, ne ? Ale je fakt že Wünsche si mohl dovolit i hradit náklady na léčení sám, bohatý byl dost.

Když máš peníze a vliv - což Wünschova rodina měla, tak jde všechno... I oddalovat nástup do WH.

Věk při ukončení studia klidně upravím...(Tak jsem to upravil tak že byl přijatej rovnou do druháku,protože byl prostě nadprůměrně inteligentní, to jde i dneska...)

Tak ono záleží co sestřelovali. Vždyť to nemusí být všecko stíhačky... A Jak - 15 měl nad pístovými letouny přece jen převahu... KLDR je nasazovala i proti B-29...

Bylo potřeba nabrat lidi, a když už uměl lítat a dokonce měl vlastní letadlo, tak prostě ho naučili jak ovládat Spita a hurá do boje... Doplnil jsem že měl před válkou svůj vlastní Piper Cub.

Spitfire měl 4x20mm a ještě tuším 4x12mm - to by na rozstřílení IL-10 nestačilo ? Nezapomeňte že v Koreji je dávaly Mustangy a Corsairy... De facto i Sabre má jen půlpalce. Corsairy v Koreji byly často kanónový... Můžu to upravit, o to žádná... Jak chcete...

Jo a camo... U Spitfira standardní RAF kamufláž s čs. znaky. (Prostě jako spit co stojí v NTM...)žádné označení kills, kódové označení tvořeno iniciálami pilota.

Sabre- standardní NMF, čs. znaky, opět kód tvořený iniciálami. Není doloženo jakékoliv označení tvořené hvězdičkami ani noseart či motto... Doktor Wünsche byl skromný muž a nepotrpěl si na nějaké okázalé vystavování svých úspěchů. Krom toho už Erich Hartmann věděl že čím nápadnější antikamufláž tím se snižuje šance na to něco ulovit.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 08 úno 2010, 23:52

Přidán další příběh, tentokráte z druhé světové.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ringlett » 09 úno 2010, 07:54

El Thud píše:Spitfire měl 4x20mm a ještě tuším 4x12mm - to by na rozstřílení IL-10 nestačilo ?

které toho neznám,

standart u Spitů dodaných do ČS. byl schémat E. Tedy 2x20 a 2x12,7. Nic víc a věř tomu že na tři kombajny s jejich pancířem nemá, leda by se dva při manévrování srazily. Jednoho Ok. Z Koreje je znám případ kdy pilot Seafiru 47 vyprázdnil do kombajnu vše co měl (4x20 a 130 ran na kanon) a kombajn přeletěl přes frontu. Jinak kombajn uměl kousat, pokud se nepletu měl 4x20 pevných pro pilota a 1x20, některé korejské dokonce 1x23 pro střelce.

Jinak tebou uváděná výzbroj má blízko k některým Australským spitům, znám fotky kde VIII mají 4x20 a 4x7,7, nic silnějšího by neunesli.
uč se z chyb druhých, sám je všechny nestihneš ...
nerozumím ničemu a proto držím radši hubu!

http://www.ssfallschirmjager.estranky.cz
ringlett

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 09 úno 2010, 08:33

Mno...ten nový příběh...četl jsem ho jen letmo, ale silně mi připomíná US dokumentární filmy...
sestřelil 7 Focke-Wulfů během jednoho letu ??? Trochu méně americké velkohubosti by neškodilo...
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 09 úno 2010, 09:45

Hans-Joachim Marseille sestřelil během jednoho letu na mnohem horším stroji nežli byl Spitfire Mk.IX sedm Tomahawků. Korvetní kapitám Mc. Cambell sundal tuším dokonce devět zer (i když uznávám že zero s papírovou ochranou je něco trošku jiného nežli fokouš.) Pročpak bych to tajil-Letečtí stíhači v boji je můj oblíbený dokumentární seriál, sice je to trochu víc populárně podáno ale nemám moc důvodů nevěřit že udávané počty sestřelů jsou nadsazené...

Ale jsem ochoten to upravit pokud by to bilo do očí...
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 09 úno 2010, 10:30

Jenom k těm americkým sestřelům...aby byly přesnější informace, Britové jim je prý dělili třemi :|.

...To je ten seriál, jak se vždycky při blízkém průletu letadla roztřese "kamera"?
Naposledy upravil Martin Pohl dne 09 úno 2010, 10:32, celkově upraveno 1
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jacques » 09 úno 2010, 10:31

Megrúg nektet fenék!!
Pane bože... :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Jacques

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 09 úno 2010, 10:56

El Thud píše:Hans-Joachim Marseille sestřelil během jednoho letu na mnohem horším stroji nežli byl Spitfire Mk.IX sedm Tomahawků. Korvetní kapitám Mc. Cambell sundal tuším dokonce devět zer (i když uznávám že zero s papírovou ochranou je něco trošku jiného nežli fokouš.) Pročpak bych to tajil-Letečtí stíhači v boji je můj oblíbený dokumentární seriál, sice je to trochu víc populárně podáno ale nemám moc důvodů nevěřit že udávané počty sestřelů jsou nadsazené...

Ale jsem ochoten to upravit pokud by to bilo do očí...

OMG!! :shock:
pokud je taková sračka :x (sorry, ale to se jinak říct nedá) tvým oblíbeným dokumentárním (sorry old boy, ale tato "slátanina" s dokumentaristikou NEMÁ NIC společnýho) seriálem, pak to mnohé vysvětluje...
žij v blažené nevědomosti a dlouho :grin:
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 09 úno 2010, 11:58

Dokumenty mám rád, ale při vší úctě Letečtí stíhači v boji je těžce velkohubej americkej seriál. Sice tam vyprávěj veteráni (? nebo žeby zaplacení důchodci?) o tom jak to probíhalo, ale přijde mi to těžce nadsazený. O některých technických datech a tý suprčupr animaci ani nemluvě. Díval jsem se na první sérii, víc jsem nevydržel. Popravdě, občas jsem víc věřil datům na wikipedii než to co mleli v tom dokumentu.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

Kubouš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 244 • Stránka 13 z 17 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

Zpět na What if...