Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lovci tanků Tiger.

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 147 • Stránka 6 z 10 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
  • Odpovědět s citací

Re: Lovci Tigrů.

Příspěvekod MirekK » 31 led 2010, 11:32

Ten nápad založit skupinovku Lovci Tigrů vzešel ode mě. Myslel jsem to jako dobrej hec. Spojení čínskýho roku tygra a hlavně PzKpfw.VI Ausf E Tiger mě připadalo vtipný a nechápu, když jakýkoliv tygr měl svýho protivníka, by se nemohla založit skupinovka Lovci, protivníci, nebo vítězové nad tigrem. Už vůbec nechápu proč by se mělo hlasovato založení týhle skupinovky hlasovat, o roku tygra se taky nehlasovalo. Hlavně bych to nepojmenovával "65. výročí osvobození" připomíná mě to něco jako "9. květen - den vítězství" evokuje to dobu minulou. Myslel jsem si že se ke skupinovce moc lidí nepřidá, ale asi je nás víc kdo nemáme ve skříni samý PzKpBefelemepeseveze a chtěj si postavit tank kterej dokázal tigra porazit a že je to v roce tygra zase není takovej problém.
MirekK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 31 led 2010, 11:39

Marder píše:Škoda, že není u tématu "Lovci Tigrů" hlasování. Já bych hlasoval jednoznačně proti založení. Příjde mi to, jako kdyby byl rok slona a byla založená skupinovka na Elefanty, tak někdo by přišel, že chce skupinovku lovci slonů :?: :?: :?:

No já nevím, ale tenhle přístup se mi nelíbí. To že někdo chce stavět Tigra na rok tygra je logické a pochopitelné. Stejně tak je ale pochopitelné a logické to, že ne všem se tento tank líbí(případně prostě chtějí nějakou změnu) a tak chtějí postavit něco na vyvážení přílivu Tigrů (kterých tu už tak je hodně). Takových lidí je tady menšina a té většině se to líbit nemusí, ale menšina tu je a tak snad má právo si taky nějakou skupinovku založit. :wink:
Jinak naprosto souhlasím s Mirkovým příspěvkem výše a doufám, že se skupinovka založí. :)
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tommer » 31 led 2010, 12:12

Nechápu ten poprask. Jde přece jen o stavbu modelů. Akorát by jsme stavěli tanky spojenců. A nikomu je nenutíme. Jen jsou prostě i lidi co nedělají jenom a pouze německou techniku.
Tomáš "tommer" Bužek
tommer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 31 led 2010, 13:04

Až bude výročí spisovatele pana Eduarda Štorcha,tak založím skupinovku "Lovci mamutů".... :arrow: 8) :-({|= :flower: ;-I
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 31 led 2010, 13:13

27. března se narodil třeba Radim Uzel...........to by mohl být taky zajímavá skupina....pokud by tam byli i holky bych se i stavil.... :wink:
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 31 led 2010, 13:16

Dolin píše:27. března se narodil třeba Radim Uzel...........to by mohl být taky zajímavá skupina....pokud by tam byli i holky bych se i stavil.... :wink:

Už,jako bych to viděl... :P :P
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 31 led 2010, 13:41

Jestli se tady nedělá z komára velbloud (nebo tygr ? :-k ). Když si někdo založí skupinovku, ať si definuje co v ní má a nemá být. Kdo chce, může stavět ve skupinovce, kdo nechce ať si staví jinde. No ni ?
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 31 led 2010, 15:13

Bobanski píše:Jestli se tady nedělá z komára velbloud (nebo tygr ? :-k ). Když si někdo založí skupinovku, ať si definuje co v ní má a nemá být. Kdo chce, může stavět ve skupinovce, kdo nechce ať si staví jinde. No ni ?

Správny názor =D>
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matěj Vavrinec » 31 led 2010, 20:30

duch píše:Až bude výročí spisovatele pana Eduarda Štorcha,tak založím skupinovku "Lovci mamutů".... :arrow: 8) :-({|= :flower: ;-I

Tu knížku jsem četl asi ve čtvrté třídě,moc mě zaujala,hezky se to četlo. :flower: \:D/
Skupinovku založíme. :lol: :)

Jinak víceméně souhlas s tím,co napsal Bobanski. 8)
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=81515
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=82367
viewtopic.php?f=7&t=113709
viewtopic.php?f=7&t=114993
Matěj Vavrinec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 02 úno 2010, 02:07

Jen tu chvíli nejsem a už se hádáte, nejlíp to řekl bobanski, k tomu není co dodat, s tím souhlasím a s Duchem se zúčastním lovu mamutů :grin:
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton

Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 02 úno 2010, 09:43

Teda, ze začátku to byla taková rozumná debata s jasným cílem určit co vše se může v případný skupinovce objevit. Ano to schvaluju, to je třeba vyřešit.

Jenže na posledních cca dvou a půl stránkách se to zvrhlo na jakejsi slovní boj mezi menšinou (stavitelé spojenců a rusů) a většinou (stavitelé němců). Ano ať si říká kdo chce co chce, německý techniky je tu nejvíc. Bohužel mi to připadá jako když se naší menšinu většina snaží zašlapat do země (možná že by radši do ho..., nevim).

No nic, prdim na tydle úvahy, aby to nevyznělo jako to říká jistá skupina obyvatel, že sou "my sme tooo... disko... disko... táto řekni to.. ňéé přece diskriminováný..."

Bobanski píše:Jestli se tady nedělá z komára velbloud (nebo tygr ? :-k ). Když si někdo založí skupinovku, ať si definuje co v ní má a nemá být. Kdo chce, může stavět ve skupinovce, kdo nechce ať si staví jinde. No ni ?

Plně souhlasim s timdle názorem a nevim proč by nemohla bejt skupinovka protivníků Tigrů, když už sou tu i Tigři. Zdůvodňovaný to tu už bylo mnohokrát.

Ať si staví každej co chce a nechá i ostatní stavět si co chtěji.

Jak by to asi bylo s celou skupinovkou "Rok Tygra", kdyby si Honza nevšinmul, že je rok Tigra, kolik ostatních by to napadlo? Mě osobně vůbec.

Budou se v roce 2018 stavět Staghoundy, Greyhoundy a jiný psovitý stroje? A najde se někdo kdo by chtěl založit skupinovku protivníků? Myslim si že pokud by vznikla jedna skupinovka, vnikla by určitě i ta druhá :-k

Takže já sem pro založení skupinovky Lovci Tigrů a minimálně s jednim modelem se přidám, zároveň to bude i k 65. výročí... A když skupinovka nebude tak si Firefly ČSOB stejně postavim. A třeba i dám do názvu "Lovec tigrů"...

Za sebe to uzavřu jednou větou.

Prosím někoho z oprávněných uživatelů/adminů o založení této skupinovky, aby bylo možné zakládat si témátka jednotlivých staveb. Předem děkuji.

Snad se to tu pohne o kousek dál...
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 02 úno 2010, 11:11

Pavel Šenk píše:Je rok Tygra. Nebo pro frankofonní a anglosaské - Tigera. Ale ne Tigra! #-o

Však oné...si to možno pomýlil so slovenčinou, my máme Tigra :)

Súhlasím s tým,čo napísal Baryk. A taktiež by som rád poprosil kompetentných o založenie skupinovky. A ešte jedno upozornenie, do skupinovky majú ísť len stroje konštruované s tým, aby boli schopné zničiť Tigra či podobné stroje...tzn. za Sovietov všetky ISU, SU-152, SU-85,85M,122, IS-1,2,2m a T-34/85 , za spojencov Shermany s dlhou hlavňou M4A1, M4A3 a Firefly, ďalej samochodka Archer a tank A30 Challenger. Ak som na niečo zabudol prosím doplniť.
Naposledy upravil Matej Kavečko Paluda dne 02 úno 2010, 13:44, celkově upraveno 1
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Zahradník » 02 úno 2010, 13:10

KV: pershing?
Jirka Zahradník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 02 úno 2010, 13:41

Pavel Šenk píše:
KaVecko píše:
Pavel Šenk píše:Je rok Tygra. Nebo pro frankofonní a anglosaské - Tigera. Ale ne Tigra! #-o

Však oné...si to možno pomýlil so slovenčinou, my máme Tigra :)

Oni hej, ja som sa však nepomýlil, tu sme na českom fóre [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Veď jasné, sme na českom fóre, ale je tu viacnárodné osadenstvo, tak to snáď až tak neva, veď Čech Slovákovi rozumie a naopak tiež, teda aspoň dúfam 8)

Jirka Zahradník píše:KV: pershing?

Jasné, tiež ma to potom napadlo....díkes :) Takže za spojencov ešte M26 Pershing a za Sovietov ešte SU-100 Keby ešte dačo, tak pišite, gavarite... :-D
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 02 úno 2010, 13:48

Jasné, pochopil. V každom prípade je chvályhodné, že obhajuješ spisovnú čestinu ;-I Je fakt, že inak by to tu vyzeralo (ono ostatne niekedy aj vyzerá, keď čítam tie halušky a to aj od mojich rodákov :lol: ).
Matej Kavečko Paluda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 147 • Stránka 6 z 10 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Zpět na Diskuse