Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Suchoj T-50 prvy vzlet.. teď už Su-57

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1889 • Stránka 12 z 126 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 126
  • Odpovědět s citací

Re: Suchoj T-50 prvy vzlet..

Příspěvekod jpeky » 31 led 2010, 12:36

presne tak. potom vyjarenie PavelaS pride celkom humorne

PavelS píše:
... Američani dávaj zcela evidentně přednost spolehlivosti. .....

Naposledy upravil jpeky dne 31 led 2010, 12:37, celkově upraveno 1
Hotovo : viewtopic.php?f=6&t=31449
viewtopic.php?f=6&t=33753

viewtopic.php?f=6&t=35837
viewtopic.php?f=6&t=41469
jpeky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 31 led 2010, 12:36

Taky jsem to slyšel - úplně nezávsile! :grin: :grin:
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Průža » 31 led 2010, 12:50

mě udivuje, kolik reakcí typu "nepříjemná zpráva pro USA" atd. vyvolal článek o tomhle letounu. Rusové se konečně (30 let po US) dokopali k stealth technologii a všichni jsou z toho paf. Navíc to ani není 100% stealth takže je to zase Ruská zplácanina. Nehledě na to, že nebudou mít rpachy na sériovou výrobu, tak jestli přijdou první kusy za 5 let k jednotkám, už budou mít amíci zase něco nového...to je stejný jako tehdy s tím Migem 25,v šichni z toho měli hrůzu a pak se zjistilo, že je to jen obrovská bublina...
Na stole:
1/48 Spitfre Mk. IXe J.F. Edwards - hotovo
1/48 Spitfire Mk. VIII R.H.M.Gibbes - in progress
TNMC Třebíč
Michael Průža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 31 led 2010, 13:04

Majkl píše:mě udivuje, kolik reakcí typu "nepříjemná zpráva pro USA" atd. vyvolal článek o tomhle letounu. Rusové se konečně (30 let po US) dokopali k stealth technologii a všichni jsou z toho paf. Navíc to ani není 100% stealth takže je to zase Ruská zplácanina. Nehledě na to, že nebudou mít rpachy na sériovou výrobu, tak jestli přijdou první kusy za 5 let k jednotkám, už budou mít amíci zase něco nového...to je stejný jako tehdy s tím Migem 25,v šichni z toho měli hrůzu a pak se zjistilo, že je to jen obrovská bublina...

Ty si asi malo informovany...rusi peniaze na dokoncenie a zavedenie tohoto stroja BUDU MAT z jednoducheho dovodu a to,ze tu uz nejde o "fazulky"... svetovy politicky,ekonomicky a zivotny vyvoj tomu dava za pravdu!!! Inac India vlozila prachy do projektu...Brazilia-Embraer ma zaujem participovat a je tu este Cina...najvacsi veritel USA!!!!!!
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 31 led 2010, 13:20

to: Pavel S...Clanok o cviceni indickeho letectva z amikmi je v L+K roc.2005 c.8 str. 10-14 !!!Doslova sa tam pise, citujem: V roce 2004 pak indicke letectvo pri cviceni Cope India konanem na domaci pude poprve nasadilo Suchoje Su-30K,jejichz bojovymi partnery byly vykony obdobne stroje F-15 americkeho letectva. Americane schopnosti indickych pilotu s novymi stroji patrne znacne podcenili,nebot ve vetsine operacnich ukolu cviceni koncili na druhych mistech jako porazeni. Alespon tak pri debatach u prilezitosti letosniho cviceni Garuda II vyjadroval o skusenostech s Americany indicky Group Captain Shreesh Mohan na besede s francouzkymi letci na zakladne v Istres. S usmevem dodal,ze ponekud zarazeni Americane ihned vyvodili dusledky a oznamili,ze nic podobneho se uz opakovat nebude.....
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 31 led 2010, 13:23

Martinicky Vladimir píše:S usmevem dodal,ze ponekud zarazeni Americane ihned vyvodili dusledky a oznamili,ze nic podobneho se uz opakovat nebude.....

Nebude ve smyslu, že by nemělo dojít k podcenění nepřítele a budou provedeny změny v přípravě. Nic víc. Chybama se člověk učí. Někdo rychleji, někdo pomaleji.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 31 led 2010, 13:37

Taky mi to přijde jako poněkud nekorespondující s tim co Vladimír psal předtím :-D

Já to nebudu komentovat, je to celkem možný, že američani byly někdy druzí - ale čerpání ze zdrojů: Indický kapitan notující si s Francouzi, to mi vyvozuje úsměv na tváři :D Jak řikám, pokusim se rozvést podobnou debatu na Z5 - místní odborníci tam budou moct přispět do mlýna.
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 31 led 2010, 13:44

PavelS píše:Taky mi to přijde jako poněkud nekorespondující s tim co Vladimír psal předtím :-D

Já to nebudu komentovat, je to celkem možný, že američani byly někdy druzí - ale čerpání ze zdrojů: Indický kapitan notující si s Francouzi, to mi vyvozuje úsměv na tváři :D Jak řikám, pokusim se rozvést podobnou debatu na Z5 - místní odborníci tam budou moct přispět do mlýna.

Zonu Five resp.5 navstevujem niekedy i ja,a viem aky odbornici sa tam vyskytuju a k comu inklinuju a ohuruju inych...
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 31 led 2010, 13:49

Uklidnime opet diskuzi, ok? Ocenuju, ze Vladimir uvedl jako prvni nejaky zdroj. Obecne prosim vsechny diskutujici, aby se snazili tahat argumenty podepredne fakty a ne se pokouset je posilnovat vetsim poctem vykricniku, velkymi pismeny nebo tucnym pismem - to jim na sile neprida.
Diky.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 31 led 2010, 14:00

OK! Messi,ja koncim v tejto diskusii,pretoze by to bol "nekonecny pribeh"...
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 31 led 2010, 14:03

V nekonecnem pribehu se rozhodne shodneme, protoze drtiva vetsina z toho, co tu padlo, jsou nepodlozene spekulace, ktere se protistrana casto snazi vyvratit jinymi nepodlozenymi spekulacemi. Tohle tema jsem bral jako ciste spekulacni a rikal jsem si, ze kdyz vas to bavi...
Ale brzdim to ve chvili, kdy hrubne vyrazivo a mnozi se osobni utoky.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 31 led 2010, 14:36

Tohle číst, to je lepší než MATRIX :?
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 31 led 2010, 14:56

Už se téhle debatě smějou i na Nymbecu :lol:
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erich Súňai » 31 led 2010, 15:38

Bohužial už je naozaj iba na smiech. Spočiatku to bola normálna debata o novom lietadle, s názormy o tom aký asi je. Priaznivci stavali hodnoty vysoko a iný im oponovaly, čiže normálna diskusia do ktorej politiku nikto netahal. Bohužial to skončilo tak ako väčšina diskusií tu na fore ktoré sa týkajú nejako Ruska. Prikmotrily sa 1-2 diskutujúci ( stabilne stále tý istý ), ktorých T-50 vôbec nezaujíma ,len bez výnimky znevažujú všetko čo sa akokolvek týka Ruska a začnú s osobnými útokmy na diskutujúcich a zmenia to na "politickú otázku". Tých pôvodných diskutérov to pravdaže po čase prestane baviť a radšej sa stiahnu, ako sa zbytočne hádať. Moderátor tie útoky následne vymaže, väčšina nevie prečo sa diskusia ukončila a téma odumrie, prípadne sa stane terčom posmechu. Aj tak sa to dá robiť. :(
Naposledy upravil Erich Súňai dne 31 led 2010, 16:09, celkově upraveno 2
Erich Súňai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 31 led 2010, 15:41

Když tohle vidim,tak si myslím,že by bylo lepší kdyby už nikdo žádný nový letadla nebo technologie nevymýšlel... :roll:
Martin Vašák

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1889 • Stránka 12 z 126 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 126

Zpět na Diskuse