Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lovci tanků Tiger.

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 147 • Stránka 5 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10
  • Odpovědět s citací

Re: Lovci Tigrů.

Příspěvekod Marder » 30 led 2010, 15:12

KaVecko píše:.......keď to bude skupinovka Lovci Tigrov, nebude ironické stavať to SUčko koristné :?: ...hádam i sovietsky by sa patrilo :(

A neni ironické v roce Tygra zakládat skupinovku na jeho lovce :?: :?: :evil:
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 led 2010, 15:22

Ale tu je reč o tom čo má do tej skupinovky ísť alebo nie. Tak ako ja neviem, rozmýšľal som pridať sa do skupinovky Rok Tigra, ale nenapadlo by ma robiť napr amerického koristného (ostatne takí ako ty by ma zato ubili za živa) a navyše by sa mi to ani nezdalo. Ostatne žiadna skupinovka zatiaľ nie je tak neviem čo tu atakuješ. Keď niekto chce stavať niečo iné ako zas...ných skopčákov tak vy nemcofili ste z toho hneď rozhádzaní. Pozri ak sa to založí, tak sa to založí, ak nie tak nie, tu sa bavíme len o tom, čo by tam malo byť a čo nie, aby každý nestaval pomaly traktor s delom.
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 led 2010, 15:23

Ostatne keď si ho Bob postaví nemecké bude mi to srdečne jedno, to nebolo myslené ako príkaz iba ako návrh :!:
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 30 led 2010, 16:00

KaVecko píše:........... rozmýšľal som pridať sa do skupinovky Rok Tigra, ale nenapadlo by ma robiť napr amerického koristného (ostatne takí ako ty by ma zato ubili za živa)......

A proč by ne. Proč by tě měl nekdo ubít za živa :?: :?: Zde se jedná o rok Tygra a Tygra jako takového a jestli bude v německé, ruské, americké nebo eskymácké kamo, tak je to naprosto jedno. Tu jde jen o tuto číču a ne o to že nesla kříže :!:
Výrok: "Keď niekto chce stavať niečo iné ako zas...ných skopčákov tak vy nemcofili ste z toho hneď rozhádzaní." považuji za trochu krátkozraký a mám dojem, že tobě nedůstojný. Tady opravdu nejde o nějaký boj světových stran, ale o stavbu modelu Tygra, ať tanku nebo letadla atd. A proč by teda Bob nemohl dělat kořistního :?: :?:
Pokud chceš přiostřit vztahy, tak na odvetu by se mohla založit skupinovka "Lovci T-34-ek a SU-ček"
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tommer » 30 led 2010, 16:53

Marder píše:
KaVecko píše:.......keď to bude skupinovka Lovci Tigrov, nebude ironické stavať to SUčko koristné :?: ...hádam i sovietsky by sa patrilo :(

A neni ironické v roce Tygra zakládat skupinovku na jeho lovce :?: :?: :evil:

Já myslím, že to nikdo nemyslel nějak zle proti těm, co staví tigery. Mám doma také pár německých strojů. Prostě je to koníček a každý má zájem o jiné stroje. Nebo když je rok Tigera tak je zákaz lepení spojenců? (neberte to jako útok, můj pohled na věc :) )
Tomáš "tommer" Bužek
tommer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 led 2010, 17:17

to Marder: máš pravdu nechal som sa uniesť, ale proste ma niekedy vytáča, keď sprepáčením kydať kríže na všetko je OK, ale keď je to naopak, tak čítam len výroky typu: dobrá predloha ale pokazil si to hviezdami atp.....to mi príde tiež trocha nedôstojné. Priostrovať vzťahy samozrejme nechcem, vôbec mi nevadí, že niekto stavia nemeckú techniku. S tým, že mi to príde s tým SU-152 ironické som myslel iba vzhľadom na názov tejto potencionálnej skupinovky. Asi ťažko "sučka" s krížami lovila Tigre nie? Keby to bolo v rámci skupinovky koristné stroje prečo nie, úplne kľudne. A mimochodom, keď máte chuť tak prečo nezaložiť aj skupinovku lovci T-34 a SU, nik v tom nikomu nebráni.....presne ako napísal Tommer, zato, že je Rok Tigra zakazuje sa zakladať iné témy? Nikomu nevadia Tigre, tak prečo by sme my "postihnutí" na spojeneckú a sovietsku stranu nemohli stavať "to svoje"? Ži a nechaj žiť, toto nie je boj znepriatelených strán, presne ako si sám napísal. A ešte raz sa ospravedlňujem za prvotnú prudkú reakciu.
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 30 led 2010, 18:19

OK. Dělám Němce, ale nejsem nějak zaujatý proti ruské nebo spojenecké technice a pokud chce někdo dělat kořisťáky, proč ne. A nikdo neříká, že v roce tygra by se neměly dělat ostatní tanky. Asi mi vadí (promiň Jardo), ten název skupinovky, který mi příjde jako "odveta". Ale Rok tygra není jen o německé technice, co letadla (Tiger Moth, Mi-24 z tygří letky) a jaký lovce proti nim postavit :?:
Škoda, že není u tématu "Lovci Tigrů" hlasování. Já bych hlasoval jednoznačně proti založení. Příjde mi to, jako kdyby byl rok slona a byla založená skupinovka na Elefanty, tak někdo by přišel, že chce skupinovku lovci slonů :?: :?: :?:
Nikdo nezakazuje stavět ruskou a spojeneckou techniku, ale i letadla, ale asi bych ji v tomto roce nazval "65. výročí osvobození".
Hotovo:
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tommer » 30 led 2010, 18:43

Na znechucení dobré. Jsme si zase dovolili ...
Tomáš "tommer" Bužek
tommer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 30 led 2010, 18:58

tommer píše:Na znechucení dobré. Jsme si zase dovolili ...

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Hotovo:
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tommer » 30 led 2010, 19:09

To jsem možná napsal zbytečně ostře. Ale myslím, že ve skupinovce staví jen tanky a ne letadla. Ta myšlenka na toto téma vznikla náhodou. Nikdo s tím nenarukoval hned jak vznikla skupinovka rok tigra. Jaroslav Kotlaba to jen nadhodil v jedné stavbě Shermana a pár lidí se prostě chytlo. Nic víc.
Tomáš "tommer" Bužek
tommer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 30 led 2010, 19:10

No já si ho klidně postavím ve vlastním chlívku, v pohodě :-)
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 led 2010, 20:10

Už to nechajme tak, táto debata nikam nevedie. Uvidíme či sa skupinovka založí alebo nie, v každom prípade sa nejedná o žiadnu pomstu Tigrom 8) ani Panterom či iným mačkám. Boli súčasťou vojny rovnako ako iné tanky.
Bobe kľudne to ISU daj do tejto skupinovky (ak bude) to nebolo nijak namierené proti tebe, a ak si to tak pochopil tak prepáč, naozaj som to nemyslel nijak osobne :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 30 led 2010, 20:13

tommer píše:.....myslím, že ve skupinovce staví jen tanky a ne letadla.....

Nikde se nehovoří, že skupinovka "Rok tygra" je zaměřená jen na tanky. To by např., v případě vzniku skupinovky Lovci tygrů, se nemohl přihlásit LubosM s vinětou s figurkama lovců :?: :?:
Jo a Jaroslav Kotlaba to jen nenadhodil v jedné stavbě Shermana, ale založil toto téma :D a pokud mohu připomenout, tak to zdůvodnil mimojiné takto: Jelikoš máme rok Tigra a na modelforu byla založena skupinovka na Tigry. Padl v zápětí nápad trochu oponovat a založit skupinovku na téma lovci Tigrů.
Hotovo:
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 led 2010, 20:28

Marder píše:Jo a Jaroslav Kotlaba to jen nenadhodil v jedné stavbě Shermana, ale založil toto téma a pokud mohu připomenout, tak to zdůvodnil mimojiné takto: Jelikoš máme rok Tigra a na modelforu byla založena skupinovka na Tigry. Padl v zápětí nápad trochu oponovat a založit skupinovku na téma lovci Tigrů.

Ja som sa do tejto debaty zapojil v súvislosti s tým, aké typy sovietskej techniky, konštruovanej na ničenie tankov ako Tiger, tu neboli zmienené. Túto vetu som nečítal, ale aj keď ju čítam až teraz, nevidím v nej nejakú nenávisť voči Tigrom či niečo podobné. A čo viem, tak Jarda nemá problém postaviť si niečo nemeckého, takže by ma to ani vo sne nenapadlo. Ostatne písal si pred tým, že tu nejde o žiadny boj ale o modelovanie....ale mám taký pocit, že ty to cítiš ako nejakú pomstu.....ale veď tu ide iba o to, že keď postavíme jedného, tak prečo mu nepostaviť i protívníka, veď to je história. Nik sa nechce handrkovať na spôsob: "Tiger je najlepší!...a nie! naše ISky sú najlepšie!" Veď nie sme deti. Proste chcete sa realizovať vy s Tigrami, tak Jardu napadlo, že by sme sa mohli "priživiť" i my, netigrostavači :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 30 led 2010, 20:29

KaVecko píše:Už to nechajme tak, táto debata nikam nevedie. Uvidíme či sa skupinovka založí alebo nie,

Nesouhlas, vždyť je to právě diskuse o založení skupinovky. :D
Hotovo:
Marder

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 147 • Stránka 5 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Zpět na Diskuse