Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pomoc s výběrem EdiT!

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Pomoc s výběrem EdiT!

Příspěvekod Aleš950 » 29 led 2010, 17:12

Ahoj, připadám si už fakt s těma míma otázkama trapně, ale nerad bych šlápnul vedle, vybírám si svůj druhý model, jsem zaměřen na techniku WW2 v měřítku 1:35, měl by stát přibližně do 400kč,chtěl bych něco málo náročného ale pěkného , chtěl bych si poprvé vyskoušet různé metody,jinak štetcuju, rozhoduju se mezi http://www.mpmshop.cz/modely/bojova-tec ... -2511.html , http://www.modelbox.cz/product_info.php ... cts_id=794 , http://www.modelbox.cz/product_info.php ... ts_id=2612 toho hakla od revellu bych mohl mít bez motoru za 300kč, případně jaký jiný model do 400kč byste doporučili? nebo od jaké značky bych měl vybírat? měl bych taky dotaz k emailovým barvám,doted jsem používal akryli Tamiya,mám snimi už nějaké špatné skušenosti tak chci přejít na emaily, mám doma pár emailových barev, natiral jsem snimi ale zůstala mi na natřené ploše stopa po štetci, naředil jsem je ředidlem na emaily od Revellu, ale problém stále přetrvává, tak se chci zeptat jak s nimi barvit...nebo radši zůstat u akrylových, doufám že se najde někdo trpělivý a odpoví ...
Naposledy upravil Aleš950 dne 07 úno 2010, 17:44, celkově upraveno 2
Aleš950

• Odpovědět s citací

Re: Pomoc s výběrem

Příspěvekod DanV » 29 led 2010, 17:21

Tak já se pokusím:
Pokud jde o model, doporučuji Universal (nebo Bren) Carrier od Tamiye. Není drahý a je to velmi pěkná stavebnice. Sd.Kfz.251 od nich, o kterém uvažuješ, prý není moc dobrý model, takže bych se mu vyhl.
Pokud uvažuješ o emailech, tak zainvestuj do Humbrolek a Tamiyáckého ředidla nebo ředidla S 6006 (dá se sehnat v drogerii). Při naředění přibližně 3:1 ve prospěch barvy jdou Humbrolky krásně natírat beze šmouh (ale musí se pracovaat pomalu a opatrně).
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honzahovezak » 29 led 2010, 17:53

hakl od tamiye nebrat....když už tak sáhni po AFV nebo Dragonu, ale ty už jsou cenou jinde
KV od trumpety....na začátek dobrá volba, hodně muziky za málo peněz. A dobře se staví.
hakl od revella....35 od revella jsou většinou přebaly od východních výrobců (ICM,Zvezda, apod), asi taky nebrat
honzahovezak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Trojan » 29 led 2010, 18:14

To KV čko od trubky je dobra volba...
jinak s barvama asi takhle...
jak pise kvakoš :D humbrolky nebo synteticky tamiye... a nebo pak zainvestovat do barev valejo model color
Obrázek
Jarda Trojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 29 led 2010, 18:17

Ani jednoho hakla nedoporučuju, stavěl jsem oba. Tamka se dobře staví, ale je to 40 let starý model který je úplně mimo. Revell/Zvezda taky nedoporučuju, když pominu chybný interiér, tak s pásy si jako začátečník asi neporadíš (já to vzdal a dal na něj gumáky z AFV Club) a taky se moc dobře nestaví.
KV1 od Trumpety jsem Ti chtěl sám navrhnout. Hezký a dobře sestavitelný model s velkými plochami, na kterých se můžeš vyřádit.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honzahovezak » 29 led 2010, 18:19

JaTro píše:a nebo pak zainvestovat do barev valejo model color

s vallejama se maluje parádně, ale chce to mít stříkanou základovku (stačí sufracer ve spreji) na holým plastu se snadno odře při manipulaci
honzahovezak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš950 » 29 led 2010, 18:25

tak díky moc všem, valim do posilky potom mam jeste malej dotaz, jinak KV teda vemu, libi se mi z tech třech nejvic a budu mit možnost si skusit i člankače
Aleš950

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 29 led 2010, 19:04

Caues ja teda nevim jestli uz jsi se rozhodnul ale jeste bych ti doporucil tohodle shermena od italerky

http://obchod.valka.cz/product_info.php ... ading-gear

tady je jeste ke kounuti stavebnice, plasty jsou zeleny a vetsina kamuflaži je olive green tak i na stetec nebude podsvitat jinak barva plastu

http://www.internetmodeler.com/2002/mar ... eri_M4.htm

jinak jestli jsem to pochopil spatne a vybiras jen z tech 3 modelu tak to Kvčko bude nejlepsi volba :-)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš950 » 29 led 2010, 21:02

ja jsem ted prave jako první model postavil M-51 Super shermana, to je novejši verze, nicméně se budu rozhodovat mezi tím shermanem a KVčkem , ted jde o to která firma je lepší, a ještě bych se chtěl prosím zeptat na jaké techniky budu potřebovat specialni připravky, myslim třeba jako olejovky nebo pigmenty atd, mám v tom celkem guláš, nevím co se používá na filtry atak...koukal jsem zde na strankach ale v chlívečku jak na filtry se mi nezobrazujou fotky... jinak opravdu vám všem moc děkuju za vaše rady
Aleš950

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WertixBVC » 30 led 2010, 02:35

Skusim ti to zhrnut:

filter = spinave riedidlo = velmi rozriedena farba , syntetika, olej= ciel: rozne nadychy povodnej farby
fanding = teckovanie = niekolko odtienov olejovych farieb nabodkovanych na povrch a nasledne rozmyvanych terpentinom = ciel: zostatnuta povodna farba
Pozor si daj na 2 veci: zaklad je lesky lak akrylovy, aby ti nezozralo povrch , keby si pouzil synteticky
Na zaciatok menej bodiek, menej je viac. Ja som to prebodkoval pri prvom pokuse :grin:
ciping = odreniny = tenkym stetcom svetlejsieho, pripadne kovoveho odtiena malovanie poskodenych ploch = ciel : napodobenie odrenin povodnej farby
Dry-brush = suchy stetec = Najcastejsie olejovkami, popripade syntentetikou sa po vytreni vacsiny farby upravujeme povrch = ciel plastickost povrchu
tupovanie = molitanom, popripade stetcom tupujeme povrch modelu = ciel dostiahnutie prechodov, popripade zdrsnenie povrchu

Pistolou sa robi este

Preshading = tienovanie :-k = na zakladny povrch modelu sa zvyraznia linky panelaze = ciel: dosiahnutie plastickosti povrchu
Postshading je v principe to iste, ale uz na nastriekanom modely zvyraznujes inym odtienom

Potom sa este pouziva meritkove zosvetlenie a modulacia farieb

Snad som to dobre napisal.

Strucny popis najdes tu: http://modelareni.cz/plast/jaknato.php , a v sekcii jak na to?? modelarska poradna => prehled TOP clanku => jednotlive metody
WertixBVC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš950 » 30 led 2010, 11:41

WertixBVC: Fakt ti moc děkuju, takhle mi to moc stači shrnout, a už vím o co jde, moc díky všem za odpovědi, sem vám vděčnej [-o<
Aleš950

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Trojan » 30 led 2010, 14:43

tady je to taky krasne vysvetleno: http://www.modelplac.cz/htm/tipy/slovnicek.htm
Obrázek
Jarda Trojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš950 » 30 led 2010, 14:53

ješte mám otazku, napišu to sem abych nezakladal novej topic, když chci vytáhnout tenkou nit plastu jako anténu tak se mi to vždycky roztrhne , ani nemam 2cm vytaženy , skoušel sem to už mnohokrat, ruzne otáčet, nahřát celou plochu rovnomeřně, mín nebo víc tahat od sebe ale bezvýsledně, neděláte to třeba nekdo jinak?
Aleš950

• Odpovědět s citací

Příspěvekod patrikk » 30 led 2010, 16:15

musíš zezačátku pomalu a jak to začíná tvrdnout zrychlovat.já klidně výtáhnu 1m.
patrikk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 30 led 2010, 18:50

Viem,že si sa pýtal už na niečo iné,ale k tým farbám, ja osobne maľujem hubrolkami a riedim ich benzínom do zapaľovačov Zippo tak mi poradili,a nevšimol som si žiadne šmuhy po štetci a ešte to aj dobre schne. Osobne som preto zatiaľ odstúpil od kúpy striek. pištoli, nakoľko mi to stačí.
mano1873

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse