Aj keď som to sme pôvodne vôbec nechcel dávať,lebo povrchovku som úplne zmrvil , ale keď som tu v poslednej dobe uvidel toľko Téčok,tak som neodolal .Na tomto modeli som si prvýkrát vyskúšal tmelenie a veru bolo čo tmeliť. Bohužiaľ pri povrchovke sa mi medzi olejovky priplietli nejake divné tempery a tie sa vôbec nedali rozmývať a zanechávali hrozné flaky, takže som sa ich snažil schovať ako sa len dalo. Inak farby humbrol, olejovky umbton a pigmenty agama. Za fotky sa vopred ospravedlňujem nový foťák a zlé svetlo
Asi myslíš hlavne na bočnom pancieri.Je to tak, po prvom nátere som zistil,že to nie je úplne rovné,takže som to ešte prebrúsil a natrel znovu.A tomu efektu ešte pridávajú aj 3 vrstvy štetcovaného laku
Je to patinator od Agamy - bláto a pod výfukami je čierny patinátor od agamy ale to na foto nevidno.Je pravda,že je to dosť svetlý odtieň,ale záleží aj pôdy,ktorá sa nachádza v danej oblasti.A na ruských stepiach by to mohlo byť o trošku svetlejšie ako u nás.
JaTro myslel asi skôr to, že keď inde blato nemáš, prečo je iba na tom kúštiku medzi výfukmi a inak nikde inde na podvozku. Ako nie že by nemohlo byť, na fronte sa stane všeličo, ale z hľadiska modelovosti čo ja viem.... Model sa mi ako celok páči, predpokladám, že asi začínaš s modelárčinou. Jediné, čo sa mi nepáči sú tie mapy na veži od oleja alebo niečo podobného. V každom prípade skúšaj, nikto učený z neba nespadne
No to ho blata je tam viac,len práve na to mieste ho tá fotka vytiahla.Ono je aj na kolesách,predných i zadných blatníkoch.No a ak sa mám priznať, chvíľku už modelárčim , ale až teraz začínam skúšať rôzne techniky. No a tie flaky sa nepáčia ani mne.Hodne mi tam striebril obtisk, tak som to chcel trošku zakamuflovať a za mokra to vôbec nebolo také tamvé tak som to narýchlo prelakoval a dopadlo to takto .Proste som sa ako vždy unáhlil,chýba mi modelárska trpezlivosť.Sám seba budem klamať,že sú to flaky z oleja po molotovom kokteili
Naposledy upravil Fachman dne 25 led 2017, 13:28, celkově upraveno 1
Chcel by som sa teraz pustiť do T-34/76 s kanónom F-34 taktiež UM, čo je prakticky identický model.Takže ak na vidíte niečo čoho by som sa mal vyvarovať,tak sem s tým .Prípadne niečo čo by ste tam ešte doplnili/dorobili.Verím,že to bude zas o kúsok lepšie.
Tak páni mám hotovo. Už len svetlá,ale tie ešte neviem ako urobím . Ten strom si moc nevšímajte je to môj prvý Teraz som si všimol,že tie pasy vzadu sú trošku málo zaprášené,takže to ešte napravím.A teraz sa idem pustiť do mojej prvej 1/35 staručkého hakla ausf. C od Tamky Jedno z prvých T-ečok,s ktorými sa Nemci stretli, práve prechádza popri okraji ruskej dedinky, v krásny júlový deň.