Další použité schéma je "střepinovka". Zřejmě asi nejhezčí.
Jedná se o experimentální tříbarevnou kamufláž, možná inspirovanou německým předválečnám vzorem možná však i vzorem italským uživaným taktéž před válkou. Horní plochy byly pokryty poly zelené, hnědé a pískové barvy, spodní zůstaly v GAC1. Co se týká použitých odstínů, nenalezl jsem žádný zdroj který by je jednoznačne určil. Jako nejvíce pravděpodobné se jeví použití barev z kamuflážních schémat platných do roku 41. Takto bylo toto schéma prezentováno i ve stavebnicích Clasic Airframes a Special Hoby i v obtiscíh z itálie. Zelená se jeví hodně světle. Všichni výrobci uvádějí Verde Mimetico 1. Je otázka zda je to FS34258 (uvádí IMPS Stockholm, SH i CA) nebo FS34151 (italské zdroje na používané kamufláže). "Italská" je více zelenější. U pískové SH a italové uvádějí Giallo Mimetico 3 - FS 33434. Z mého pohledu se ale žlutá jeví stejně světlá či světlější než zelená a já osobně bych se klonil ke Giallo Mimetico 1 FS 33594 (takto to uváděli ve svém modelu CA). A hnědá? Nejpravděpoodbnější se jeví Marone Mimetico 1 FS 30118, Marone Mimetico 2 je moc jásavá a Brunno Mimetico je moc světlá. V hnědé se žádný ze zdrojů které mám neshoduje

Poslední schéme je "něměcké". Stejně jako u Mc 205 došlo u G55 k unifikaci schéma na přelomu jara/léta 1944. Byla aplikována kamufláž RLM 74/75/76. I zde byla některé znaky zamaskovány při nástřiku a proto je jako podklad původní VOS2 viz obrázek 4.
Existuje ještě jedno schéma určené však pro Fiat G55 S (torpédová varianta). Spodek je s největší pravděpodobností (šlo o stroj stažený od bojové jednotky) v GAC1, vrchní plochy pokrývá "pavučina" VOS2. U podkladu pavučiny lze předpokládat buď NC4 nebo jinou -tmavší šedivou. Další možností je i použtí něměckých RLM 76 a 75 možná i 74. Pro první variantu hovoří stejných použití barev u "vlnového schémat", pro druhou že "námořní" letadla používala různé šedé pro vrchní plochy. I německá stopa "není mimo hru". Zde bych řekl "dle vkusu každého soudruha"... Můj názor je, že z fotek je patrný rozdíl v barvě přechodu spodku a vršku. Co se týka jiné tmavší barvy mohl bych hádat že to je GAC2 FS36307 nebo Grigio Azzurro Scuro 1 či 2 (FS 36076 FS36118). Viz obrázek 5. Já bych se klonil k italské variantě bez hnědé NC4...
Prosím neberte toto jako dogma je to pouze shrnutí toho co mne během posledních cca 6-7 let zajímá, jistě jsem neviděl a nečetl vše co na dané téma existuje...
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.