Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 21 z 104 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 104
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod Karel Pilát » 13 led 2010, 18:44

Já mám Infinity asi rok a půl a je jak nová (zatím, doufám, že jsem to nezakřiknul). Je teda pravda, že na ni spíš koukám, než že bych s ní něco dělat, ale myslím tak průměrně 1x týdně, že maká.
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 13 led 2010, 19:15

A má odřenej chrom vliv na funkci rostlináře, éé vlastně na funkci pistole? Vidim to spíš jako kosmetickou vadu, byť od takového výrobce by se to asi neočekávalo.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 13 led 2010, 19:17

a co to teda je? používáš to moc, opotřebuje se to(je to opotřebené v místě používání) = provozní opotřebení :grin:
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Trojan » 13 led 2010, 19:27

Zdravim...
mam uz 2 roky fengdu bd 203...
a tak sem si rekl ze bych si uz mozna po te dobe mohl dovolit koupit pistoli novou...
rozhoduji se mezi triplexkou II. 0,35 tryskou a H&S EVOLUTION SILVERLINE Two in One
a ted nevim... nekde chvali triplexku a nekde zase H&S
mohli by jste tedy prosim rict ktere z techto dvou pistoli by jste dali prednost ?
dekuji za rady
Obrázek
Jarda Trojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 13 led 2010, 19:50

JaTro píše:Zdravim...
a tak sem si rekl ze bych si uz mozna po te dobe mohl dovolit koupit pistoli novou...
rozhoduji se mezi triplexkou II. 0,35 tryskou a H&S EVOLUTION SILVERLINE Two in One
mohli by jste tedy prosim rict ktere z techto dvou pistoli by jste dali prednost ?
dekuji za rady

Já bych dal přednost tej Silverline. A to nepíšu jen kvůli tomu,že jí mam,protože mam i Triplex a nedám na něj dopustit,i když už je "až" druhej.
Ale výhoda Silverline je v tom,že je vyráběná z nějaké šlechtěné nerezi,kdežto Triplex je mosaznej.A to včetně tysek.Takže u Silverline by měla být tryska méně náchylnější na roztažení,než u Triplexe.Já osobně stříkal s Triplexem cca 3 roky a po takový době už s ní tenkou čáru nenastříkam,jak je tryska roztažená.
U Silverline je z nerezi zřejmě i celé tělo díky čemuž odpadá problém s odíráním povrchu.
Ovšem je tu rozdíl v ceně.Triplex je o něco levnější,ale když bys opravdu chtěl Silverline a přesto ušetřit nějakou korunu,tak si kup model Silverline solo s tryskou 0,2. Osobně se Ti zaručuju,že s ní nastříkáš slaboučkou linku,stejně jako velkej flek.Já s tryskou 0,2 stříkal Wildcata 1/32 a neměl jsem potřebu dávat tam 0,4ku.
A stou jednou tryskou už cenovej rozdíl takovej neni.Jen pro orientaci třeba tady na Rosťovo e-shopu je k nakouknutí: http://www.avax-models.cz/index.php?&ka ... m%29&page=
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 13 led 2010, 19:51

Ja mam ultru a na nej sa tiež robia nejaké matné fľaky v mieste kde ju držím (už má rok).Na striekanie to ale vplyv nemá,takže nebudem plakať že pištoľ nevyzerá dobre,funguje ako má a to je podstatné.
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 13 led 2010, 19:54

Změna (opotřebení) povrchu opravdu nemá na funkci vliv. Jen mi to trochu zaskočilo.
O těsnění a o vzduchu jsem psal spíše preventivně, kdyby na podobnou věc někdo narazil.

Pistole se u nás v klubu nakupovaly takto: 11/2008 já a dva další kolegové, 12/2009 další dva kolegové.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 13 led 2010, 20:04

Chlapci , tak to opotřebení konečně někdo nafoťte , ať vidíme o co jde a jak je to vážný ..Představit si to sice dovedu ,ale fotka je fotka .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Trojan » 13 led 2010, 20:14

Tomáš Matyska píše:
JaTro píše:Zdravim...
dekuji za rady

Já bych dal přednost tej Silverline. A to nepíšu jen kvůli tomu,že jí mam,protože mam i Triplex a nedám na něj dopustit,i když už je "až" druhej.
Ale výhoda Silverline je v tom,že je vyráběná z nějaké šlechtěné nerezi,kdežto Triplex je mosaznej.A to včetně tysek.Takže u Silverline by měla být tryska méně náchylnější na roztažení,než u Triplexe.Já osobně stříkal s Triplexem cca 3 roky a po takový době už s ní tenkou čáru nenastříkam,jak je tryska roztažená.
U Silverline je z nerezi zřejmě i celé tělo díky čemuž odpadá problém s odíráním povrchu.
Ovšem je tu rozdíl v ceně.Triplex je o něco levnější,ale když bys opravdu chtěl Silverline a přesto ušetřit nějakou korunu,tak si kup model Silverline solo s tryskou 0,2. Osobně se Ti zaručuju,že s ní nastříkáš slaboučkou linku,stejně jako velkej flek.Já s tryskou 0,2 stříkal Wildcata 1/32 a neměl jsem potřebu dávat tam 0,4ku.
A stou jednou tryskou už cenovej rozdíl takovej neni.Jen pro orientaci třeba tady na Rosťovo e-shopu je k nakouknutí: http://www.avax-models.cz/index.php?&ka ... m%29&page=

no asi dam na tebe a co se tyce strikani vetsich ploch tak bych koupil jeste tu jednocinou pistoli od tamky za nakejch 800 ci kolik stoji...
tuhle bych chtel pouzivat pouze na strikani hadu a nejakych detajlnejscich kamo... :)
Obrázek
Jarda Trojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod filipac69 » 13 led 2010, 20:48

Eště někdoo chromu? Příklad - na fordce, která je 25 let stará mi chrom pomalu lezl dolů, na Jawě co má už 50tej rok za ssebou jsou chromy OK, byla jeta 25 let a dalších 25 let v garažinež šla ke mě... Thude jasně, vše západní musí bejt supr. Vzhledem k tomu, jak se ted ten chrom v galvanovnvách vojebává, tak se neníčemu divit aje jedno jestli v německu nebo číně... HOWGH
filipac69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva » 13 led 2010, 20:52

JaTro píše:no asi dam na tebe a co se tyce strikani vetsich ploch tak bych koupil jeste tu jednocinou pistoli od tamky za nakejch 800 ci kolik stoji...
tuhle bych chtel pouzivat pouze na strikani hadu a nejakych detajlnejscich kamo... :)

Přesně takovou kombinaci mám, tamka plast(do Franty :) ) a evolution solo(Vaňouch za 2litry) a nemám nejmešího problému.

A někde mám založenou Fengdu 207nebo tak nějak, ale od doby co mám H&S tak jsem ji nepoužil
Tiger I Initial, Marder III
Sláva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Trojan » 13 led 2010, 21:05

tak presne takhle to chcitaky udelat :)
ted bych koupil tu H&S u vanoucha kdyz je ve sleve a u Franty bch si pak koupil tu tamku :)
jj jeste jednou diky za rady 8) 8-)
Obrázek
Jarda Trojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 13 led 2010, 21:07

Tak som cvakol,ako to vyzerá na ultre,cca po roku,nápis Made in Germany tam už takmer nevidno,to isté mám aj z druhej strany a na spúšti.Ale ono sa to začalo objavovať už pred polrokom,je to však len chybička krásy.
Přílohy
DSCN0926.jpg
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 13 led 2010, 21:14

poviem to takto:

na ultre sa mi to tiez objavovalo pomaly na grafe nic ...
na fengde sa mi vnutri kalichu chrom vymyl uplne na mosadz

tiez si myslim ze to aj zavisi od agresivity potu daneho jedinca

kazdopadne na funkciu to vplyv nema a vsetky ostatne prednosti by ma na kupu aj tak presvedcili

to Chmell: s tym tesnenim kalichu to moze byt lebo je cierne gumene - ale kedze mam ultru a grafo tak tam ziadne take nemam (chvalabohu) a ostatne tesnenia (na tryske a pred spustou) su teflonove takze neznicitelne normalnym uzivanim
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 13 led 2010, 21:20

Docela jste mně dostali a hned jsem Infinitku řádně prohlídl.
Je po roce pořád jako nová a nemám s ní žádný problém.
Za celý rok jsem jen koupil těsnění mezi nádobku a tělo pistole a to jen díky tomu, že jsem ho skřípl při výměně nádobky.
Na čištění používám Airbrush cleaner od Tamky a nebo Mr. tool cleaner od Gunze.

A pokud jde o chrom, tak ten na kovovém povrchu musí držet a sloužit jako povrchová ochrana kovu není jen na parádu a pokud nedrží jednoznačně reklamace!
Rozhodně jeho stírání není opotřebení ale vada výrobku. Zavolej te si Vaňouchovi ať už jste to koupily kdekoliv alespoň pro radu mám s ním jen dobré zkušenosti tak snad nezklame ani Vás.

Každá pistole Infinity by měla mít svoje číslo, není v nich nějaká spojitost, pak by to mohlo být vadnou serií a je jedno kdy to kdo koupil v krámě to může ležet dost dlouho.
No držím palce ať se to dobře vyřeší a dejte vědět jak to dopadlo.
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MilanHS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 21 z 104 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 104

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna