Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2053 • Stránka 64 z 137 • 1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod smoulinko » 07 led 2010, 16:30

To si naozaj myslis ze colnikom sa chce hrabat po serveroch a zistovat skutocne ceny?A kde je napisane ze model si nekupil napr.v 70% zlavach?Ako napr pri nakupe cez ebay.com kde je dost velka cast veci z USA-cize dph a clo.Vpripade ze by zacali obsmrdat povies ze tovar bol vydrazeny za napr.10 dolarov.to ze ten tovar stoji pri kupe 100dolcov nie je vobec podstatne.Vsetko je to o dokazovani a tu ti to nemaju ako dokazat :lol: Takze hor sa na japonske a americke stranky 8)
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 07 led 2010, 17:13

no zas tak hrr sa to neda. v niecom mas pravdu, v niecom nie. ale tu su colnici pekne nauceni na vsetko (co zastavia do konania) si pozriet od teba doklad o zaplateni. paypal, vypis z uctu. takze mozes povedat, ze je to z ebay a ze si zaplatil 10 dolarov... ale to ich len nastves. takze pekne s rozumom na to...
na druhej strane ano, nemozu vediet vsetko. a zase sa netvarme, ze sa im chce v robote trcat do vecera a browsovat, kde kolko co stoji. to, ze su to modelarske a hobby veci, a ze tak nejak opticky nemaju taku hodnotu je fajn a pomoze.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 07 led 2010, 18:09

ale doklad o zaplateni ty predsa nemas-hlavne nie cez ebay ked nieco kupis od sukromnej osoby,pay palom neplatim a vypis z uctu si taktiez neviem dobre predstavit,nakolko banka nemoze poskytovat vypisy transakcii z tvojho uctu,len ak o to poziadas ty osobne-ochrana osobnych udajov-a to viem urcite lebo teta robi v banke,takze myslim ze to ide.Ahlavne ked to ide pri autach a motorkach co su veci ktore maju vyrobne cisla COC apod,tak s kuskami plastu to musi jen tak ficet :grin:
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod angusarmy » 07 led 2010, 18:51

Kristepane, celníci nejsou žádné přiblblé lopaty.
Oni nemusí tobě nic dokazovat, pokud si myslí, že balík i s poštovným má hodnotu 1000 dolarů, tak je na Tobě, abys jim dokázal, že jsi to koupil za 100. Jestli od toho nemáš doklad, tak budeš platit z té tisícovky a můžeš se uřvat, že to máš z E-baye, bude ti to prd platné.
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 07 led 2010, 18:58

A netreba zabudat, ze aj medzi colnikmi su modelari a niektori citaju aj toto forum :D
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 07 led 2010, 19:39

ak nemas nic ine (chvalabohu, ze vypis paypal staci), tak tvrdo pozaduju vypis z uctu. a ty im ho bud das dobrovolne, alebo ti naparia hodnotu podla svojich tabuliek. a to ta bude zamrziet. naozaj treba opatrne.

a ked su tu nejaki, co su colnici a to citaju, tak dufam, ze pripadne prispeju do diskusie, a hlavne, ze budu zhovievavi pri balikoch :)
vdaka chlapi!

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 07 led 2010, 21:51

angusarmy-ako mozes mat doklad pri kupe z ebay od sukromnej osoby?ked ja ti predam vec za ktoru mi ty zaplatis tak pridem do DHL,zaplatim postovne ale ziadnu fakturu alebo pokladnicny blok-teda akoze doklad o kupe tovaru ti nevystavim pretoze nemam ako a ani podla zakona to nie je moja povinnost,leda zeby som som to predaval za ucelom podnikania,a nato treba byt evidovany na urade.s tym ze musis ty dokazovat ,to plati len v pripade ak podaju na teba trestne oznamenie.ale to najprv musia oni preukazat za si kupil tovar za hodnotu kedy treba calovat statu :)vsetko je to o dokazovani. Mal som skusenost cez aukro.cz,ked som pozadoval od predajcu zarucny list,cize aj fakturu,vsetko nakolko sa jednalo o pomerne drahu vec.nepochodil som,pretoze sice na kazdy predany tovar je zaruka 2 roky,ale nie od sukromnej osoby :evil: nastastie sused je pravnik takze ma zasvetil do tychto tajov demokratickeho statu :D colnici mozu citat toto forum,nastastie si veci nechavam pre istotu posielat zakazdym na inu adresu-vdaka za dobrych kamosov :lol: takze lovu zdar :grin:
Naposledy upravil smoulinko dne 07 led 2010, 21:57, celkově upraveno 1
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 07 led 2010, 21:54

kriste, sak si mu musel nejak zaplatit..

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 07 led 2010, 22:00

presne tak ,zaplatis prevodom na ucet,ale kto vie za co si tie peniaze poslal?ty predsa neuvadzas pri prevode za co platis,ak to tam uvedies tak si si nacapkal sam na seba.
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 07 led 2010, 22:13

a tym padom, ak nepreukazes, kolko si zaplatil nastupuje pravomoc colnika stanovit hodnotu tovaru. je na to skoleny, ma na to pravo (vlastne je povinny to urobit), proste je to tak. a ty stratis kontrolu. no len si vyskakuj, to istotne pomaha, zlepsi mu to naladu a pusti to rovno bez colneho dlhu :?

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 07 led 2010, 22:22

Ako píše Ron, dokazovanie ceny ja na kupcovi, teda na nás.
Moja skúsenosť: kupoval som modely z Ebay, cena bola mierne nad stanovený limit(nákup mimo EU) tak mi prišiel mail z colnej správy že mám hodnoverne predložiť kolko som platil za tovar inak mi vyrúbia cenu odhadom.
Tak som tam volal že čo je u nich "hodnoverne" a ako riešiť nákup z Ebay.
Pani s ktorou som volal povedala že mám urobiť a vytlačiť screenshot okna danej dražby a tiež priniesť výpis z účtu kde je platba
PayPal-om k danému dátumu.
Naviem čo by urobili keby som sa vzpieral a vymýšlal, ale v mojom prípade prebehlo všetko úplne hladko a nakoniec som neplatil clo ale len DPH.
Bolo to naozaj len nejaké € nad limit tak "privreli očko". :lol:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 07 led 2010, 23:26

hej, nad 3-4% clom privru ocko, to je v pohode. nad dph (19%) uz veru nie.. skoda no..

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 08 led 2010, 12:11

Vidis a ja 9 modelov cez ebay.com z USA,6 modelov z Hong kongu,4 z luckymodel a vsetko no problem,a to boli ciastky vzdy cez 110eur a z lucky model nad 200eur-pri F-15 A F-14 od tamiya 1/32.a to nehovorim o ladakoch a prilbach z ebayu kde boli drazby vo vacsich ciastkach.diery v zakonoch sa vzdy najdu a treba ich vyuzit kym sa da-zatial :twisted: .ved potom ked kupite tovar napr.z luckymodel a nahodia vam dph a clo tak ta ciastka je taka ako ked kupite tovar na slovensku alebo v cechach.tym padom su japonske a americke servery nepouzitelne,ale pritom co pozeram tak vela ludi z tohoto fora tam nakupuje :roll:
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 08 led 2010, 13:00

To je přesně vono, každej hledá díry v zákonech a pak sou naše republiky tam kde sou- v prdeli.
Soudnej člověk nakupuje tak aby nepřešvihnul nějaký limit daný státem.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 15 led 2010, 08:43

Mimochodem na Hobby Easy už se asi 3 dny nedostanu i z další wifi sítě, odkud to doteď šlo. Takže mám možnost už jen z ADSL.

Konečně jsem si tam udělal objednávku, za 1400Hkd s poštou se do celního limitu 150 euro vejde.
Jenže jsem se přepsal v prvním čtyřčíslí čísla karty a platba neproběhla. Tak jsem mu napsal, ať toto číslo opraví, ale on mi jen znovu odepsal to samé (že je je objednávka připravená, ale je problém s kartou). Je to mBanka, ale limity by měla mít nastavené na 4000, to musí stačit.
Stalo už se vám něco podobného ? Mailem číslo debetky posílat nebudu, ale nenašel jsem, kam bych ho mohl znovu zadat.
Oni HE nemají online platební systém přes zabezpečený web, kdy se peníze strhnou rovnou a bez toho mě to nepustí dál ?

problém číslo 2: Od začátku prosince čekám na balíček z hongkongu, je to z ebay baterka do notebooku v ceně pár stovek. Bohužel asi bez trackingu.
Pak ještě na model poslaný z HK, ten podle tracking number 31.12. odletěl z HK do ČR a od té doby nic. Druhý ze stejného obchodu odeslaný 7.1. už dorazil na začátku týdne. Je možné zavolat někam na celní poštu, jestli tam balíček nezabordelili ?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2053 • Stránka 64 z 137 • 1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna