Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Su-22 M4 FITTER 1:48

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Su-22 M4 FITTER 1:48

Příspěvekod Víťa Výmola » 04 led 2010, 12:31

Trošku škoda krupičky nástřiku. Ale jinak naprostá bomba a klidně bys mě mohl přesvědčit, že jde o fotky skutečného stroje!!!! [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 04 led 2010, 12:36

Je to slušně postavený, ale hodně silně to degraduje povrchovka a hlavně ta šílená krupička v povrchu, která celou práci znehodnocuje. Je to škoda. Model vypadá docela pěkně udělanej.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 04 led 2010, 14:35

Ta krupička tam je vidět dost, v jakém že roce to bylo stavěné ? 1996, nebo ještě dřív, před vydáním modelu o Kovozávodů ?
Ač je to staré, a pracně vysochané ze Su-7, nebo i kdyby to teď někdo přesně takto postavil z KP s moderní výbavou a doplňky, mně se povrchovka naopak líbí strašně moc. Působí na mě jako skutečné letadlo. a kdyby třeba fotku shora někdo dokomponoval do skutečného pozadí a neupozornil na to, tak si budu myslet, že je to realita a ne model. Tady na fóru jsou desítky krásně postavených modelů, ale tak reálně jich moc nepůsobí, moderní techniky povrchovky mi ten dojem spíš kazí. Můj subjektvní názor.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 04 led 2010, 15:47

172flogger píše:Ta krupička tam je vidět dost, v jakém že roce to bylo stavěné ? 1996, nebo ještě dřív, před vydáním modelu o Kovozávodů ?
Ač je to staré, a pracně vysochané ze Su-7, nebo i kdyby to teď někdo přesně takto postavil z KP s moderní výbavou a doplňky, mně se povrchovka naopak líbí strašně moc. Působí na mě jako skutečné letadlo. a kdyby třeba fotku shora někdo dokomponoval do skutečného pozadí a neupozornil na to, tak si budu myslet, že je to realita a ne model. Tady na fóru jsou desítky krásně postavených modelů, ale tak reálně jich moc nepůsobí, moderní techniky povrchovky mi ten dojem spíš kazí. Můj subjektvní názor.

Přesně tak, až na tu krupičku je to neuvěřitelně reálné.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ježek » 05 led 2010, 17:26

Při pohledu na první fotku jsem myslel že je to skutečná mašina 8-)
Opravdu vypadá moc dobře =D>
Petr Ježek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 05 led 2010, 22:03

Jakub Vilingr píše:Je to slušně postavený, ale hodně silně to degraduje povrchovka a hlavně ta šílená krupička v povrchu, která celou práci znehodnocuje. Je to škoda. Model vypadá docela pěkně udělanej.

Kuba si určitě dělal srandu, že jo:-))))
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 05 led 2010, 22:44

Chlapi, neblbnite, ten model som mal možnosť vidieť zblízka na niekoľkých súťažiach a raz ho aj "osahať" ako rozhodca v tej kategórii. Krupica tam fakt nie je, povrch je úžasne hladký, asi brúsený a tento efekt robí len lak a osvetlenie. Škoda, že práve tento efekt zlikvidoval neuveriteľne spravený povrch. Čumeli sme na to, ako sa mu tak realistická povrchovka podarila, a ani Ivan asi sám nevedel, ako k tomu došlo. Doprial by som vám to vidieť v reáli. Možno by stálo za hriech dať nafotiť tento kúsok niekomu, kto s takýmto fotením má viac skúseností. Určite by pomohol pri fotení polarizačný filter.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 06 led 2010, 18:09

Zdeněk NOŽIČKA píše:
Jakub Vilingr píše:Je to slušně postavený, ale hodně silně to degraduje povrchovka a hlavně ta šílená krupička v povrchu, která celou práci znehodnocuje. Je to škoda. Model vypadá docela pěkně udělanej.

Kuba si určitě dělal srandu, že jo:-))))

Proč, na těch fotkách to žádná sláva není - mám na mysli povrch. Chtělo by to lepší fotky!

Jinak ke kvalitám Ivana Palenčára - to mohu osobně hovořit jen s úctou, to je neskutečně manuálně zručný člověk, to co dělá pro nejmenovanou firmu za mastery - klobouk dolů, je to borec ;-I [-o<
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 07 led 2010, 16:40

Já jsem ten model viděl v Mosonu 2005 a úplně mne ohromil spoustou detailů.Našel jsem si teď pár fotek z té akce a opravdu na těch fotkách je vidět povrch jakoby krupicovatý, čehož jsem si tam tehdy opravdu nevšiml.Světlo je mocná čarodějka.
Přílohy
mALACKY.jpg
V Malackách vloni v listopadu.
Su22 palenčár.jpg
Moson 2005.
Su-22 KKR.jpg
S kontejnerem KKR na přistání , rychlost 370-380 km/hod a doufání , že se po přistání neutrhne padák.
http://www.czech-sky.com

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 07 led 2010, 17:01

Mám pocit, že jsem tento model viděl v roce 1997 na Mistrovství Slovenska v Rožňavě....krásná práce. =D>
Co se týče povrchu, okem nepoznáte nic...uvědomte si také jaké byly v té době barvy, čím se stříkalo a lakovalo.
Na jaké úrovni byla modelařina, pomůcky a hlavně tzv. patinovací techniky před 13 lety...proberte se.
Kdo chcete kritizovat tak vytáhněte své modely, které jste stavěli v té době a pak si ještě představte pracnost konverze ze SU 7 na SU 22 a postavte to vedle tohoto modelu.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 07 led 2010, 18:33

Už mlčím :-#
Já kritizoval fotky, nééé model. Honzo nebij mne :grin:
Palenčár je z jiné planety, myšleno s obdivem. Co dělá pro Aires, nad tím zůstává rozum stát :P
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Sváda » 28 led 2010, 19:25

Nevíte někdo, v jakém LK na titulní straně (číslo/ročník) se objevil tento mistrovsky postavený model? Díky.
http://www.airliners.net/user/Pitrs/pro ... teUploaded

Obrázek
Petr Sváda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Odehnal » 04 bře 2011, 17:22

Je-li to Su-22 dokonce ze Su-7. tak je to parádní kus modelařiny a slovo slušnej a docela , jsou docela slova pohrdání a pýchy pane kolego.
Petr Odehnal
Naposledy upravil Petr Odehnal dne 05 bře 2011, 18:33, celkově upraveno 2
" Život se skládá ze dvou fází, fáze očekávání a fáze zklamání." Jára Cimrman.

Petr Odehnal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Neuman Peter » 04 bře 2011, 17:39

S U P E R [-o< [-o< [-o< [-o< aj frajerke sa lubi =D> =D> =D>
Neuman Peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 05 bře 2011, 06:55

Petr Odehnal píše:Je-li to Su-22 dokonce ze Su-7. tak je to parádní kus modelařiny a slovo slušnej a docela , jsou docela slova pohrdání a pýchy pane kolego.

Petr Odehnal

To je trošku silný kafe, ne? Prohlašovat o někom, koho neznám, že je pyšnej a pohrdavej...
Inu, každej jsme z jinýho těsta :-k
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel