Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

2× Focke-Wulf FW-190 A-8 1:72 (Revell, Academy)

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

2× Focke-Wulf FW-190 A-8 1:72 (Revell, Academy)

Příspěvekod spitak » 02 led 2010, 16:02

Ahoj, díky shodě okolností jsem současně stavěl dva focke-wulfy. Výsledek připojen. Moc jsem se s nimi nepáral, potřeboval jsem něco rychle postavit sobě pro radost a spěch je na modelech vidět, ale přesto jsem spokojen- leccos jsem se naučil. Byly to první pokusy o německou "flekatou" kamufláž a nevyšly mi, jak bych chtěl. Překvapilo mě, jak jsou německé kamufláže modelářsky "zábavné" a rozhodně se vrhnu do dalších. Příští pokusy snad budou lepší.

Jako vždy jsem zopakoval tradiční chyby- pořád nemám čistou stavbu, mám upatlaný kabinky (příště lepím kabinku Sidoluxem...), nástřik není čistý a bojuju s dekály (znaky II/JG26 na Bärově FW jsem strhl při stříkání čmoudíků maskovací páskou, a to byly zalakovaný..., některý dekály stříbří- na fotkách podstatně víc než ve skotečnosti)... Jak koukám na fotky, uvědomil jsem si, že nemám nabarvený hlavně trupových kulometů, dodělám...

Barvy Agama lihové (odstíny RLM 74/75 se mi zdají málo kontrastní, RLM 76 mi připadá moc do modra...), lak Sidolux (poprvé a rozhodně ne naposledy). S focením bojuju a počasí pod mrakem mi nepomáhá. Některé odřeniny jsou vytažené, jiné nejsou vidět vůbec.

Uvítám rady pro zlepšení do budoucna :)
Přílohy
fws.jpg
jednou budu mít celou Staffel :)
fw_1_1.jpg
revell
fw_1_2.jpg
kabinka kombinovaná- revell štítek, italeri odsuvný díl.
fw_1_3.jpg
fw_1_4.jpg
ten "mazut" za motorem není mazut, jen špatně vyfocený únik oleje, ve skutečnosti mnohem méně kontrastní
Naposledy upravil spitak dne 02 led 2010, 16:17, celkově upraveno 2
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

"Ve světě šílenců jsou blázni ti zdraví."- Philip Kindred Dick
spitak

• Odpovědět s citací

Re: Focke-Wulf FW-190 A-8 1:72 (Revell, Academy)

Příspěvekod spitak » 02 led 2010, 16:06

fotky Academy
Přílohy
fw_2_1.jpg
bohužel jsem nesehnal injekční jehly o potřebném průměru, násady od košťat místo zbraní mě docela štvou (totéž u revellu)
fw_2_2.jpg
dekály míšené Aca+Revell
fw_2_3.jpg
místo podvozkových noh a vzpěr nabízí Aca trámy a kůly.
fw_2_4.jpg
spodek Academy je hodně zjednodušený.
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

spitak

• Odpovědět s citací

Re: 2× Focke-Wulf FW-190 A-8 1:72 (Revell, Academy)

Příspěvekod ivan hrdina » 02 led 2010, 16:29

no myslím že modelárske techniky zvládnuté pekne a stavebnice: :-k Revel celkom sa dá a Academi velmi slabí asi aj tvarovo.
ivan hrdina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 02 led 2010, 19:56

ivan hrdina píše:no myslím že modelárske techniky zvládnuté pekne a stavebnice: :-k Revel celkom sa dá a Academi velmi slabí asi aj tvarovo.

když je postavím vedle sebe tak mě do očí udeří hlavně absence detailů a malinko hrubší rytí u Academy, tvarovou věrnost posoudit nedokážu...
Honza "spitak" Ivanega

spitak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DemolatorTom » 02 led 2010, 21:00

Pekná práca, prodovšetkým to očmudenie sa mi veľmi páči. To si asi striekal, však? Dúfam, že na to raz naberiem odvahu...
Ako hovoríš, pozor na tie prekryty kabín. Tiež som sa tak už párkrát popálil, keď som to skúšal lepiť sekunďákom, alebo rozpúšťadlovým lepidlom :mrgreen: . Ale odkedy som prešiel na ClearFix je to v poho 8) .
Nech sa darí! ;-I
DemolatorTom

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sesto » 03 led 2010, 01:34

Len taký detail, na tom reveláckom modeli si nalepil vspery podvozku naopak. Ony majú byť ohnuté nadol, nie nahor. To ešte veľmi ľahko opravíš... Inak pekne postavené.
Hotovo: Aichi M6A Seiran, Mosquito Mk.IV, Polikarpov I-16; Fiat G-55 Centauro; Jak-3; Bf 110C; Bf-109E; Micubiši A6M2 Zero
sesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod inspektorJ.Clouseau » 03 led 2010, 11:35

Ahoj, vypadá to dobře, ale víc se moc napsat nedá, protože fotky mi připadnou docela dost tmavé, než aby ukázaly detaily.

Zrovna u té Academky jsem se chtěl podívat na tvarovou přesnost krytu motoru, zejména dole, a potom taky na tvar trupu mezi kabinkou a směrovkou - dole mi to připadne dosti hranaté (ale to je stavebnicí). Jak jsi napsal, ty injekční stříkačky by tomu taky pomohly, ta "košťata" vypadají tak na 40 mm.

Jinak jestli budeš dělat celou Staffel, tak to bude paráda :-) Já budu pořizovat dekály (jestli seženu) od Skymodels, tak jestli dám jednou do kupy pár mašin, tak budeme mít v ČB Staffel dvě. (Moc se mi líbí třeba mašiny od JG 5 Eismeer.)
inspektorJ.Clouseau

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 03 led 2010, 14:17

sesto píše:Len taký detail, na tom reveláckom modeli si nalepil vspery podvozku naopak. Ony majú byť ohnuté nadol, nie nahor. To ešte veľmi ľahko opravíš... Inak pekne postavené.

ježíši, moc děkuju za upozornění, hlavně že mám v počítači hromadu výkresů :oops:
oprava není problém, ještě jednou dík

inspektorJ.Clouseau píše:Ahoj, vypadá to dobře, ale víc se moc napsat nedá, protože fotky mi připadnou docela dost tmavé, než aby ukázaly detaily....
.

ahoj, fotky nejsou optimální, ale minimálně barevností odpovídají modelům- matoucí je fakt, že horní odstíny jsou málo kontrastní a vypadají tmavší, než by měly být. v budoucnu budu muset důrazněji zesvětlovat.
Honza "spitak" Ivanega

spitak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Recoil » 11 led 2010, 18:11

Uff, ten Focke Wulf od Academy je dost biedny. Paradoxne, Dora od tejto firmy nie je na tom az tak zle. Po upraveni niektorych tvarovych nedokonalosti sa z toho da postavit pekny fokac.
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rimmer » 12 led 2010, 08:14

Jako rychle pokusy na zacatek to neni nejhorsi. Skoda tech upatlanych kabin a mistama ztracejiciho se ryti. Praci s obtiskama to chce taky pocvicit - stribrej. Bohuzel mas dost tmavy fotky, neni na nich moc videt. Nebudu hodnotit tvarove chyby obou stavebnic, ale zastavim se u kamo na Barove cervene 13. Mela by to totiz byt verze A-7 (min. jina pitotka oproti A-8), bez vnejsich kridelnich kanonu a barevne by to melo byt provedeno jako v tomto tematu viewtopic.php?f=52&t=23396&p=415166&hilit=+Heinz#p415166 - obrazek z Kagera.
Rozestavěno: X-2, X-3, Bf-109T, Bf-109E-1, Bf-110B+D+E, He-219A-0, Me-262A, Me-163B, FW-190D-9, Do-217J + několik temelínů
Hotovo: Do-27 (SH)
Rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 12 led 2010, 08:39

Hmm na první pohled to nevypadá špatně,ale myslím si,že by jsi mohl trochu méně spěchat a kouknout i občas na fotky,hlavně když nevíš jak tam má byt který dil,viz zatahovací mechanismuz podvozku. Dále okdy z vyfuku vytekal olej?? Teda jestli si myslel tu skvrnu za motorové dekle na spodku.A když se ti nelíběj ty násady,tak si sežeň jehlu,jinak pokud by ti nevadilo,že není dutej tak se dá použit i obyčejnej špendlík..
Takže závěrem méně spěchu,více pečlivosti a bude to vypadat mnohem lépe než teď
(tvary stavebnic nekomentuji,ale od Academy bych z FW bral jen Doru a z Bf 109 se vyhni E,pokud chceš mít normálně vypadajíci modely)
Jarek S.

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel