Já kritiku na své modely snesu naprosto v pohodě. Jak už jsem několikrát psal u svých věcí, kritizujte, protože máte co! Jsem jen krabičkový modelář, kterému se trucky prostě líbí a umím je postavit na určité úrovni. To, že stavím na dnešní dobu zastaralým systémem, jen se sprayi a bez kabeláže či výrazné patiny je možná mé mínus, ale na druhou stranu nemám žádné ambice být mistr světa, takže si tím hlavu nelámu. Pokud bych chtěl jezdit po soutěžích, tak si airbrush výbavu pořídím už dávno a stejně tak bych si osvojoval její techniky a snažil se sám zdokonalovat. Taky bych si sháněl x měsíců podklady, aby model vypadal co nejvěrněji, včetně toho, že bych se naučil i tu kabeláž a jiné finesy. Ale díky svému nedostatku času jsem rád, že vůbec něco občas zbastlím jen z krabičky a taky tady nebudu věčně, takže stavět pět let jeden model, se kterým stejně po dokončení spokojený nebudu, mě opravdu nebaví. A navíc, pokud by byl model "dokonalý", tak už to dávno model není ...
Bohužel, nepochopil jsi, na co jsem reagoval. Taky nemám rád samou chválu a žádnou kritiku. Nechat si mazat med kolem huby je pochopitelně blbost, hlavně tehdy, když člověk ví, že ten jeho model není žádná pecka. Ale občas se zamysli nad svou skrytou arogancí vůči ostatním ve svých příspěvcích ... Na jednu stranu dokážeš poradit a na druhou stranu napadneš nebo setřeš člověka, aniž bys znal výsledek jeho snažení! Jak se asi budou cítit ti méně zdatní, kteří by třeba rádi taky něco podobného Tvým modelům v budoucnu dokázali? Prostě je nás podle tebe 75% kamionomodelářů a co jako? To se máme na všechno jako vys.at, protože s těmi trucky nejezdíme, nevíme, jak vypadá motor zasr.ný od oleje, kde se používají měchy a kde jsou jen péra? Protože neděláme patinu, nekupujume u KFS a nejezdíme na soutěže?
Já se rád podívám na jakoukoliv práci od kohokoliv a pokud mám tu potřebu, tak ji okomentuju. A to bez ohledu na to, jestli ten model chci kritizovat nebo nikoliv. Stejně tak věřím, že pokud by Globettroter.XL chtěl, tak tomu modelu dá ještě více. A to samé platí i o mně, mých modelech a ještě několika jiných modelářích, které dobře znám. Ale někdo je spokojený s tím, čeho dosáhl a někdo má ty cíle stále v nedohlednu ...
Jinak, ta Tvá nadutost se opět projevila ve větě Věc druhá je, že bych upřímně rád viděl modely vašich kamarádů. Je vidět, že si absolutně nepřipustíš, že jsou u nás modeláři, kteří ti mohou šlapat na paty, ale díky takovým, jako jsi ty, prostě ty modely nikde raději neukazují, nemají potřebu být na očích a nemají žáden zájem se někde sdružovat a vyměňovat si zkušenosti nebo třeba materiály ... Jistě, ty se nikde okatě svými úspěchy nechlubíš, ty je jen v pravý okamžik nenapádně vpašuješ do nějaké diskuze, tak jako třeba ted' s tou fotkou výše. Prostě opět reklama s ironií tobě vlastní ...
Byli doby, kdy jsem si tě rád přečetl, něco se dozvěděl a přiučil. Ovšem ty časy už pominuly. Vím, že je ti to absolutně jedno, ale napsal jsem to tak, jak to vnímám já a myslím, že jsem to shrnul i za pár jiných, kteří to napsat nechtějí i přesto, že si to myslí taky ...
A úroveň každého fora je taková, jaká panuje atmosféra mezi jeho uživately. A o tom, že se časem vždy vytvoří skupinky, které si přihrávají na smeč, o tom asi pochybuje málokdo ... A tohle forum není výjimkou!
Globettroter.XL :
Ještě jednou se ti omlouvám za OT, bylo to naposledy ...
Tony, ono je těžký si takhle vysvětlovat co kdo jak myslel, takže vůbec nebudu moc dál reagovat na to co píšeš. Udivuje mě jen jakou hloubku hledáš s mojí větě "Věc druhá je, že bych upřímně rád viděl modely vašich kamarádů.". Ta věta jednoduše znamená můj upřímný zájem o to, abych viděl modely vašich kamarádů, které považujete za dobré nebo lepší než se tu prezentují, nevím jak jinak (nebo snad ještě jednoduššeji?) bych to měl říct. Nevím, kde v tom bereš to že si myslím, že mi nikdo nešlape na paty a stejně tak nevím, proč bych já měl někomu bránit v tom, aby dával modely na net nebo se někde sdružoval, to ze mě děláte zase až moc velkýho zloducha.
Já jsem nikoho nezařazoval do nějakých modelářských skupin s výjimkou sebe a Globeho, neboť nás oba považuju za ty, kteří se tomu už nějakou dobu věnují. Nikoho jiného jsem ale do 25% nebo 75% zbytku nezařazoval, ty jsi se zařadil sám.
Není mi jedno co jsi napsal, není mi jedno jak mě ostatní vidí. Takovéhle situace tu už byly na modelforu mnohokrát a výsledkem bylo vždycky to, že jsem se zase trochu stáhnul, abych nebyl moc vidět a nikoho moc neprovokoval. Očividně jsem se ještě nestáhnul dostatečně a tak na tom zase trochu zapracuji tak, abych jednoduše mohl napsat svůj názor aniž bych tím někoho tak pobuřoval.
Kdyby jsi věděl, jak moc se s Globem známe, jak dlouho a kolik věcí v modelařině spolu řešíme, díval by ses na to co a jak jsem mu napsal zase trochu jinak. Když Globe přijde na icq a řekne mi "cus p*co" nebo nejakou jeho podobne chutnou hlasku, ja se taky hned neurazim a nezdrti mne to, jednoduse proto, ze do sebe casto rejpeme a delame si ze spousty veci legraci. Stejne tak jsme se spolecne zasmali nad to fotkou, co jsem sem vlozil vylozene pro nase spolecne zasmani a nikoli proto, abych prezentoval svoje uspechy. I o ale tech budu mluvit jeste mene, aby mi to nemohl nikdo vycist.
Tony: OT je v pohode, myslim, ze neni od veci si podobny veci obcas vyrikat a malinko tim vycistit vzduch... a vubec mi nevadi, ze se tak deje v tematu u myho modelu, aspon neco se tu deje, kdyz ja sem moc neprispivam Ale k tomu cos napsal, urcite mas ve spouste veci pravdu, dokonce i v tom, ze kdybych chtel, moh bych do toho modelu dat jeste mnohem, mnohem vic.. ale jak rikas, celej tejden vysedavam po nocich za volantem, pres den chodim obcas do skoly.. a k modelu se ted dostavam jen kdyz zbyde nejaky cas... toho moc neni, a tak jsem ochotny delat urcity kompromisy, aby to proste trosku odsejpalo... ale kdyz mam sanci nejakou drobnosti (ted mam na mysli to, co zminoval Samer) model podstatne vylepsit, rad se priucim, pouziju a do budoucna se budu tak nejak vyvijet...
Chapu, ze to co tu obcas pise nedlloyd muze pusobit na nektere z vas nabubrele, nebou nafoukane, ale vicemene jen proto, ze toho zmetka neznate tolik, jako treba ja ) Nikdo by uz asi nedokazal spocitat hodiny, ktere nam zabralo spolecne tlachani o modelech, kdy on mi posle fotku svyho rozestavenyho modelu, a tak uz nejak ceka, ze na nem nenecham nit suchou... obcas mu i pochvalim, co mi posle, ale v drtive vetsine nasleduje ALE, za kterym se snazim najit na jeho dile co nejvic chyb... nedelam to proto, ze by se mi nelibilo co dela, naopak, ale vim, ze kdyz mu nasadim brouka do hlavy, o veci premysli, treba ji i opravi a jeho model to posune dal... a to samy ocekavam ja od nej, kdyz jsem mu ty fotky posilal na icq, tak napsal, ze se mu to libi a pak nekam zmizel.. potesilo me to, ale nic mi to nedalo Ted mi to tady verejne pohanil, naprosto konkretne rekl co a jak zlepsit, dovysvetlil mi to na icq a ja uz se tesim, az to vecer vyzkousim, a model tak vylepsim... Takhle ja to beru, a meli byjste i vy... ale bohuzel, Samer je literat, kdysi psal i basnicky, a tak k tomu co chce napsat, vzdycky nabali tunu balastu, kterym vas vetsinou akorat nasere Tak to zkuste tak nejak prechazet, tolerovat a nenechte se tim zhnusit. I kdyz to treba tak nevypada, vetsinou to mysli dobre (i kdyz nekomu rekne ze je debil, protoze se mu libej natuneny scanie, mysli to s tim clovekem dobre, vazne ). Takze tak, nechci ho tu bezmyslenkovite branit a vychvalovat do nebes jako nejakyho boha, ale je to muj velice dobrej kamarad uz radu let, a tak si myslim, ze mu celkem vidim do hlavy a umim vysvetlit nektery jeho ulety
jo, a za ten odkaz dik ja uz to jednou nekde videl, ale zase jsem to zahrabal ) A jeste, nemate nekdo odkaz na prestavbu megaspace kabiny na L? [/quote]
Jo ja ho mam mam i dokonce i už rozdělanou tu kabinu. Jestli ceš tak napiš ja ti ho pošlu.
uf to byla vášnivá diskuze já už si několikrát všimla, že mezi nedloydem a globíkem je to jaksi jiný druh komunikace, naprosto mimo mé chápání a tak už se do toho nějakou dobu nemíchám a čekám, co z toho vyleze.. tak asi tak.. kdo bude chtít radu, vezme si ji, kdo o ni nestojí.. prudit bude pořád ale kluci, tu svoji diskuzi by ste asi měli držet opravdu na srozumitelné úrovni i pro ostatní a špičkování(tohoto kalibru)si nechat po ICQ.. kdo vás pořádně nezná a mezi ty se počítám i já.. tak má z toho poněkud zamotanou hlavu
Tlumič vejfuku je mi nějakej povědomej, asi sem ho viděl někde v časáku .
Jako celek se mi to líbí, jen bych měl pár maličkostí. Moc se mi nezdá barva výfukovýho potrubí, podle mě je moc tmavá.A pak se mi ještě nezdá ta černá špína- ikdyž je pravda že nevim jak sou v těchle partiích, cos zašpinil Ty, zamazaný reálný auta.
Matěj "MACÍNO" Macháček ---------------------------------------------------------------------- "Tenhle svět je sice super, ale někdy neni tak úplně super." Rozestavěno: Mercedes-Benz Actros 1844 SCHMITZ
Mat: to vyfukovy potrubi jeste neni v konecny verzi, takhle se mi to taky nelibi, je to moc tmavy, moc rezavy a vubec to nevypada realne ale v soucasnoti trochu tapu v tom, jak to udelat lip A to cerny nema bejt spina, jako spis pokus o stiny, blesk to strasne vytah a ve skutecnosti to takhle nerve Spina prijde az pri patinovani na zaver pres to jeste, takze se to dal zjemni
Taky jsem listoval v Truckeru. Doufám že další díl tam bude co nejdřív. A ty stíny vypadají zajímavý (názor amatéra), ale na fotce je vidět pár bílých míst na rámu, jako by tam nebyla nastříkaná šedá barva. Možná to způsobil blesk foťáku.