Tak máme tu další dáreček z E-Daye. Stroj bude v barvách Hptm Rudolfa Freihera von Esebeck z KG2 Staffel 11. Jelikož jsou Albíky jedni z mejch oblíbenců tak jsem se rozhod model trochu vylepšit. A když už se bude vylepšovat tak sem se rozhod pro oživení figurou. Figurka bude Lothar von Richthofen od Eduardů.
Přílohy
takhle by měl vypadat výsledek
Naposledy upravil Timi dne 13 lis 2009, 12:48, celkově upraveno 1
Začal jsem s motorem. Motor od Eduardů se mi nelíbil a hlavně je malej. Pro předělání jsem použil vanu a karburátory z motoru od Pavly a válce z motoru od Edů z Fokkera D.VII. Válcem jsem použil pro to aby na ně seděly rozvody a vejfuk který sou ze stavebnice. U karburátorů jsem eště předelal polohu vahadel a doplnil nějaký dráty. Moc toho videt nebude tak sem to nepřeháněl.
Pokračoval jsem na trupu. Tam jsem ztenčil plechy okolo motoru a vyřiznul krytku. Při sestavování kokpitu sem postupoval trochu netradične abych měl lepší přístup k natažení lanek a přidělání pásů. Kokpit je zatím jen základ ze stabebnice ještě prídou detaily a závěrečná patina.
Díly za pokus o opravu, mám totiž poruchu barvocitu takže kdybyste to neřekli tak sem si toho ani nevšim. Ke stavbě: mám slepenej trup, osas a přilepený spodní křídla a sem připravenej surfovat.
Tak barvu by sme měli, snad z těch fotek neco poznáte. Stal se mi malej defekt a to že se mi utrhly 3 porty na spodku. Oprava je ale poznat naštěstí je to spodek. Barvy na vršku jsou truchu zkreslený.
Tak tu máme pokrok. Bohužel se mi strhnul kousek portu na vejškovce a uplne sem ztratil chuť. Model nějak doplácám abych nenechával rozdělanej kousek. Hold každý den neni posvícení