Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Yamaha M1 2005 - Valencia

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Yamaha M1 2005 - Valencia

Příspěvekod Davator » 01 pro 2009, 16:47

Hele moc dekuju. Potesi to a hlavne povzbudi :) ... No ten vyfuk. Ja uz to tu resil kdysi s Turbem. Je fakt ze je to asi trochu tmavsi ale ona prave M1 konkretne Valencie mela vyfuk dost do hneda. Nevyslo mi to uplne podle predstav hlavne proto ze jsem poprve pracoval s barvami typu clear od Humbrolu. Nakonec jsem pouzil na ne stetec protoze mi nejak nejdou strikat. Jsou takove lepkave a rychle schnou a zalepi pistolku. Jinak pridavam foto podle ktereho jsem se snazil delat vyfuck. Ale na svodech by mel byt prece jen vic do modra
Přílohy
P200511413563998.jpg
Davator

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 02 pro 2009, 09:19

Tak proto se mi to nejspíš zdá nebo trochu připomíná starší výfuk - ten povrch dělaný štětcem. Pistolí by to bylo hladčí a zřejmě by to vyšlo jak jsi chtěl. Ale nevadí, vypadá to i tak pěkně. Hlavně jak jsem psal, tak ta změť kabelů je opravdu pro silné "nátury" :) U staveb v měřítku 1/9 to ještě celkem beru, ale u dvanáctiny je to šílená piplačka a proto [-o<
P.S. zbarvení pro závod ve Valencii je pro mě jedno z nejhezčích. Taky bych si jí rád postavil :P
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Davator » 02 pro 2009, 12:13

Jo jo je to mozna prave tim stetcem. Jenomze jak sem psal ty cleary mi nejdou strikat. Kdyztak sem s nejakym typem.... Jinak ti davam za pravdu. Tahle bila Valencie je vazne moc pekna. Ale byla by skoda ty kable zadelavat takze kapoty budou vedle mota
Davator

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lahita Imrich » 02 pro 2009, 23:27

parada, kiež by sa mi podarilo konečne dostať aspoň jednu moju motorku do takého stavu. na nastriekanie opálenia výfuku si zaobstarajte akrylové laky od tamiye a je po probléme (odporúčam smoke, red, blue)
[url=20933939_10203643802013100_702260371489961673_o.jpg[/url]
Lahita Imrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Davator » 03 pro 2009, 00:38

Dekuju moc za dalsi chvalu. Ja vim ze se opakuju ale vazne me to tesi. Stejne ale jeste se svoji praci nejsem uplne spokojeny (to je ale asi dobre a asi nikdy nebu :) ) a myslim si ze jsou tu vetsi borci... No kazdopadne moc diky za typ ohledne barev a vyfuku. Od Tamiye jsem nic krom speju nezkousel a asi budu muset zkusit a asi i jine znacky. Humbrolky pro me na stětec (krom tech clearu) jsou asi nej ale do pistole mi to moc nejde. Planuju neco osondovat v sekci poradny pac bych potreboval prehodnotit svoje modelarske techniky a tak.
Davator

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Davator » 09 pro 2009, 12:24

Tak uz se cela stavba pomalu dostava do finale. Prikladam fota (bohuzel zase velmi kvalitni - fotograf asi nebudu) kde jsem dodelal nejake detaily jako kamerka plus cidlo na drzaku vyfuku, obtisky Michelin na pneu, napis na zadni pneu (proste jsem ho tam musel mit :-D ), dodelal kabelaz pod sedlem (bohuzel z nedostatku foto techto oblasti sem musel improvizovat) a vyrobil jsem nahrivak. To byl asi jeden nejvetsi porod ze stavby :P :? . Samotna jeho vyroba sla ale montaz to byla otazka si 5hodin pac motorka samozrejme prisla k ujme v podobe poskozeni a odrzeni konektoru a leve brzdove hadice. Ale nakonec se vse opravilo a nainstalovalo a docela vysledek neni spatny. Aspon to bude tak trochu original :) Musim jen pak dotisknout obtisk napisu Yamaha ktery prijde na nahrivak... Ted uz jen dodat zadni blatníček, airbox a par drobnosti a bude hotovo.Teda aspon model. Rozdelane uz mam stojany a dalsi vecicky s kterymi se urcite podelim :) ... Malem bych zapomel. Poradi nekdo. Schazi mi zelene hadicky na brzdove vedeni od nadobky k pupě. Kde je kupujete prosim?
Přílohy
PC060006.JPG
PC060005.JPG
PC060004.JPG
PC060003.JPG
PC060002.JPG
PC040001.JPG
Davator

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Davator » 09 pro 2009, 12:25

A jeste jedna :)
Přílohy
PC060008.JPG
Davator

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 09 pro 2009, 12:40

Smekam, to je mazec, líbí se mi to =D>
Z čeho jsi dělal ten nahřívák??
Akorát pod sedlem možná chybí jedna skřínka na elektro, něco jako na foto
hadičky maji tady, stačí si vybrat
http://www.modelbox.cz/index.php?cPath=85_322
Přílohy
LM2005-3d0098.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vendoj » 09 pro 2009, 12:45

průhledné (čiré) hadičky koupíš zde http://www.modelbox.cz/index.php?manufacturers_id=48
pěkné jsou ohříváky pneu, mohl by jsi trochu popsat jejich výrobu? Dík
vendoj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Davator » 09 pro 2009, 13:36

No hele neni to zas tak slozity. Ja se hlavne drzel toho abych na tu latku z ktere delas ten nahrivak daval co nejmin barvy. To znamena najit latku v barve v kterte je i ten nahrivak ve skutecnosti. Me se nejvic osvedcila takova neco mezi sustakem a klasickou latkou. Trochu jako umelina s jemnym vzorkem. Tu si nameris tak aby byla dlouha trochu vic jak obvod kola a siroka o trochu vic jak 2x sire kola. Potom si ji po delce sesijes (neparat se s tim pac to bude zevnitr a nebude to videt) a vznikne ti neco jako tunel. To jsem delal kvuli tomu aby to udelalo efekt naducanosti (puvodne jsem chtel jen jednu vrstvu a vycpat vatou ale to by bylo moc a bylo by to i slozity) a taky aby nebyli videt roztrepene okraje. Dal opatrne slepis po delce spodni vrstvu s vrchni (pod svem uprostred) aby ti vznikly dva tunylky po stranach kudy pak protahnes nite (konce si nech o dost delsi). Jeste ale nez je protahnes tak prehni jeden konec po sirce zase kvuli roztrepenemu konci a on ti taky vznikne okraj kde ve skutecnosti je suchy zip. Pak jehlou s niti napichnes tento kraj do toho tunylku (potom i do druheho) a protahnes po cele delce nit. No a je hotovo. Ale nejhorsi je to tam dostat. Ja oddelal blatnik a dal ho az pak. natahnes nahrivak neprehnutym koncem (prehnuty prijde na vrch po obmotani celeho kola) po obvodu celeho kola. No a ted budes bojovat protoze ti nebudou stacit ruce. Musis opatrne na obou stranach nahrivak stahnou temi nitemi. Ja si na jednom konci nahrivaku nite svazal k sobe abych je nemusel drzet a za nite na druhem konci tahal. Az budes mit vse stahle a bude to mit cele pozadovany tvar tak ty konce zafiksujes obmotanim kolem dokola a udelas uzel. Potom vterinakem zafiksujes nite u nahrivaku. Roztrihnes uvazany uzel a na kazde niti u nahrivaku nudelas uzel nebo dva. Zbytek nite ustrihnes protoze v Moto GP tyhle nahrivaky ve skutecnosti nemaji na stahnuti provazky ale gumu. No a je hotovo.... Snad to tak staci. Kdbyb neco nebylo jasne sem s tim :)

Jo a dik za odkaz :) No a jak koukam tak to elektro pod sedlem sem moc netrefil :(
Davator

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vendoj » 09 pro 2009, 14:07

Dík. Srozumitelný, Teď už to jenom vyzkoušet.
vendoj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Davator » 09 pro 2009, 14:14

Neni zac. Ses dobrej protoze ja bych to po sobe asi nepochopil :lol:
Davator

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 09 pro 2009, 19:43

Ješty by mě zajímalo nanášení obtisku, nebo barvy, prostě toho vzoru
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Davator » 09 pro 2009, 22:49

Myslis ten pruh s obdelnicky? To je barva (bila Revel protoze Humbrol dosla). Pomoci pasky jsem zakryl a udelal vzor. Potom natupoval bilou barvou stetcem pac pistolkou by to blbe krylo. Potom to same s cernymi prouzky a cely pruh prelakl polomatnym lakem
Davator

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 10 pro 2009, 08:34

Davator píše:...Prikladam fota (bohuzel zase velmi kvalitni - fotograf asi nebudu)

Nevím, čím to fotíš, ale řekl bych, že to máš máznutý, protože jsi s foťákem moc blízko... alespoň mě se to stává... tak fotím z větší dálky a přibližuji zoomem...

jinak... excelentní stavba [-o<
reJI

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno