Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fungovani Auto-moto sekce

Cars and bikes
Odeslat odpověď
Příspěvků: 284 • Stránka 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: Fungovani Auto-moto sekce

Příspěvekod mess » 05 lis 2009, 22:18

smarža píše:Je kritika a kritika. Tady je to jen o tom, že se na modelech hledají chyby, ale chybí tam cosi, co by dotyčnému pomohlo se jim příště vyvarovat. To, že tam má krupici, že má moc černý spáry, tam je zase nemá vůbec, že tam cosi přetáhl, ví dotyčný sám nejlíp. Ale ať to kritizující ukáže na svém modelu, že to umí a proto kritizuje a řekne, jak tomu on sám předchází. Dokážu si představit, že tato kritika může nově příchozího odradit k dalšímu publikování na fóru a udělá z něj max. dalšího kritika a veterána utvrdit, že tady už ne. Nejsem zastánce toho, že se má každému klepat na rameno jak je úžasný, jak jeho výtvor je světový apod. Tak se nikdo nezlepší a dál neporoste. Ale někoho sejmout a pak mu říct: „když se ti to nelíbí, tak sem nedávej modely“ je rozhodně výchovné. Každý má právo na svůj názor, ale trocha sebereflexe by neuškodila. Pak se nedivme, že modelů je tu poskromnu, nový modeláři nepřichází a starý se uklidí jinam. Zůstávají jen kritici čekající na další oběť.

1*
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 06 lis 2009, 08:14

Jen me tak jeste napadlo dodatecne par veci...

Koudy+Begi: Oni maji majitele cinskych aut srazy? Hele, ja myslim, ze vam to cinska vlada brzy zatrhne, to vis, svoboda shromazdovani a cinsky pohled na vec.... 8-[

Sorry, dalsi maly OT, musel jsem :lol:

K foru: Jedna vec mi chybi, ani nevite jak.... smailik pokrceni ramen, nebo podobne naznaceni rozpaku .... Ten by se nekdy hodil...

K Smarzovi a Messovi: Kluci mate oba pravdu, ze kritika se musi umet slusne podat, Smarza krasne vystihl vec tim, ze po kritice by melo nasledovat doporucene reseni. Kdyz se mi nelibi linky na aute, napisu proc se mi nelibi ale take, jak to muze dotycny modelar zlepsit. Prave proto take piseme Paddock, abychom vam trochu umetli cesticku. Navic se snazime sledovat trendy ze sveta a snazime se vam radit i veci, ktere jsou stare treba jen nekolik tydnu, nebo mesicu. Tim mam na mysli nove barvy, nove materialy, doplnky apod... Vim dobre o cem mluvim, mam dve deti 6 a 8 let, ktere si, prekvapive, rekli, ze budou taky delat modely... A jestli jim ja sam muzu necim pomoc, tak je to rada... Nechci stavet modely s nimi, nebo za ne... Ale snazim se jim poradit... Tohle udelas nejlepe timhle, na tohle se zatim vykasli, tohle nemaluj, dej tam radsi obtisky, karoserii zvladnes lepe nastrikat, nez natrit stetcem, nepoustej se do velkeho modelu, zvladni napred mensi apod... Nastesti, kdyz kritizuju a radim, jsem v pozici rodinne autority, ale verte mi, temperamentni dcera uz mi parkrat hodila kapotu vztekle do rohu :-) A pokud sve prvni modely zvladli, tak snad diky tomu, ze jsem jim rozmluvil udelat nektere veci zbytecne...

Dalsi velka pravda je, ze kritizovat muzu jen tehdy, pokud sam umim vec udelat lepe a hlavne, ze to muzu taky dokazat... A to je asi caste jadro pudla na foru... Ale opakuji, myslim, ze prvni model malokdo potapi, jenze kluci, snazme se take v tom, nasem staveni nejak zlepsovat... Vzdyt i o tom je modelareni...

Nakonec donekonecna k fotkam... Ja jsem v podstate uz v minulem prispevku trochu poradil... Kupte, nebo pujcte si zakladni kompakt, staci obycejny, nafotte model v makro rezimu(to je vetsinou ten s kytickou...) :flower: , na zacatku pokud mozno na venkovnim svetle... Pozadi zvolte neutralni, nebo si kupte v papirnictvi metr jednobarevneho papiru, model na nej postavte a vzadu papir nadzvihnete. Tim nedosahnete spickove fotky, ale dostanete fotku, ktera bude ostra a bude z ni neco videt... Pak uz se muzete jen zlepsovat... tato rada je jednoducha. Takova fotka bohate staci... Ale rozmazane neco 200x200 dpi nepredstavi ani nejlepsi model...

Beaver: Beavere, stary kamarade, vzdyt ty vis, ze ja furt na necem delam :-) Ale tvoje tempo se neda vydrzet... [-o<
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 06 lis 2009, 09:19

Dale: doktoréééééééééééé, no co to je???? Ale musím ti dát za pravdu, jestli Volvo koupí číňani a upgradují ho na svou obvyklou kvalitu, tak to bylo asi moje poslední :cry: :cry: ... těm šmejdům jde stejně jen o technologie... sorry, za OT

Jinak tvá a Smaržova slova bych podepsal (v jeho případě shora dolů :D ), mít jak.
Co dodat k Beaverovi - to je fabrika na modely =D> =D>

Hlavně bych tady chtěl poděkovat Messovi za to, že nabídnul pomoc [-o<
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 06 lis 2009, 09:56

Dale Cooper: K tomu foceni... Treba jeden kolega si u nas mezi kamiony v diskusi udelal praci a napsal na tema foceni celkem jednoduchy a prehledny navod. Problem je ale v tom, ze spousta lidi je jednoduse lina a nemaji ani zajem si ho precist. Nacvakat to fotakem a zlobit se nad tim, ze tohle je modelarske forum a ne forum pro profesionalni fotografy, jim prijde mnohem jednodussi. Je to v lidech, panove. Je to v lidech a ne vsechny "presvedcime" tim, ze to s nimi myslime dobre. Z nejedne takove diskuse jsem si odnesl spoustu titulu pro "namachrovanou superstar". Ja totiz s takovymi lidmi nemam tolik slitovani. Ne vsichni jsou male deti a ne na vsechny dela ťuťu-ňuňu. Nekdy to neni lehky. :(

Ale pak nechapu ty, kteri prijdou a rikaji, ze maji kamarady, kteri stavi buhvijak dobre a ti sem nechodi protoze je to tu takove ci makove. Jenze ja si myslim, ze ono to chce trochu odvahy jit s vlasti kuzi na trh. At uz jedu na soutez nebo davam novy model na forum, cekam kritiku. A k tomu asi nema kazdy ty spravne "koule"...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 06 lis 2009, 09:57

Tak prvně vyseknu poklonu a dík Messovi za ochotu a čas k nápravě věcí tady vyhřezlých ...
Za druhé musím vyseknout poklonu za lichotky Daleovi a Koudymu za mou rychlost /ale ne kvalitu/ :-D
Já jsem na rozdíl od většiny z vás tady o nějaký ten rok starší a nejsem tím pádem zatížen toliko věcmi rodinnými a mám už na to stavění víc času...
Nechci vystupovat jako pamětník,ale když jsem začínal tak nebylo kde se ptát jak na to.Barvy byly Unicol 6 nebo 8 odstínů a to bylo těžké sehnat,tak se používaly barvy na kůži které se mezi sebou míchaly a když byla potřeba matná tak se tam nasypal pudr. Těžko uvěřit,co? Rady se daly sehnat jedině v ABC od pana Šolera /někdy úžasné třeba jak si doma udělat zubatou žiletku na řezání/ a v Letectví.Takže většinou na různé postupy musel člověk přijít sám metodou pokus omyl. Proto mně vytáčí příspěvky typu " vy mně nechcete poradit... ,atd" Copak v dnešní době internetu je problém něco dohledat ,ne není jen se musí chtít :evil: Tady je spousta lidí kteří rádi poradí ,ale nesmí se toho zneužívat...
Nejdůležitější věc je,že to stavění modelů je snad pro vaši radost. Tak nedělejme z toho problém hraničící s celosvětovou krizí.
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 12 lis 2009, 08:37

Caute panove,
to, co se v nedavnych dnech objevilo v jednom prodavacim tematu v burze, se mi vubec nelibi. Chapu, ze vas post od nekoho muze pobavit, muze byt nesmyslny, ale rozjet kvuli nemu takovou flame je hodne nezodpovedny. Pokud chcete mit na tomhle foru poradek a neodnaset si odtud spatnou naladu, nechte si podobny probirani na SZ/ICQ/mail. Bylo to uplne zbytecny, par lidi z toho bylo jen nastvanych a nic moc to nevyresilo. Diky tem, co alespon inkriminovanemu uzivateli zkusili vysvetlit, ze je to resitelne jinak.
Diskuzi jsem promazal a vas priste prosim o vic trpelivosti a uvazlivosti.
Diky.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 12 lis 2009, 15:09

mess píše:Caute panove,
to, co se v nedavnych dnech objevilo v jednom prodavacim tematu v burze, se mi vubec nelibi. Chapu, ze vas post od nekoho muze pobavit, muze byt nesmyslny, ale rozjet kvuli nemu takovou flame je hodne nezodpovedny. Pokud chcete mit na tomhle foru poradek a neodnaset si odtud spatnou naladu, nechte si podobny probirani na SZ/ICQ/mail. Bylo to uplne zbytecny, par lidi z toho bylo jen nastvanych a nic moc to nevyresilo. Diky tem, co alespon inkriminovanemu uzivateli zkusili vysvetlit, ze je to resitelne jinak.Diskuzi jsem promazal a vas priste prosim o vic trpelivosti a uvazlivosti.Diky.M.

Za promazání děkujeme, ale dovolím si nesouhlasit, že to bylo zbytečný. Když někdo nedokáže přečíst číslice nad obrázkem, a ptá se 2x na jednu a tu samou věc, která je naprosto jasná atd., tak by se měl zamyslet sám nad sebou on. Jde o to, že takovéto dotazy zahlcují a znepřehledňují dané téma, navíc onen člověk je absolutně mimo a nenechá si nic vysvětlit a napadá okamžitě druhé... psát si s takovým člověkem přes SZ/ICQ/mail si ani nedovedu představit... a to si myslím, že jsem velmi tolerantní...
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 12 lis 2009, 15:16

reJI píše:
mess píše:Caute panove,
to, co se v nedavnych dnech objevilo v jednom prodavacim tematu v burze, se mi vubec nelibi. Chapu, ze vas post od nekoho muze pobavit, muze byt nesmyslny, ale rozjet kvuli nemu takovou flame je hodne nezodpovedny. Pokud chcete mit na tomhle foru poradek a neodnaset si odtud spatnou naladu, nechte si podobny probirani na SZ/ICQ/mail. Bylo to uplne zbytecny, par lidi z toho bylo jen nastvanych a nic moc to nevyresilo. Diky tem, co alespon inkriminovanemu uzivateli zkusili vysvetlit, ze je to resitelne jinak.Diskuzi jsem promazal a vas priste prosim o vic trpelivosti a uvazlivosti.Diky.M.

Za promazání děkujeme, ale dovolím si nesouhlasit, že to bylo zbytečný. Když někdo nedokáže přečíst číslice nad obrázkem, a ptá se 2x na jednu a tu samou věc, která je naprosto jasná atd., tak by se měl zamyslet sám nad sebou on. Jde o to, že takovéto dotazy zahlcují a znepřehledňují dané téma, navíc onen člověk je absolutně mimo a nenechá si nic vysvětlit a napadá okamžitě druhé... psát si s takovým člověkem přes SZ/ICQ/mail si ani nedovedu představit... a to si myslím, že jsem velmi tolerantní...

Niet čo dodať. Možno len toľko že človek chce len pomôcť a poradiť a dopadne to tak že namiesto Ďakujem ho pošlú ... tam odkiaľ prišiel. Preto bola v burze aj taká výmena názorov aká bola. Často sa žiaľ stáva že si dotyčný niečo zle prečíta alebo si to nevšimne a potom je z toho len bordel. Prvý krát sa dá napomenúť slušne to súhlasím ale keď sa to opakuje tak žiaľ treba razantnejšie lebo inak si neviem predstaviť čo by to tu potom bolo.
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 12 lis 2009, 21:08

Pokud nemate silu na vysvetleni tomu cloveku jinak, reknete klidne me a ja to s nim proberu. Vim, ze to s nekterymi lidmi nemusi byt jednoduchy, ale na druhou stranu uznejte, ze ta flame, co tam byla, ten problem nevyresila. Poslal jsem mu SZ, tema promazal a je klid.
Prosim o trpelivost, i kdyz to tak nevypada, chapu vas a jen se snazim zabranit flamum. Ostatne ma reakce plynula z oznameni, ktery byste prave pro tyhle ucely meli pouzivat. Na to nas mate ;)
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 13 lis 2009, 13:08

taky proto jsem to oznámil... :grin: a jsem rád, že to zafungovalo.. ještě jednou dík
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matra » 18 lis 2009, 10:42

nedlloyd píše:Dale Cooper: K tomu foceni... Treba jeden kolega si u nas mezi kamiony v diskusi udelal praci a napsal na tema foceni celkem jednoduchy a prehledny navod. Problem je ale v tom, ze spousta lidi je jednoduse lina a nemaji ani zajem si ho precist. Nacvakat to fotakem a zlobit se nad tim, ze tohle je modelarske forum a ne forum pro profesionalni fotografy, jim prijde mnohem jednodussi. Je to v lidech, panove. Je to v lidech a ne vsechny "presvedcime" tim, ze to s nimi myslime dobre. Z nejedne takove diskuse jsem si odnesl spoustu titulu pro "namachrovanou superstar". Ja totiz s takovymi lidmi nemam tolik slitovani. Ne vsichni jsou male deti a ne na vsechny dela ťuťu-ňuňu. Nekdy to neni lehky. :(

Ale pak nechapu ty, kteri prijdou a rikaji, ze maji kamarady, kteri stavi buhvijak dobre a ti sem nechodi protoze je to tu takove ci makove. Jenze ja si myslim, ze ono to chce trochu odvahy jit s vlasti kuzi na trh. At uz jedu na soutez nebo davam novy model na forum, cekam kritiku. A k tomu asi nema kazdy ty spravne "koule"...

jj, máš pravdu, jako vždy. Vždyť sekci kamionů určitě všichni detailně sledují, takže o tomto musí vědět. Vlastně všichni na tomto foru sledují uplně všechny diskuze, takže jim nic nemůže uniknout. A úplně nejhorší jsou ti, co tady před lety něco nafotili s tehdejším foťákem, jehož kvalitu dnes výrazně převyšují i mobily navíc ve standartu, který zde byl běžný a dovolili si to sem dát a přitom si nepřečetli návod sem vložený mnohem později.
ObrázekObrázek
matra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 01 pro 2009, 11:28

Jeste to napisu sem, smaznul jsem thread o prestavbe nejakyho prastaryho nebozaka na S120. Zavanelo to flamem, navic misto toho spammovani budete alespon stavet, loupeznici :D
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 01 pro 2009, 17:28

mess píše:...nejakyho prastaryho nebozaka...

:? to je Renault 8 Gordini... jedna z legend... omlouvá tě jen tvá neznalost :grin:
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 01 pro 2009, 21:44

Co byste chtit, ja jen tupa Buba. :lol:
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matra » 02 pro 2009, 02:13

reJI píše:
mess píše:...nejakyho prastaryho nebozaka...

:? to je Renault 8 Gordini... jedna z legend... omlouvá tě jen tvá neznalost :grin:

Neomlouvá - to je rouhání [-X

:lol:
ObrázekObrázek
matra

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 284 • Stránka 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19

Zpět na Auto-Moto