Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 42 z 105 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 105
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod petrbedrich » 12 lis 2009, 20:48

Nasledoval jsem extra dlouhý film Přes Gobi a Chingan z roku 1981, kde je hlavní linie okolo pokusů nejdříve německých a později japonských s nějakou obzvláště účinnou chemickou bojovou látkou. Sověti po nich pátrají a ničí je. Kromě klasických T-34 a SU-100 (možná SU-85?) je tu slušný chuchel moderní techniky v poušti a několik upravených náklaďáků připodobňujících obrněné předválečné vozy BA. Mimochodem - ta B-29 nakládající atomovou bombu ve filmu skutečně je. Úchvatný éro. Při natáčení scény s plamenomety v laboratorním vězení si jeden herec představující japonského plamenometčíka stoupl tak nešikovně, že se sám pokropil odrazem a na několika místech vzplál. Nutno mu ke cti uznat, že poměrně spořádaně proběhl okolo kamery a nechal se v klidu uhasit. Docela vtipně vyzní scéna, kdy v širé poušti narazí kolona sovětských vozidel na japonské tankoborníky. Ti čekají s nějakou bombou v náručí v díře pod zemí a sověti náhodou najedou přímo na ně. Nejúčinnější způsob boje proti nim tu předvede obyčejný Jeep Willys, když najede co nejblíž, tím tankoborníka rozdráždí - ten vyběhne obtěžkán bombou v náručí a - Willys prostě jen zařadí zpáteču. Japonec s nemožnou bombou nemohouc džípa dohonit sám spáchá seppuku a je pokoj.
Přílohy
Přes Gobi a Chingan 01.jpg
Přes Gobi a Chingan 02.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 13 lis 2009, 08:20

:shock: To je nalevných DVD?
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 13 lis 2009, 15:05

Ano, koupil jsem to asi před 2 měsíci.
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 22 lis 2009, 16:21

Odpor / Defiance , rok 2008 a obligátní švýcarské Pz 61 známé z filmu Nepřítel před branami a pár dalších. Našel jsem díky němu tuhle zajímavou stránku k tématu:
http://filmpanzer.squarespace.com/
Přílohy
Defiance.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod doktor » 23 lis 2009, 11:32

A celkovo to bol aky film? Da sa pozerat?
doktor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 23 lis 2009, 12:56

Dívat se na to dá,..ale ve srovnání s Pianistou (což je vlastně totéž,a le jen s jednou osobou :-D )je to NUDA!! Mně to připadlo jako ......strašně blebě obsazené postavama......nevim no,....U snímku Pianista jsem byl napnutý až do konce, tu jsem se silně místama nudil a jen čekal kdy se to někam posune,.... (ale je to jen můj názor)
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 23 lis 2009, 13:53

Já bych shlédnutí filmu doporučil. Jen je potřeba přetrpět docela velké množství americko-filmařských klišé. Taky by člověk neměl očekávat nějaké zajímavější dialogy, což je zrovna u tohoto filmu obrovská škoda, protože se odehrává v delším časovém pásmu hluboko v lesích a čas tu na to byl. Obrazově je perfektní a docela napínavý. Víc neřeknu, abych neprozrazoval. Jak to řikají na čsfd- spoilery. Jo akorát jeden - druhého hlavního hrdinu - žida, hraje (velmi dobře) stejný herec který hrál ve filmu Hitler-vzestup zla Hitlerova důvěrníka. Hudba je taky velmi dobrá.

Jinak Pianistu mám na svém pomyslném žebříčku uplně nejvýš. Docela mně překvapil chladný přístup dvou holek, kterým jsem ho pouštěl, asi TO tam nevidí.
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 23 lis 2009, 15:06

Cece, to nesmis balit baby na valecny filmy, to vsichni vi, ze to nefunguje :shock:

Pianista je perda a jestli se nekdy dostanete k filmu 'Jakob, the Liar' cili neco jako 'Lhar Jakub' tak si ho taky nenechejte ujit. I ta technika tam nejaka je.
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 23 lis 2009, 15:20

To je fakt. Výkřiky typu: "Bédo nééé, fůůj, to je hnusný. A to oni se fakt zabíjejí"
mně při sledování ruší.
Taky málokdy zaujmu pohotovou rozpoznávací schopností. Taková věc, jakože zprava jede PéZet III málokterá slečna ocení
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Riviera Kid » 23 lis 2009, 19:41

Ono na znalost vojenský techniky se ženský balit nedaj. Co je však horší (aspoň pro mně) nadá se probírat ani s většinou mých kamošů u piva, protože neví vůbec nic. Snad jen to, že tank má pásy.
Mno abych nazabíral místo, mám tu Povstaleckou historii díl 6 a 7. Politykaření už začíná být nechutný a kazí celkový dojem. Chudák Golian je za fackovacího panáka a skoro to vypadá, že za pád povstání může jedině on a všechno to Gustovi a spol jen kazí. Ale k technice. V šestém dílu se během bitvy o Telgárt mihne tank. Bohužel je vidět jen dělo v hořící budově, takže nelze poznat jestli je to tygrtéčko, kterých je zde požehnaně, nebo něco jinýho. V sedmém dílu je ovšem jedna opravdová lahůdka: dělový OT-810.
Přílohy
Snapshot000.jpg
šestý díl: Telgártský lauf je v pravém horním rohu
Snapshot017.jpg
šestý díl
Snapshot019.jpg
sedmí díl
K mašině se chovejte jako k ženský. Jděte do ní pětkrát denně a vezměte ji do nebe a zpět.
Riviera Kid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 23 lis 2009, 21:01

Výborný Kide, asi nejvíc mě zajímá poslední díl. Jestli si z dětství dobře pamatuju, bude se to odehrávat v zimě a Němci v nějakém lese honí jednoho chudáka mezi tanky a v psychoscéně ho straší tím, že na něj jakoby najíždějí. Nějak mám představu, že to byly Pz III, ale to je asi blbost. Jsem zvědav, co to bylo doopravdy. Taky tam zastřelili zdravotní sestru, kterou jsem jako dítě miloval. Dlouho jsem se z toho vzpamatovával. Snad to byla Povstalecká história, nenapadá mně co by to kdyžtak jinýho mohlo bejt.
Koukl jsem se do starších filmů, co jsem sem dával - a hele! V boji o Moskvu už jezdily ty OT-810 s nástavbou a dělem. Dokonce to vypadá, že ta scéna kde jedou vesnicí se točila u nás - na mostecku v době demolic, takže je soudruzi ze Sovfilmu ani nemuseli vozit pryč.

Jinak holky se z vojenské tématiky dají balit akorát na bunkry - chození liduprázdnou přírodou podle mapy a hledání zarostlejch objektů se mi docela osvědčilo. Ne že by je tolik zajímaly bunkry, ale je to romantický, i přesto že ten divnej kluk pořád někam odbíhá a nutí se učit takový výrazy jako granátový skluz, diamantový příkop a formulky typu - taková překážka byla pro nepřátelské ženisty nepřekonatelnáá
Přílohy
Agese 02 výřez.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 24 lis 2009, 08:03

Hmm, když pominu ty "tigery" v SNP a tak celkově na Slovensku (i když byly), tak by mně zajímalo co jako s tou PT puškou mohl jako proti StuG III, Pz IV a podobně udělat :-k :-k
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 24 lis 2009, 11:00

Dolin píše:Hmm, když pominu ty "tigery" v SNP a tak celkově na Slovensku (i když byly), tak by mně zajímalo co jako s tou PT puškou mohl jako proti StuG III, Pz IV a podobně udělat :-k :-k

No co zacinkal na pancíř. :grin: Nebo že by ostrostřelec a do průhledu zkrz pancéřový sklo? :-k :grin:
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Riviera Kid » 24 lis 2009, 20:48

Poslední díl Povstalecké historie bude příští týden. Překvapit se nachám taky. Sice sem ho viděl když bylo teďkaj výročí SNP, ale moc si ho nevybavuju.
K mašině se chovejte jako k ženský. Jděte do ní pětkrát denně a vezměte ji do nebe a zpět.
Riviera Kid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 29 lis 2009, 21:16

Na západní frontě klid, 1979 s malým bonusem - fotky z natáčení. Na záběrech z filmu je vidět za přijíždějícím císařem na obzoru charakteristický vrch Hněvín, tyčící se nad současným i někdejším Mostem. To že filmaři z Británie a nejen odtamtud vyhmátli Most v pravou chvíli demolic je z dnešního hlediska chvályhodné a taky žasnu nad docela slušným množstvím prvoválečných vozidel, která ve filmu jezdí a občas i vybuchují.
Tady jeden zajímavý link k tématu :
http://www.zanikleobce.cz/index.php?for=286525
Přílohy
All quiet on the western front 01.jpg
All quiet on the western front 02.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 42 z 105 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 105

Zpět na Diskuse