..díky..z těhle stránek mám jeho detailní fotky takřka kousek po kousku..(chce to pořádně prohledat)..ale,vzhledem k tomu,že je teď módní bavit diváctvo různýma úletama,tak jsem se bál,že by to mohl být jen takový úlet.. Diváci by se bavily a přístě by jich přišlo jednou tolik..! No však to znáš...
..a něco nového..: Teda ono to není žádná novinka,ale fotky jsou to zajímavý..a pro masochistický stavitele konverzí docela podnětný... Snad ani nemusím dodávat,že je to na sfouknutí sněhu a námrazy na ranvejích..
Ohledně plamenometného Jeepa - tady je část článku z toho Classic Military Vehicle časopisu věnující se historickému základu. Pro neanglicky hovořící - ta úprava měla opravdu vzniknout na základě použití plamenometného setu z Bren Carriera. Byla úspěšně odzkoušena - včetně ožehnutí obočí obsluhy - ale bojově pravděpodobně nikdy použita nebyla. Replika byla postavena na základě několika málo fotek a oměření té plamenometné soupravy.
..napadlo mě,jastli to spíš nebudou "Stalincové".."Cati Dé-sedmy" jsou už v normálnějších zemích myslím všechny ve šmelci..kdežto rusové si ho hýčkají a sekají ho pořád,jak Baťa cvičky.. A taky s ním zásobují kdekoho..přidávám dvě "umelecký" fotky Cata D9R Armoured..protože mu to hrozně sluší..!
..podobnou parní frézu,jako je v tom odkazu jsem viděl několikrát v akci,když ještě vysílala "Bahn TV" je to nádhernej stroj..! Škoda,že už přestali vysílat..
Já, ačkoliv jsem ročník 1995 jsem to měl podobně Přestože už nebyla v nejlepším stavu a místy byla už dost otrhaná rád jsem v ní listoval a obkresloval si z ní. vždycky jsem si stoupnul k oknu a přes papír jsem to obkresloval. Někde dodnes ty obrázky mám. Ze staré Škody Octavie jsem se pokoušel udělat kabriolet Škoda Felicie, tím že jsem nenakreslil střechu a udělal tam sedačky atd. Přízeň ke starším autů mi zůstala dodnes. Někdy si říkám že některá dnešní auta stojí designově za nic a rád bych se vrátil o 25 a více let zpátky. Tento ďábelský stroj, pokud si dobře pamatuju byl skoro na konci knížky v kategorii těžkých strojů. bylo tam víc takových monster. Knihu motorové opojení, pokud si dobře pamatuji napsal pan Elstner.
Hotovo: T-55 Irák 1:35 Trumpeter, Tiger I Early 1:35 Academy Rozpracováno: M47 1:35 Italeri, Sd.Kfz. 251 1:35 Tamiya
Já tu knihu mám, díky ní jsem pochopil jak funguje diferenciál a s tím designem aut to mám stejně. Moji favoriti zůstali hluboko v historii - Renault 4 , Renault 8 propadlej kufr, Citroen DS Fantomas, Škoda 1000MB, Fiat 600 Beruška, Renault 16 Šváb a Saab do roku 1990