Stav před lakem. Opravy jsem jakž takž zvládnul, na povrchu lze vidět občasné rýhy a flíčky stržené a následně opravené barvy. Budiž toto považováno za poškožení plechů z důvodu, že skupina letouny obdžela již lehce jeté. Stříkání žlutý barvy na tmavej povrch dopadlo jak dopadlo, víc s tim dělat nebudu. Lak provedu nejspíš až zítra, protože nad tim sedim celý den a zbytek světla bych rád věnoval procházce na čerstvym vzduchu. Zítra bych rovněž měl začít velmi očekávanou činnost - dekálování.
Původně jsem nad rovnym až k čumáku taky uvažoval, ale do výkresu jsem nakreslil špičku a když jsem si to tak hezky vymaskoval, tak to teď nebudu přestříkávat Ten RB Vixen to měl taky do špičky Jinak Flanker dostal sidoluxovou lázeň a možná se večer při lampovém světle pokusim nanést první dekle (něco z popisek a něco z těch home-made).
No moc potěšující zprávy nemám , obtisky jsou sice parádně tenký, jenže transparentnost barev způsobila to čeho jsme se obávali. Je vidět přechod barev a na tom znaku na směrovkách je to hodně znát, co je ale horší, prakticky neviditelná je šedá část registraček. Takže nejspíš vzít do ruky tenkej štěteček, stříbrnou barvu a pomalu s pevnou rukou je dobarvit. Jinak červená barva na stříbrnym povrchu nedělá problémy. Prozatím jsem udělal bok, teď zkusim prdnout ten megadekál na vršek a pak uvidim jak to dopadne s těma dekálama vytištěnýma na bílym papíru.
Tak takhle to vypadá na světle, nic moc. Dekály nechtěj zalézt do rytí takže je nutný jim pomoct skalpelem. Z vodiček jsem použil adhesol a tensol, na velkej dekál jsem zkusil mr.softer ale moc nedoporučuju, možná je to barvou dekálu ale připadá mi, že je po použití softeru jakoby vyšisovanej. To že tam jsou vzduchové mapy vím, nic s nima už nehne. Teď je přelakuju jednak kvůli ochraně před barvou a jednak kvůli otěru (kromě svojí tenkosti jsou i náchylný k oděru) a pak zkusim něco udělat s těma registračkama a trochu dobarvim nápis na spodku. Pak nahodim popisky. Jo a včera jsem zapomněl dodat, že povrch Flankeru je doplněn speciálními aerodynamickými částicemi jménem BORDEL
Výsledek přetírání. Je to hnus kostrbatej, ale lepší než superlowvisible co tam byl předtim. Popravdě to foťák trochu víc vytáh, při běžném pohledu je to trochu menší hrůza. Budiž to poučení pro Ujíka s Desaixem, aby si dali práci s maskama. Holt se nad tim lidi pak nesměj moc sklánět a pozastavovat, stačí se koukat pěkně s odstupem
Nevypadá to zas tak zle, jak píšeš , na směrovkách to bude chtít fouknout pod dekál stříbrnou nebo bílou, písmena budou na maskování horší Dej ještě fotku celé mašiny zhora, jak k sobě jde odstín čumáku a dekálu?
Kubouši, vypadá to zajímavě ale když vidím ty dekály jsem i trochu v rozpacích...
S výrobou vlastních dekálu jsem počítal na Canadair ale když vidím ty krásně průhledné býky na SOP, mám strach že ten červený kříž nebude dost dobře na černém podkladě vidět (respektive na to abych jej měl červený budu nejspíš potřebovat realizaci v růžové)...nebo to zkusit maskou což bude zřejmě nejjistější.
Sestřely a nápis by neměly být problém (ty udělám na černý obdélník a nějak to už sedne) ale na tohle je to asi dost velké...
Stran té imatrikulace, měl bych (pokud se ti s tím chce dál dělat) drobný návrh.Minulý týden jsem byl v papírnictví a měli tam papírové obkreslovací šablony s tiskacími písmeny pro výuku děcek ve škole.Protože velikosti těch písmen tam byly od cca 0,5-1,5 cm, možná by se to z toho dalo nastříhat a použít jako jednoduchou šablonu pro nafoukání.