agamy sou urco super, jediny problem vidim v barevnosti odstinu u nemcu. Napriklad rozdil mezi jejich cernyma odstinama neni po nastrikani temer zadnej coz je u nemecky kamo docela problem...
Zdravíčko, nevíte někdo, dá se už někde v ostravě a okolí agamy sehnat? Nikde jsem nic nenašel a davat 100 za poštovné se mi nechce. chci koupit jen 3 lihovky na vyzkoušení.
Panstvo, poslední dobou se mi stává, že při stříkání i nově otevřené barvy, ředěné origo ředidlem, se mi vytvoří jakési "mapy".Stává se mi to téměř výhradně při stříkání dalších vrstev, případně jiného odstínu u vícebarevných camo. Skoro mi to připadá, jakoby se rozpustila vrstvička barvy "ve spod"...Povrch je pak na některých místech "hrubší" a nepomůže ani přeleštění ultrajemným smirkem "pod vodou". Máte někdo podobnou zkušenost?
Zdravim. Nema niekto skusenost co urobia liehovky po natreti (stetcujem) na mr. white surfacer 1000 alebo mr. surfacer? A zhoda odtienov pre RAF? A bolo to tu uz spominane, ale s humbrolkami reaguju celkom dost a mam pocit ze ani s revelkami sa mi nemali velmi radi. Oboje synteticke.
Nevim jak ostatní odstíny, ale trio barev Sky, tmavá zelená a zemitá (schéma z počátku války) odpovídá. Při štětcování nevim jestli se surfem reagujou, ale při stříkání ne. Ale hlavně na štětcování větších ploch lihovky moc nedoporučuju, poněvadž druhá vrstva narušuje tu první (i po dokonalém zaschnutí) a výsledný nátěr úplně 100% nekryje. U staré produkce (ve skleněných lahvičkách) se ten problém nevyskytoval, ale ty nové už to dělají.
Přímou zkušenost nemám, ale je pravděpodobné, že při štětcování budou lihovky se surfacerem reagovat tak jako když je natíráte přes sebe. Stejně tak s Gunze H i C. Při stříkání rychle zasychají a tak se spodní vrstva nenarušuje. Při nátěru je vrstva silnější a neubráníte se návratu na již natřené míst a tak se spodní vrstva rozpouští.
Určitě to rozpustí - jak píše Milan. Stříkaní ve slabé vrstvě nevadí, ale při nátěru to rozpouští a začíná se se surfacerem míchat. Mám vyzkoušeno z nátěru drobných dílů, když se nepovede napoprvé, tak raději beru akryly.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel Na stole:P-40, He-162, Mosquito Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2 KPM Apolo Kopřivnice http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Tak co dat ako podklad pod liehovky? Liehovky som pouzil zatial len na jeden model a nedaval som tam zaklad, lebo som ani nevedel co to je. Ale vytvrdenemu tmelu by nemali nic spravit, ci? Prepacte ze takto spamujem, ale nenapadlo ma spytat s ato na 1x.
Podle mě ten líh, co obsahují, je natolik agresivní (je to vlastně rozpouštědlo), že pokud se to má nanášet štětcem, tak nic z běžných základů neodolá. Jedině štětcovat akrylem nebo lihové barvy přímo na plastik. Možná někdo jiný poradí ...
Marina Veneta čekatel a obdivovatel Na stole:P-40, He-162, Mosquito Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2 KPM Apolo Kopřivnice http://apolo.koprivnice.org/index.htm