Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honda R CV 211 FORTUNA M. Melandri

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Honda R CV 211 FORTUNA M. Melandri

Příspěvekod martan » 17 zář 2009, 17:51

Zd arec motorkáři, zakládám další téma pro stavbu Hondy RCV 211 Fortuna. Stavět budu za stavebnice akorát jsem koupil kovovej předek, decaly jsou od reje a barva od zero paints. Jedinej Problém je zelená na spodní díl mě a po konzultaci nejlíp vyšla Ts 35 od tamky. Pokud někdo víte o lepší tak to zdělte. Musel jsem přerušit stavbu Yamahy s rossim protože válka je plná slibů ale bohužel nic se po dvou měsících nic neděje. Začal jsem decaly na rossiho schánět někde jinde. Prosil bych o nějaký foty Fortuny. Něco mám ale vždy se najde někdo kdo má něco jinýho.
Přílohy
198110785_a3c0bb062d.jpg
marco melandri
196581183_b7c65f3c96.jpg
taky by se ktomu hodila
IMG_2537 (Large).JPG
matroš na stavbu
hotové modely: Honda Fortuna, Konica Minolta Honda, Repsol Honda, Tech 3 Yamaha, Camel Yamaha, LCR Honda, Kawasaki ZZRR, Yamaha Goo, Yamaha Valencia,Yamaha US Colors, Ducati desmodici,
martan

• Odpovědět s citací

Re: Honda R CV 211 FORTUNA M. Melandri

Příspěvekod reJI » 18 zář 2009, 08:38

martan píše:...Jedinej Problém je zelená na spodní díl mě a po konzultaci nejlíp vyšla Ts 35 od tamky. ...

to jsi nemusel konzultovat, ta je uvedená u obtisků v návodu 8-[
nějaký fotky jsem ti poslal na mail
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martan » 30 zář 2009, 18:48

po delší době se vracím k motorce, protože venku počasí rapidně otočilo k nižžím hodnotám a tak pomalu začínám stavět. Teď to je na hrubo sestavený a řeším prostor okolo spojky jestli má být kulatý podle talíře spojky nebo ho zachovat. Podle jednej fotky to je jako na stavebnici podle jinej do kulata.
Přílohy
IMG_2640 (Large).JPG
takhle nějak podle fotky v knížce
marco_melandri_jerez_.jpg
tady to vypadá jako u stavebnice
IMG_2639 (Large).JPG
hotové modely: Honda Fortuna, Konica Minolta Honda, Repsol Honda, Tech 3 Yamaha, Camel Yamaha, LCR Honda, Kawasaki ZZRR, Yamaha Goo, Yamaha Valencia,Yamaha US Colors, Ducati desmodici,
martan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martan » 09 lis 2009, 20:23

Zdarec, po delší době se vracím fortuně přikládám fotky lakování
Přílohy
IMG_3206 (Large).JPG
IMG_3205 (Large).jpg
Naposledy upravil martan dne 11 lis 2009, 20:52, celkově upraveno 1
martan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 10 lis 2009, 00:10

Ahoj, na fotkách toho není moc poznat, alespoň na té druhé ne. A dej si pozor na manipulaci v holých rukách. Zůstavaj tam obtisky prstů...
Jinak pokračuj, pokračuj jsem zvědav na výsledek 8)
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 10 lis 2009, 10:36

zdarec...každá stavba je pěkná a stejně tak ta tvoje...Jen si neodpustím jeden rejpanec ( ne,není to k tvé stavbě )
Jen sem čekal,kdo se první ozve,že je tam něco špatně,že jsi něco po...
Jsme v Česku,tady je to normální,hned každej hledá chyby...
Já osobně nejsem dost povolaný někoho soudit a vytýkat mu něco,sám dělám spoustu chyb viz.moje stavby na foru,ale snažím se to nějak napravovat,ale postupem času se asi i já vy...na to,sem dávat nějaké fotky ze stavby.
Jojo
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 10 lis 2009, 10:40

Neberte to nikdo konkretně na svoji osobu
Jen jsem chtěl říct,že je to takovej Českej folklor - hned na někom a na něčem hledat chyby...
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 10 lis 2009, 11:43

...já teda žádný otisky nevidím (ikdyž je pravda že fotky teda nejsou z nejostřejších :oops: ).
A na druhou stranu s myslím, že Wíťa jen upozornil a doporučil a to v rámci vší slušnosti ... a na tom nevidím Hanzi nic tak hroznýho :roll:
A proto to sem snad dáváme, abychom si vyslechly názory těch druhých. Kritika je buď pozitivní a nebo negativní a pokud ji někdo neunese, tak teprve potom opravdu nemá cenu něco zveřejňovat...
Stavba prima ... jen víc foť
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 10 lis 2009, 15:41

souhlas s itchym...
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 10 lis 2009, 17:20

Tak samozřejmě to bylo myšleno na mě. Možná se mi to jen zdá, ale ten otisk prstu vidím na hraně nádrže a ve spodní části kapoty v přechodu bílá-zelená. Je to samozřejmě jen drobnost a bylo to myšleno jako rada pro příště, vůbec né výčitka.
Ono je to těžký, v jiném vlákně jsem zase četl, že pořád všichni píšou: hezký, dobrý, pěkný atd. ale případné nedostatky nebo chyby nekomentujou, ale od toho to forum přeci je. Já sám když umístím model na MF tak jsem naopak rád za případné připomínky, protože jedině tak můžu svůj další model zdokonalit. Když mi každý i nepovedený model všichni jen pochválí tak to asi není úplně ono.
Takže se ještě jednou omlouvám zda můj předchozí příspěvěk pro někoho vyzněl jako výčitka...
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 11 lis 2009, 09:32

Ne kluci,Wiťo,Reji a Itchy a všeci ostatní,nechci nikoho nějak poučovat,jen sem četl příspěvky lidí ohledně fungování této sekce a tak mě to přišlo na jazyk,protože se to tam probíralo.Jak sem říkal,sám nestavím super na 1 a rady beru všema desetima.
Ale jen do toho,já sám bych to rád takhle uměl nastříkat.Konkrétně obtisky na tuto motorku mám doma taky,jen od Crazy Modeleru,tak snad nato taky jednou dojde - a ( nejenom ) tam si na mě můžete smlsnout [-o<
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 11 lis 2009, 11:43

...aaále to néee, mlsat se nebude - nikdo se nechce mstít! [-( , jen proto, že jsi někde něco napsal ...to nahoře bylo jen na vysvětlenou :wink:
(sorry za OT)
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martan » 11 lis 2009, 13:48

Zdarec chlapi, Příště teda až to sundám z držáků ostříkaný věci a než to vyfotím tak to budu/ budeme / muset asi naleštit. Vemte to tak že než se začnou dávat obtisky tak to asi každej vezme do ruky aspoň ještě jednou a pochybuju že pracuje v doktorskej rukavicích. Je na tom klasickej 2K lak na auta a ten se nechá v pohodě přeleštit. Nejsem žádnej urážlivec nebo násirka ale některý keci mě občas nase...., je to stejný jako kdyby někdo někomu vyčítal že má blběn nastříkanej základ nebo filer. [-X
Ale měl bych dotaz jestli se to někomu už taky stalo když na tamiyackej surfajser nastříká zeropaints barvu / mě se to stalo s černou/ že se mu ta barva začala zvedat. Surfajser jsem měl stříklej asi měsíc dopředu. Zatím se mě to u jinech barev nestalo. :?
martan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 11 lis 2009, 18:26

leštit?? to jsem nikdy nedělal, je to stavba a ne část modelu do vytrýny. holt když na tom děláš otisk tam bude, na některý barvě je to vidět na některý ne.
kraviny jako otisky na modelu, který nejsou od barvy, ale od toho jak to bereš do ruky a tudíž se dají setřít bych tu neřešil. Pokud to nemáš v barvě tak bych se nad nepozastavoval a hledal chyby pouze a tam kde jsou
Nikdo z nás neni profík a děláme to pro radost v domácích podmínkách. Přece jde o to se odreagovat a ne to řešit kraviny (nepodstatný) jak profíci, většina nás na to stejně nemá vybavení
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martan » 11 lis 2009, 19:43

Zdarec charon, =D> naprosto s tebou souhlasím, to leštění je myšleno pouze setřít z toho prach a ti zatracený ťapance od prstů. Nikdy to nebude tip-top a když budu chtít tak vždy najdu nějakou tu chybu. Děláme to snad pro radost a ne pro prachy. Než abych čuměl do blba tak radši se odreaguju na motorkou a když se zdaří tak mám takovej dobrej pocit :D
přikládá další fotky kde jsem se snažil vnitřek kapotáže vylepit carbonem ale moc se to nezdařilo :evil:
Přílohy
IMG_3210 (Large).JPG
IMG_3208 (Large).JPG
martan

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno