Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fungovani Auto-moto sekce

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fungovani Auto-moto sekce

Příspěvekod Koudy » 03 lis 2009, 22:39

Tipy a triky: může být, neříkám, že nepomůže, na druhou stranu se zeptám takto: po každém vydání Paddocku vás nabádáme k sepsání nějakých takových vychytávek - udělal to Dale Cooper, kdo bude další? Spíš to vidím tak, že by to vlastně všichni chtěli, ale nikdo se k tomu nemá. A přitom Paddock se dostane i dál než jen na Modelforum, mezi čtenáři ewrc.cz je spousta modelářů, vím o několika, ale na modelforum z nějakého důvodu nechtějí, nevím proč, přemlouvat je nebudu. Ale jsou rádi, když se něco takového objeví. Ale objeví se skutečně, dočkají se něčeho takového?

Burza: jak už to zde padlo několikrát - už název BURZA je snad dost jasný, ne? Chci prodat, potom vím, kolik za to chci. Pokud chci dostat co nejvyšší cenu, volím Ebay nebo Aukro, co je na tom složitého? Nic, jen se možná některým nechce platit poplatky, tak to zkouší takto. A sem rád, že tento názor nesdílím jen já a vím kromě Beavera i o dalších. Ti co ví "vo co go" do toho nepůjdou a tak se "nachytají" nezkušení, což mi přijde dost nefér. Takže sem pro to, na čem jsem se domluvil s Messem, do threadu dát link na takový model na Ebay, případně cenu, za kolik je to reálné. Pokud to prodejci naruší představy o výši zisku, jeho problém...
Takže BigMiku, nehledej v tom vědu, ani hlínu nebo rohlíky, naše sekce BURZA je prostě naše "obchodní" oddělení, které by mělo mít jasná pravidla. A chceš příklad, dám ti ho, akorát nebudu jmenovat: byl v prodeji "obálkovou" metodou model, běžně sehnatelný na ebay za cca 600 - 700 vč. pošty. Byl jsem líný na ebay, tak jsem hodil částku 550 + pošta. Odpověď zněla: mám tu nabídku na 1 100, přihoď!!! Co k tomu dodat [-X

Hlídání témat: pokud víte o tom, že téma už někde je, případně je to OT, stačí to označit vykřičníkem, Mess nebo Šumák to sloučí, upraví, případně smaže.

Někomu možná přijdou moje příspěvky jako zbytečná buzerace, ale asi jsem dosáhl cíle: začalo se to řešit, rozhodl se pomoct Mess a vidím, že někteří z vás tu snahu mají taky.
Otázkou je, jestli to celé k něčemu bude a nezůstane jen u návrhů a nápadů...

Teď mě napadla ještě jedna věc: anonymita dokáže hodně a slušnost jde stranou. Z výstav a závodů znám hodně lidí osobně a pak je komunikace úplně o něčem jiném. Už to není anonymní nick, kterýho smetu na foru nebo pošlu někam... chápu, že ne všichni jsou na tom časově dobře, ale není přece problém se domluvit na jednu nebo dvě soutěže do roka, kde "zbytku technikářského světa" ukážem, že AUTO-MOTO žije. O něco takového jsem se snažil pro letošní Českotřebovský vehikl, umíme tam zařídit spaní a hospodu a je to tam pohoda. Kolik lidí se přihlásilo? NULA - NIKDO - NIC... PROČ?
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 03 lis 2009, 22:41

:D Zajimava diskuse. Ja jsem zrovna takovej prudic, no obcas. Prudit a kritizovat se musi. Nekdo si zaslouzi kritiku, nekdo jen pruzeni, nicmene slavnostne prisaham, ze tak budu cinit civilizovane, nebot jsem skoro praotec vzniku kamionarske teto sekce tady na foru, prijde mi to jako pred dlouhou dobou, kdy jsme se Sumakem debatovali nad oficialnim pojmenovanim. Asi se tam pohybuju vic nez vy "osobaci", tak o tom mam trochu prehled.

Nicmene, skrz to prudeni...me napada jeden dotaz. Kdyz je model nekvalitni, budiz, autor je novacek nebo patlal a ma na to pravo. Co ale s prispevky do galerie, ktere stoji za prd z hlediska kvality fotografii? Ja osobne bych za poznamku "foceno mobilem", rovnou popravoval, nicmene budiz...ale stojim si za tim, ze to galerii mnohdy neuveritelne shazuje. Ma to nejake reseni, nebo se s tim muzeme jen smirit?
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 03 lis 2009, 22:46

Na to je hrozne jednoducha odpoved - z me strany rozhodne necekejte represe. Nedavno jsem si zrovna do jednoho kamionaka rejpnul, fotky byly hodne mizerny. Ale myslim si, ze leckdy je lepsi, kdyz sem clovek loupne fotky horsi, nez zadny. Navrhuju spis motivovat nezli postuchovat, poradit drobnost, jak fotky poridit lepsi - doporucit stativ, zapnout makro, cojavimco. Kdyz je to foceny mobilem, proti svetlu, tam uznavam, ze drobna rada ale samozrejme neexistuje. Tak jako tak, chcete-li lepsi fotky, lidi k tomu vedte rukou vlidnou, ne bicem :-D
M.
P.S.: Ja fotim taky mizerne, pulka fora zna mou chlupatou ruku :grin:
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 03 lis 2009, 23:17

Neni mizerne jako mizerne. Ja jsem naopak spis pro represe, protoze lidi jsou dobytci a na internetu zvlast, ale rozumim ze jen tak mazat fotky jejich modelu nelze. Horsi je, kdyz si nekdo da praci se sekci jak fotografova (je v diskusi ke kamionum), a vsichni na to kaleji.

Messi, poslal jsem sz rad bych taky neco uklidil a zprehlednil...
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BigMike » 04 lis 2009, 06:49

No nevím Koudy proč ostatní ne, ale za sebe ti řeknu, že když se tu domlouvalo schůzka ne eDay, tak jsem o tom uvažoval, protože od Butovic bydlím 3 zastávky autobusem, ale to trvalo asi 5 min, než jsem si vzpomněl jak je hodně lidí tady ochotných a že by to k ničemu asi nebylo bo bych se žádných rad nedočkal a tak jsem tam byl oba dny a sám se kouknout. K pordejům: měl si ho poslat do prdele to je jednoduché řešení 8) no když myslíš, já myslím že právě ti nezkušení nabýzejí nejméně viz. příklad koupím od tebe obě Alfy Bosch za 300,- nebo 1 za 200,-. Myslím že Váš způsob prodeje znevýhodnuje lidi, kteří nemají v práci přístup k internetu a nejsou tu každý den, protože pak nemají šanci koupit ten jaký model, protože už je fuč, a přitom by za něj nabídli i víc.
Dále třeba focení mobilem si myslím, že je třeba dané tím, že ne každý má třeba doma digitál. Já sám sem radši nedávám vůbec nic, abych se vyhnul kritice, protože když jsem si některé četl tak bych s tím asi sekl.
K radám myslím že začínající se dozví o paddocku až odsud, já jsem se o něm dozvěděl až vyšlo 2 číslo, do té doby jsem i tady o něm nic nevěděl.
BigMike

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 04 lis 2009, 07:22

No jo, rozumím že každej nemá profi zrcadlovku, ale myslel jsem si, že mít digitál je už dneska něco jako mít mobil. Tím spíš, že základní foťáky jsou dneska za hubičkový ceny a i s nimi se dá dobře fotit. Ale to sem moc nepatří, já se jen chtěl zeptat...
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vario612 » 04 lis 2009, 08:13

mess píše:Na to je hrozne jednoducha odpoved - z me strany rozhodne necekejte represe. Nedavno jsem si zrovna do jednoho kamionaka rejpnul, fotky byly hodne mizerny. Ale myslim si, ze leckdy je lepsi, kdyz sem clovek loupne fotky horsi, nez zadny. Navrhuju spis motivovat nezli postuchovat, poradit drobnost, jak fotky poridit lepsi - doporucit stativ, zapnout makro, cojavimco. Kdyz je to foceny mobilem, proti svetlu, tam uznavam, ze drobna rada ale samozrejme neexistuje. Tak jako tak, chcete-li lepsi fotky, lidi k tomu vedte rukou vlidnou, ne bicem :-D
M.
P.S.: Ja fotim taky mizerne, pulka fora zna mou chlupatou ruku :grin:

To jsem byl já :D já vím fotky jsou mizerné ale foceno telefonem to opravdu není nějak jsem nastavoval foták a vylezlo z toho toto. Tak se i já omlouvám za tyto fotky chci nafotit lepší ale u nás asi tejden prší tak není možnost.
T ´n´T
Vario612

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 04 lis 2009, 08:50

Koudy píše:Tipy a triky: ...mezi čtenáři ewrc.cz je spousta modelářů, vím o několika, ale na modelforum z nějakého důvodu nechtějí, nevím proč, přemlouvat je nebudu. Ale jsou rádi, když se něco takového objeví...
Souhlas, ale zase na druhou stranu, když oni nechtějí sem, proč jim něco "strkat pod nos"
Koudy píše:Burza: jak už to zde padlo několikrát - už název BURZA je snad dost jasný, ne? Chci prodat, potom vím, kolik za to chci. Pokud chci dostat co nejvyšší cenu, volím Ebay nebo Aukro, co je na tom složitého?...
už jsem to tady napsal, takže jen SOUHLASÍM
Koudy píše:...ale není přece problém se domluvit na jednu nebo dvě soutěže do roka, kde "zbytku technikářského světa" ukážem, že AUTO-MOTO žije. O něco takového jsem se snažil pro letošní Českotřebovský vehikl, umíme tam zařídit spaní a hospodu a je to tam pohoda. Kolik lidí se přihlásilo? NULA - NIKDO - NIC... PROČ?
Opět souhlasím, ovšem tady je to asi moc problematické... např. já jsem byl letos téměř všude ( Modelmania, E-day, Slovensko, Maďarsko atd..), ale do Třebový to prostě nevychází ( a to jsem pravidelný účastník ) a takhle to může být i u ostatních. Technikářů a letadýlkářů je mnohem více, takže tam když se někdo nesejde, není to tak zřetelný jako u nás.
BigMike píše:...když jsem se tedy zeptal, protože je to rychlejší než všechno pročítat a hledat...
to je přesně ono... chci všechno rychle a až pod nos bez námahy
BigMike píše:...se mi dostalo povětšinou urážlivých odpovědí
Tak jsem kouknul na tvé příspěvky a žádnou urážlivou odpověď jsem tam nenašel !!!
BigMike píše:...stačilo by kdyby lidé kteří mají už nějaké zkušenosti udělali oddíl "Jak na to" přímo pro autíčkáře a tam se podělili o své nabyté zkušenosti ...
Modelařina má 90% stejných postupů ve všech odvětvích, tak proč zakládat něco dalšího a stejného, když už to je, i když třeba v sekci letadel...holt musím zadat slovo a hledat...
BigMike píše:...nevím co máte proti obálkové metodě, vím kolik chci nabídnout a tolik nabídnu a nenechám se strhnout adrenelinem přihazování jako v aukci...
naprostý souhlas s Koudym - je to BURZA a ne aukce...
BigMike píše:...když se tu domlouvalo schůzka ne eDay, tak jsem o tom uvažoval, protože od Butovic bydlím 3 zastávky autobusem, ale to trvalo asi 5 min, než jsem si vzpomněl jak je hodně lidí tady ochotných a že by to k ničemu asi nebylo bo bych se žádných rad nedočkal a tak jsem tam byl oba dny a sám se kouknout...
CHYBA... možná bys po osobním setkání změnil názor... myslím, že jsem jeden z těch co zná tady dost lidí osobně
BigMike píše:...Myslím že Váš způsob prodeje znevýhodnuje lidi, kteří nemají v práci přístup k internetu a nejsou tu každý den, protože pak nemají šanci koupit ten jaký model, protože už je fuč, a přitom by za něj nabídli i víc.
to ale platí pro všechno, Aukro i Ebay jsou také omezeny časově a když se tam nedostaneš v určenou dobu, tak máš smůlu
nedlloyd píše:...Ja jsem naopak spis pro represe, protoze lidi jsou dobytci a na internetu zvlast...
souhlasím, jen bych vždy dal šanci na nápravu, takovou "podmínku"

To jsem se rozepsal... :-D
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 04 lis 2009, 09:43

tipy
fakt sa da vacsina veci da najst. mozno to trva 5 minut (alebo aj viac, ale da sa to najst). co sa neda nast tu, da sa najst na inych forach. (povedal by som, ze na 4 zakladnych forach + tu sa da najst naozaj vsetko). co sa fakt neda najst, alebo to dotycny nenasiel, tak nech sa paci, nech sa spyta. pokial dokladne oznaci temu, tak prosim. ked je to nieco, co tu bolo 10x, tak sa tam ani nemusi clovek pozriet. ale ak je to slusne, tak sa pozrie a aj ochotne poradi.
teda ked je tema oznacena "barva", alebo "tesneni kolem oken", tak sa nebudem obtazovat ani kliknut. ale ked to bude nieco ako napriklad "jak na sklo vnitrnich spetnych zrcatek", tak sa pozriem a poviem, ako to robim ja.
na temy prisny lock, a urcite nie osobitne ako na to. (ostane to dost prazdne a kto nenajde teraz, nemusi najst ani potom)
burza
velmi sa tam nepozeram, pretoze je jasne, ze tam nebude velmi nic pre mna, a ked uz, tak to bude dost drahe. a ked nie, tak uz to bude prec. ale - ked niekto chce skusit, kto mu kolko da, nech sa paci. mozes sa zapojit, alebo aj nie. je jasne, ze ked ten model kupil uz u nas 2x predrazeny, tak ho neda za polovicu ebay (japan) ceny, tzn. ocakava inu cenu, nez by som dal. takze sa ani neobtazujem. ale ak niekto chce skusit, nech sa paci. no a ked mi napise, ze chce 2x tolko, kolko som ponukol, uz sa mu nemusim ozvat. no a co... toto by som nechal proste na kazdeho, je to jeho vec. mozno sa naozaj chce niecoho zbavit a pocka, kto mu kolko ponukne a rozhodne sa, ci mu to za to vobec stoji. sam si viem predstavit model, ktory by som takto ponukol.
druha vec je "drazba" pri modeloch, kde je na zaciatku stanovena cena. ak niekto zapyta 500, niekto na to reflektuje a povie, ze to berie, naco sa ozve niekto iny, ze da 600 a predajca mu to preda, tak to je prosim uz o cestnosti. no comment. prvy predsa berie nie???
fotky
no zaciatocnik spatla par modelov, kym sa na to zacne dat pozerat. ok, kazdy nejak zacal. ale prasknut to mobilom pri slabom svetle, to uz je tragedia. ja vidim prvu fotku a zatvaram. takto fakt nie.. na druhej strane - zakazat sa to neda. najhorsie je, ze si ten thread potom nepamatam a kliknem na neho znovu o mesiac, to uz ma zacne stvat a niekedy sa to stane viackrat :)
zivot auto-moto
hlavne to koudy: trebova je problem. povedzme si, bez jedinej urazky, ze ludia to beru asi nejak tak, ze je to malicka sutaz, v horskej hospode, v malom meste, uprostred nicoho, co ich nemotivuje vydat sa tam. ALE je to bombasticka sutaz.
mas to jasne, ze tam tolko ludi proste nepride. a ked uz nepride tolko ludi, tak specializovana kategoria = este menej ludi. boli sme tam pred dvoma rokmi a bolo to super, fakt jedna z NAJ sutazi, kde som bol. lenze pre nas je to problem s dlhou cestou (tusim to boli tri hodiny) po namrznutych okreskach, medzi pripravou nasej akcie (tyzden pred nou), navyse vacsina nasej poasadky este k tomu bude tyzden po nymburku. ja by som chcel ist, ale sam nepojdem, takze sa zrejme opat nezucastnime. skoda.
takze je troska nefer dat ako hlavnu auto moto akciu prave toto. ja by som navrhoval mosson, pripadne brno. stretava sa tam najviac ludi zo vsetkych sutazi, a najviac krajin atd... (inak, co ma teraz napadlo, tak mosson je uplne idealny. nie len, ze sa tam ucastni vela z nas, ale este k tomu to pre nikoho nie je "domaca" sutaz, takze sa nemusi o nic starat, nic organizovat, hodnotit modely atd. kludne sa mozeme zobrat a ist sa "spoznavat" :) . toto by sa mohlo preberat v osobitnej teme)
big mike - povedz, co za sketu sa s tebou nechcel bavit, nech si to vyzerie...

este jedna vec som troska dufal, ze sa objavi jedna vec, ked som videl temu fungovanie... prival mladeze s diecastom. teda uz som si tak nejak zvykol, ze sem tam sa objavi nejaky kov. ked sa na nom popracuje, a pekne prezentuje, tak vlastne preco nie, hoci na zaciatku som to videl razne. nakoniec, aj ja pripravujem nieco kovove, tak to aspon pripadne budem moct prezentovat.. ja myslim na kopu mladeze (zjavne, aj ked vek nie je nikde isty, no podla prezentacie predpokladam), s tuzingovanym diecastom, nafotenym mobilom, vacsinou v dost desnej kvalite (ako auto, tak foto). ja osobne uz mam pocit, ze je toho viac, nez normal modelov. pre mna (po rozdeleni) dalsia vec, ktora znizuje celkovu atraktivitu auto-moto sekcie.

neda mi si este zase nerypnut - pri tom velkom rozdelovani, pytal som sa, naco to je.. no a pozrime sa teraz. prejdite si galerie, kolko novych model pribuda. hadam sa ani neda povedat, ze za mesiac, ale povedzme za stvrt / pol roka (nepocitam spomenute kovy). take kategorie civil, alebo sport (rally, kamion, moto ma toho viac). hlavne, ze je kvoli tomu treba rozklikat pol internetu. :x

hm, a nezda sa vam, ze niekedy, pri menej ludoch toho bolo akosi viac? na zamyslenie..
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod franta kt » 04 lis 2009, 10:19

Jednoduché - jsem začátečník, špatně fotím i s digitálem, neznám vše a proto se ptám ostatních, v burze mám svůj prodej takže je to se mnou špatné a jdu od toho.
franta kt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 04 lis 2009, 10:20

to RON: jak už jsem psal v tématu, Třebová neměla být soutěž jako taková, spíš setkání, pokecání, modely jsou tam až na druhém místě. Vy jste předloni dojeli až v sobotu do horské chajdy, ale noc předtím bylo veselo :-) Ale chápu dlouhou cestu.
Loni to byla BOMBA! V pátek jsme se sešli, perfektně si pokecali v hospodě (o všem, ne jen o modelech), pak jsme se dorazili na hotelu. Sláva zkusil graffiti na zeď, se Šumákem se řešilo forum - pohoda. Ale shodli jsme se na tom, že to byla právě soutěž s největším počtem modelů v kategorii AUTO - MOTO. Proto jsme na to chtěli navázat i letos, bohužel nikdo na výzvu nereagoval, asi nemají zájem o osobní kontakt.
Proto jsme začali tady v Brně s pár klukama organizovat takový nepravidelný hospůdky, letos snad ještě vyjde Pražská besídka... ale zase jen v úzkém kruhu.
Druhou takovou akcí byl Poprad, ale je fakt, že už je to pro nás z ruky, u Mošoně to vidím stejně, i když je to takový pojem, ale v dnešní době ti nikdo asi nepojede "jen tak" pokecat do Maďarska.
Auta a motorky zase nestaví takové množství lidí, takže proč se nepoznat osobně? Jen to věci pomůže. To, že je svět malý víš ty sám nejlíp, když jsme skoro "bratia" :-) Smaržu jsem poznal na foru, neznámý člověk mi poslal podklady, ve finále mi plakal dojetím na svatbě :D a naše rodiny se navštěvují. Na Volvosrazu jsem se seznámil s klukem z Myjavy a otec jeho přítelkyně je jedním z nejlepších MOTO modelářů tady a teď jede reprezentovat do Anglie. S Begim se setkávám na foru o Volvu, taky modelář. Juha nám zase ve Vyškově při rally "vypnul" elektriku v jedné dědině :grin: , prostě stejně ve finále zjistíme, že to není jen o modelech.

Já jsem za to udělat prostě nějakou takovou akci, myslím, že osobní kontakt se potom přenese i sem a bude to jen pro dobro věci. Ale je to na rozhodnutí každýho, jestli chce nebo ne...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 04 lis 2009, 10:28

ron píše:tipy
fakt sa da vacsina veci da najst. mozno to trva 5 minut (alebo aj viac, ale da sa to najst). co sa neda nast tu, da sa najst na inych forach. (povedal by som, ze na 4 zakladnych forach + tu sa da najst naozaj vsetko). co sa fakt neda najst, alebo to dotycny nenasiel, tak nech sa paci, nech sa spyta. pokial dokladne oznaci temu, tak prosim. ked je to nieco, co tu bolo 10x, tak sa tam ani nemusi clovek pozriet. ale ak je to slusne, tak sa pozrie a aj ochotne poradi.
teda ked je tema oznacena "barva", alebo "tesneni kolem oken", tak sa nebudem obtazovat ani kliknut. ale ked to bude nieco ako napriklad "jak na sklo vnitrnich spetnych zrcatek", tak sa pozriem a poviem, ako to robim ja.

Myslim, ze co se tyce tohoto, bylo receno uz hodne, vicemene souhlasim, navic cim obecnejsi dotaz, tim vic lidi to naprudi, protoze tam pak velmi casto skutecne odpoved existuje uz jinde a je vetsinou jednoduse nalezitelna. Tam je pak jen otazkou, jestli se neda udelat neco se strukturou/nazvy threadu pro zjednoduseni vyhledavani.
ron píše:na temy prisny lock, a urcite nie osobitne ako na to. (ostane to dost prazdne a kto nenajde teraz, nemusi najst ani potom)

Moderatorske represe jsou pro me (a podle me i pro vetsinu lidi, co se staraji o beh MF) poslednim krokem, primarne by mela fungovat autocenzura a sebereflexe ;)
ron píše:burza
velmi sa tam nepozeram, pretoze je jasne, ze tam nebude velmi nic pre mna, a ked uz, tak to bude dost drahe. a ked nie, tak uz to bude prec. ale - ked niekto chce skusit, kto mu kolko da, nech sa paci. mozes sa zapojit, alebo aj nie. je jasne, ze ked ten model kupil uz u nas 2x predrazeny, tak ho neda za polovicu ebay (japan) ceny, tzn. ocakava inu cenu, nez by som dal. takze sa ani neobtazujem. ale ak niekto chce skusit, nech sa paci. no a ked mi napise, ze chce 2x tolko, kolko som ponukol, uz sa mu nemusim ozvat. no a co... toto by som nechal proste na kazdeho, je to jeho vec. mozno sa naozaj chce niecoho zbavit a pocka, kto mu kolko ponukne a rozhodne sa, ci mu to za to vobec stoji. sam si viem predstavit model, ktory by som takto ponukol.

Vidim to podobne, navrhoval jsem, ze nekdo ze zkusenych by tam placnul obvyklou cenu, aby nezkuseni neprestrelili, na druhou stranu, kdyz i s timto nekdo i s touto znalosti bude ochoten dat dvojnasobek, je to jen a jeho volba.
ron píše:druha vec je "drazba" pri modeloch, kde je na zaciatku stanovena cena. ak niekto zapyta 500, niekto na to reflektuje a povie, ze to berie, naco sa ozve niekto iny, ze da 600 a predajca mu to preda, tak to je prosim uz o cestnosti. no comment. prvy predsa berie nie???

To je otazka moralky, ten clovek si na druhou stranu zbytecne kazi jmeno, myslim, ze tam neni co resit systemove, to funguje podle me samo.
ron píše:fotky
no zaciatocnik spatla par modelov, kym sa na to zacne dat pozerat. ok, kazdy nejak zacal. ale prasknut to mobilom pri slabom svetle, to uz je tragedia. ja vidim prvu fotku a zatvaram. takto fakt nie.. na druhej strane - zakazat sa to neda. najhorsie je, ze si ten thread potom nepamatam a kliknem na neho znovu o mesiac, to uz ma zacne stvat a niekedy sa to stane viackrat :)

Par postu vyse se jeden 'hrisnik' ozval, za coz dekuju, myslim, ze kdyz vlidnym slovem cloveka oslovi ti, co jim to vadi, leckdy to prinese ovoce. Zkousejte to vic, tyto mladochy (v dobrem) si vychovavejte sami ;)
ron píše:zivot auto-moto
hlavne to koudy: trebova je problem. povedzme si, bez jedinej urazky, ze ludia to beru asi nejak tak, ze je to malicka sutaz, v horskej hospode, v malom meste, uprostred nicoho, co ich nemotivuje vydat sa tam. ALE je to bombasticka sutaz.
mas to jasne, ze tam tolko ludi proste nepride. a ked uz nepride tolko ludi, tak specializovana kategoria = este menej ludi. boli sme tam pred dvoma rokmi a bolo to super, fakt jedna z NAJ sutazi, kde som bol. lenze pre nas je to problem s dlhou cestou (tusim to boli tri hodiny) po namrznutych okreskach, medzi pripravou nasej akcie (tyzden pred nou), navyse vacsina nasej poasadky este k tomu bude tyzden po nymburku. ja by som chcel ist, ale sam nepojdem, takze sa zrejme opat nezucastnime. skoda.
takze je troska nefer dat ako hlavnu auto moto akciu prave toto. ja by som navrhoval mosson, pripadne brno. stretava sa tam najviac ludi zo vsetkych sutazi, a najviac krajin atd... (inak, co ma teraz napadlo, tak mosson je uplne idealny. nie len, ze sa tam ucastni vela z nas, ale este k tomu to pre nikoho nie je "domaca" sutaz, takze sa nemusi o nic starat, nic organizovat, hodnotit modely atd. kludne sa mozeme zobrat a ist sa "spoznavat" :) . toto by sa mohlo preberat v osobitnej teme)

Tady bych malicko zaloboval. Dorazte na nasi soutez pristi rok v breznu a napravte to ;) Sorry, musel jsem. Ale obecne - z me zkusenosti se vyplati setkat i jen ve 2-3 lidech klidne, postupne se proste poznate. A ja vas poznam taky rad, takze kdyz me nekde uvidite, budu rad, kdyz me oslovite, naopak se o to taky pokusim.
ron píše:big mike - povedz, co za sketu sa s tebou nechcel bavit, nech si to vyzerie...

Diky, tohle je presne ve vasich rukach.
ron píše:este jedna vec som troska dufal, ze sa objavi jedna vec, ked som videl temu fungovanie... prival mladeze s diecastom. teda uz som si tak nejak zvykol, ze sem tam sa objavi nejaky kov. ked sa na nom popracuje, a pekne prezentuje, tak vlastne preco nie, hoci na zaciatku som to videl razne. nakoniec, aj ja pripravujem nieco kovove, tak to aspon pripadne budem moct prezentovat.. ja myslim na kopu mladeze (zjavne, aj ked vek nie je nikde isty, no podla prezentacie predpokladam), s tuzingovanym diecastom, nafotenym mobilom, vacsinou v dost desnej kvalite (ako auto, tak foto). ja osobne uz mam pocit, ze je toho viac, nez normal modelov.

Dejte jim vedet, ze je to mizerny, at se sebou neco delaji, zas tu neni inc, co by s tim mohli delat moderatori.
ron píše:pre mna (po rozdeleni) dalsia vec, ktora znizuje celkovu atraktivitu auto-moto sekcie.

Pro me tohle resi cteni pres nove prispevky, donedavna jsem ani nepoznal, ze je MF prerozdeleny. Ale u me je to jednodussi, pac ja prochazim skoro vsechny sekce.
ron píše:neda mi si este zase nerypnut - pri tom velkom rozdelovani, pytal som sa, naco to je.. no a pozrime sa teraz. prejdite si galerie, kolko novych model pribuda. hadam sa ani neda povedat, ze za mesiac, ale povedzme za stvrt / pol roka (nepocitam spomenute kovy). take kategorie civil, alebo sport (rally, kamion, moto ma toho viac). hlavne, ze je kvoli tomu treba rozklikat pol internetu. :x
hm, a nezda sa vam, ze niekedy, pri menej ludoch toho bolo akosi viac? na zamyslenie..

Samozrejme je to na debatu, jestli to rozdeleni bylo stastny a jestli by se to nemelo vratit zpet. Klidne tady zkuste rozproudit diskuzi i v tomhle smeru, samozrejme nemuzu zarucit, ze se to 100% ujme.

Diky za post, jsem rad, ze ses nad timhle tematem zamyslel a prihodil svuj nazor.
Ostatni, nenechte se zahambit ;) Stale plati, kdo mate konkretni upravy, SZ, uz mi par uzivatelu psalo, vetsina navrhu byla vyrizena kladne.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 04 lis 2009, 10:32

franta kt píše:Jednoduché - jsem začátečník, špatně fotím i s digitálem, neznám vše a proto se ptám ostatních, v burze mám svůj prodej takže je to se mnou špatné a jdu od toho.

Ono nejde o to, ze tyhle veci by se tu mely zakazat, jen by se tomu mela dat nejaka forma. Problem muze byt v tom, ze kazdy tu od toho ocekava neco jinyho a kdyz se tady domluvime, jak by se k nim melo pristupovat, zprijemni se vyuzivani MF vsem.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 04 lis 2009, 10:35

Koudy píše:to RON: jak už jsem psal v tématu ... jestli chce nebo ne...

Ano, ano, ano, lidi, co maji hodne podobne zajmy, si v drtive vetsine maji co rict a cas straveny dohromady je fajne. V tomhle smeru mam spoustu pratel a rad se s nima vidam a velmi casto se dostavame i k jinym zalezitostem, nez je nase spolecna zaliba.
Drzim vam v tomhle palec ;)
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 04 lis 2009, 10:55

franta kt píše:Jednoduché - jsem začátečník, špatně fotím i s digitálem, neznám vše a proto se ptám ostatních, v burze mám svůj prodej takže je to se mnou špatné a jdu od toho.

Franto, e ee, nedelej to. Ja myslim, ze je jen snaha tu udelat v nekterych vecech poradek a nejakym zpusobem navrhnout obecny postup jak se v nekterych situacich chovat, co delat, co nedelat at tu nevznika prilisny zmatek, ale myslim si, ze je zbytecne hazet flintu do zita a odchazet. Chce to klidnou hlavu a cas, ja myslim ze to muze fungovat.
nedlloyd

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto