Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 18 z 104 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod Juraj Dzúr » 01 lis 2009, 14:59

Pouzivam prevazne GSI-C, uz dlhsie mam Ultru 0,2 tryska, mal som v plane ju skusat uz davno, no nejak to nevyslo, ale coskoro to testnem tak sam som zvedavy ako sa zachova
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 01 lis 2009, 16:44

gongo píše:
redliner píše:v akom pomere si mal nariedenu farbu ked sa ucpavala tryska?

Přesně nevím ale bylo to už hodně řídký a plus ještě retarder a vždy to uschlo na jehle a následně to ucpalo trysku. Když jsem jsem foukal H Gunze tak to nedělalo, jenom při té C černé.

Pre niekoho je "hodně řídký " pomer 1:2, pre iného je 1:10 ...
Ak používaš pomer min. 1:5 (platí pre novú, nepoužitú farbu, resp. pre farbu, z ktorej sa neodparilo riedidlo cez zle tesniaci vrchnák - v takom prípade musíš ešte pridať riedidlo), ak farba je poriadne rozmiešaná, tak Ti nič nemôže uschýnať na ihle ...
Ešte by som skontroloval ihlu, či nie je ohnutá, resp. ako je usadená v tryske (musí sa pohybovať presne v ose trysky).
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 01 lis 2009, 16:48

gongo píše:
redliner píše:v akom pomere si mal nariedenu farbu ked sa ucpavala tryska?

Přesně nevím ale bylo to už hodně řídký a plus ještě retarder a vždy to uschlo na jehle a následně to ucpalo trysku. Když jsem jsem foukal H Gunze tak to nedělalo, jenom při té C černé.

Cerne GSI-C jsem uz vystrikal asi pet lahvicek a bez jedineho problemu. Redim ji 4:1 (redidlo:barva) Leveling thinerem. Pouzivam trysku 0.2mm, tlak od 0.5bar do 2bar.
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 01 lis 2009, 18:19

poměr muže byt tak 1:5 i víc plus retarder. Ono to dělá jenom tehdy když je doraz jehly skoro zašroubovaný t.j má jít minimum barvy. Nepomuže ani zvýšení tlaku z 1 bar na 2 bary. Když doraz uvolním všechno je OK.
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 01 lis 2009, 22:42

Proste to je Cckami..... potvrdilo to uz viac ludi. Akryly idu v pohode..... ono sa striekat daju jasne aj Cecka...len treba castejsie odfuknut aby sa nezapchala tryska. A v silverline mas urcite trysku 0,25, ak si si ju teda ty nemenil.
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 01 lis 2009, 23:10

pooky nesir tu famy - H&S neexsituje tryska 0.25

pozri si katalog nahradnych dielov a zistis ze trysky do H&S sa robia 0.15 - 0.2 - 0.4 - 0.6 - 0.8 - 1.0 (posledne dve len pre pistol colani)

a evolution silverline fPc 2in1 ma v sade 0.15 a 0.4 , potom sa s 0.15 dodava este grafo T1 a infinitky
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 02 lis 2009, 09:43

pooky píše:Proste to je Cckami..... potvrdilo to uz viac ludi. Akryly idu v pohode..... ono sa striekat daju jasne aj Cecka...len treba castejsie odfuknut aby sa nezapchala tryska. A v silverline mas urcite trysku 0,25, ak si si ju teda ty nemenil.

Je to rukama ne Cčkama. Céčka jdou v pohodě stříkat jak Infinitkou s 0,15 a 0,2 tak s Hansou 0,2 tak Fengdou 0,3.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 02 lis 2009, 11:31

U céček je důležitý naředění, pořádný promíchání barvy, a správnej tlak. Ne každej odstín se chová stejně, já třeba ředím jinak šedý odstíny 3:1 a zelený ,olivovky, pískový atd ředím více 4-5:1 jinak se může stát že to prskne z trysky nebo prská zrníčka barvy. Po naředění to chce ve stříkačce pořádně protřepat, nejen na začátku ale i před každým doplněním do pistole. Když mám novou barvu tak mnohdy postačí ředit i 2:1 třeba červená, žlutá, černá nebo lesklá bílá, u starších barev jak postupně vysychají to chce naředit víc, anebo dávám nasurovce ředidlo do skleničky abych měl pořád stejnou konzistenci barvy.
Určitě se tu vyrojí příspěvky jak je to složitý nebo pracný ale to je u všech barev, každá barva chce své. Předně je dobrý si to zkusit vedle než jdu na model.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Quercus » 02 lis 2009, 23:48

gongo píše:
pooky píše:Silverline ma trysku 0,25mm... a tu gunze ju upachvaju.....0,3 je v pohode. Neurobis s tym nic...nieje to chyba pistole. Skus striekat tamiye, tie idu uplne bez problemov

určitě to není 0,25 ale 0,2. Jak je to s Vallejo ty jdou v pohodě?

pooky: gongo má pravdu ... silverline má trysku 0.2 + 0.4 pri 2in1 (Silverline FPC má 0.15 namiesto 0.2) ... H&S pre ifinity nevyrába trysky 0.25

gongo: vallejo ModelAir idú s 0.2 tryskou v pohode (dokonca ak je dobre uzavretá fľaška a neodparilo sa riedidlo tak aj priamo "out of the bottle" bez riedenia) ... základom však je nízky tlak!

Častou chybou niektorých modelárov je snaha o riešenie rýchleho zasychania farby v tryske riešiť namiesto zníženia tlaku pridaním retardéra (z ModelColor), čo je vša pre trysku vražedné ... tento retardér má totiž hustú gélovitú konzistenciu ... a namiesto spomalenia zasychania, sa dá dosiahnuť expresné upchatie trysky (a to veľmi kvalitné!)
Quercus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 02 pro 2009, 12:50

Mám dotaz, po blamáži s tím spitem sem se rozhodl že si asi opravdu v blízké době (1-2) měsíce pořídím odpovídají stříkací pistoli. Protože tu valná většina pěje chválu na Infinity tak bych si koupil asi tu. Líbí se mi nejen designově ale i tím že má jestli jsem to dobře pochopil možnost nastavit si něco jako "tempomat" - kam až pustit spoušť. Nevím jestli jsem to pochopil dobře - má i regulátor objemu vzduchu ? Co jsem se díval na webu výrobce tak v krabičce je i takovej nástavec - chápu dobře že to má udržovat ideální odstup od stříkaného povrchu ? (Chci to na všechno od 1/72-1/32). Samozřejmě že bych mohl jít i do něčeho levnějšího ale když si nad tou infinititkou všichni tak mlaskáte tak si myslím že bych s ní mohl být spokojený i já... Tahle pistole mi totiž příjde taková uživatelsky přívětivá... I když teda není nejlevnější...to je fakt. Díky.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Višvader » 02 pro 2009, 13:53

pre El Thud-a: Ak si ešte v živote nestriekal, alebo nemáš aspoň trochu praxe, tak Infinity od H&S je úplne zbytočná. Ak už chceš nejakú pištol od H&S, tak pre začiatok ti bude stačiť ULTRA poprípade EVOLUTION. Tie pištole sú veľmi kvalitné, ale zároveň lacné. Preto sú vhodné práve pre začiatočnikov. Ako si inde písal, že si nemôžeš dovoliť dať viac peňazí do takejto výbavy, tak práve tieto dve sú pre teba úplne stvorené. A keď nadobudneš viac skúseností, nič ti nebráni ísť aj do pištolí, ako je Infinity.
K tomu redukčnému ventilu: sériovo sa dodáva len k EVOLUTION SILVERLINE fPcTwo in One, ale môžeš si ju dokúpiť aj k Infinity. Je to fantastická pomôcka, pretože si môžeš nastavovať tlak priamo na pištoli z rozsahom 20 - 100%.
Ivan Višvader

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Draken152 » 02 pro 2009, 14:37

Skušal niekto s lnfinity s tryskou 0,15 striekať surfacer 1000? Odišla mi druhá pištol tak teraz nieviem, či to skúsiť...
Fw190D-9 cockpit 1:1 - sen splnený https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=131256
Draken152

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 02 pro 2009, 14:41

Ano, o Ultře jsem uvažoval, dokonce bych si ji mohl de facto koupit možná už příští týden, ale prý má moc malou trysku (jen 0.2) a to prý není vhodné. Ideál je 0.3 ale žádný takový H+S jsem nenašel, s touhle tryskou se dělá Iwata (za 3500Kč) anebo Hansa 381(2200Kč). Silverline Pro připadala také v úvahu, je o dvanáct stovek levnější nežli infinity ale nemá ten doraz, jinak trysky budou asi stejné (?) protože mají i shodný rozměr. Jak by řekl nebožtík dědoušek - "Kup si už ňákou pěknou". Protože když si koupím nějakýho exota kterýho nikdo nezná tak mi s tím nikdo neporadí a pokud si vyberu blbě budu akorát neštastnej. Jestli to chápu, tak u tej infinitky stačí zjistit vyhovující rozptyl, ten si "zamknete" a pak už jen stříkáte. Pokud to tak je tak je to asi lepší nežli konvenčka kde si musíte polohu spouště pamatovat ? Nebudu nic zastírat- já jsem prostě něco jako Homer Simpson v reálu-nešikovný kopyto a potřebuju pistoli se kterou by slušnej model zvládla i cvičená vopice. Něco jako je automatická převodovka v autě kde jen šlapete na brzda/plyn. Domnívám se že onen doraz může sloužit k něčemu jako - 1-tenký čáry, 2-střední čáry-3-tlustý čáry... Je to tak ?
Naposledy upravil El Thud dne 02 pro 2009, 14:47, celkově upraveno 1
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 02 pro 2009, 14:44

Thude, Thude - dělá se ta pistole ve variantě 2+1, co tu už kluci psali a tam máš trysku 0,2 a 0,4... Tak se vaflajzni na 0,3 mm ne?
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 02 pro 2009, 14:46

Draken152 píše:Skušal niekto s lnfinity s tryskou 0,15 striekať surfacer 1000? Odišla mi druhá pištol tak teraz nieviem, či to skúsiť...

bez problemu len trosku viac naried ako zvyknes (5:1 - 7:1)
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 18 z 104 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna